Знаем ли всичко за евтините нискотарифни хотели , които стъпиха вече и в България?

Знаем ли всичко за евтините нискотарифни хотели , които стъпиха вече и в България?
Модерните и популярни нискотарифни авиокомпании стъпили в България, вече се допълват и от първия британски нискобюджетен хотел от веригата easyHotel, разположен в централна София.

Модерните и популярни нискотарифни авиокомпании стъпили в България, вече се допълват и от първия евтин британски нискобюджетен хотел (easyHotel Sofia) от веригата easyHotel, разположен в централна София.

Той е част от голямото семейство на easyGroup Holdings Ltd - с 22 нискотарифни компании и “братовчед” на авиокомпанията easyJet.

Основният принцип в него е практичното и удобно настаняване на гостите, на възможно най-ниска цена. Тези условия допадат на голяма част от туристите, които търсят евтино, сигурно и чисто място за преспиване, както и на забързаните, делови хора и компании, желаещи да спестят пари от нощувки.

Формулата е много популярна и харесвана - не се предлага лукс, но за сметка на това цените са изключително ниски за централна София, като се предлага всичко необходимо за практична и евтина нощувка в столицата.

Цените започват от 38 лв. за малка двойна стая с баня, т.е. нощувката излиза 19 лв./човек. Максималната възможна цена е 34 лв./човек в стандартна стая с баня, но обикновено максималната е около 29 лв./човек.

Всяка стая разполага със собствена баня, телевизор, централна климатизация и Wi-Fi интернет връзка. Предлагат се подземен гараж, стая за съхранение на багаж, охрана, видеонаблюдение, паркинг, копир, факс, скенер, лятна градина и др. Държи се много на чистотата и на доброто отношение към гостите.

В тези хотели не се предвиждат заведения за хранене, а само вендинг автомати за топли и студени напитки и пакетирани закуски.

Както и при нискотарифните авиокомпании основен принцип за получаване на ниските цени е това, че цените са само за основната услуга, т.е. за нощувката. Другите съпътстващи услуги се водят екстри и се ползват само по желание срещу символично заплащане. Те са въпрос на личен избор. По този начин не се натоварват тези гости, които не искат да се възползват от тях, а търсят само чисто и топло (прохладно) място за преспиване.

Това е друга основна разлика от останалите хотели, където повечето от тези услуги и някои други екстри влизат в цената на стаята, независимо дали човек ще ги използва или не.

За снижаване на цената за нощувка, площта на малките стаи, баните и общите пространства е сведена до минимум. Въпреки това, се предлагат удобства и уют характерни за първокласни хотели. Стаите са обзаведени с компактни мебели и оборудване, като всичко е минималистично, ергономично, свежо и модерно.

Всеки хотел от веригата (те вече са 20 на брой) е длъжен да спазва стриктно строг стандарт.

Такива хотели ще срещнете освен в България, така също и в Англия (най-голям брой), Холандия, Дубай, Швейцария, Германия, Кипър, Унгария, Шотландия, Португалия и Южна Африка. Веригата непрекъснато се разраства.

Брандът си има собствени условия и правила, с които гостите трябва да се запознаят предварително преди да резервират. Резервациите се извършват единствено онлайн или на Рецепция с предплащане.

Важното, което също трябва да се знае за нискотарифните хотели е, че цените им са динамични и се движат в определен диапазон. Те започват от определена минимална сума, която постепенно нараства до определен лимит (в зависимост от запълването на стаите и датата на резервация).

По тази причина има едно основно правило за "хващане" на най-изгодните цени - резервациите да се направят малко по-рано (поне 2-3 дни). Вярно е, че и същия ден може да улучите ниските цени, но по-добре е да не рискувате.

Тези хотели винаги се изграждат в централните части на столиците в различните държави - на леснодостъпни и комуникативни места, с удобен транспорт до различни точки на града и в близост до метростанция.

Българският нискобюджетен хотел easyHotel Sofia се намира на 2-3 мин. от метростанция К.Величков, на 5 мин. от Mall of Sofia и на 10-12 мин. до топ центъра на столицата.

Централна гара и Автогара са на 4 спирки с метро, 6 с трамвай, 5 мин. с такси.

Хотелът е много подходящ при командировки, бизнес пътувания, шопинг, туризъм и други краткосрочни нощувки.

Подобни статии

Какво ще направите като хотелиер по време на криза?

Какво ще направите като хотелиер по време на криза?

 Аз не съм от най-големите хотелиери на света, но имам малко опит. Когато преди десет години започнах този бизнес, не бях наясно къде навлиз...

ЛЯТО НА МОРЕ ИЛИ ПЛАНИНА? Риторичен въпрос или вечната дилема?

ЛЯТО НА МОРЕ ИЛИ ПЛАНИНА? Риторичен въпрос или вечната дилема?

Тази година ще се опитаме да се спасим от летните горещини по два начина – стягайки куфарите за морето или планината. Предимствата и недоста...

Свети Влас – неизследваната черноморска перла

Свети Влас – неизследваната черноморска перла

Свети Влас - хотели и къщи за гостиЕдва ли вече има хора, които да не са чували за Свети Влас. Макар и да не сте го посещавали, то поне знае...

Как да започнем бизнес и да си направим регистрация на ЕООД

Как да започнем бизнес и да си направим регистрация на ЕООД

Независимо колко малък е той, работейки за себе си, ти си осигуряваш спокойствие и финансова независимост. Предприемачеството обаче, не е за...

Хотелите в София класираха столицата като най-евтин град в света

Хотелите в София класираха столицата като най-евтин град в света

Хотелите в София определиха столицата като най-евтиния град за екскурзия в света. Това е така, т.к. в проучването на най-посещавания онлайн ...

easyHotel Sofia - РЕЦЕПЦИЯ

easyHotel Sofia - РЕЦЕПЦИЯ

1 публикации

Публикувано
Публикувано

28.04.2012

Обновено
Обновено

05.08.2013

Прочетено
Прочетено

12653

Нередност Докладвай за нередност
1364 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия