Хотелите в София класираха столицата като най-евтин град в света

Хотелите в София класираха столицата като най-евтин град в света
Много чужденци ползват TripAdvisor, за да открият интересна за посещение дестинация, заведение, което да посетят или хотел в който да отседнат.

Хотелите в София определиха столицата като най-евтиния град за екскурзия в света. Това е така, т.к. в проучването на най-посещавания онлайн световен пътеводител най-скъпа е именно нощувката в хотел.

Резултатите от обявеното този месец проучване на световния пътеводител TripAdvisor са определени на  база на разходите, които би направила двойка пътуващи, включващи една вечер в четиризвезден хотел, коктейли, вечеря с бутилка вино и двупосочни разходи за такси до точка отдалечена на 3.2 км.

Проучването на TripAdvisor включва ключови градове от 49 страни - тези, които получават най-голям брой посещения от чужденци по данни на Световната Туристическа Организация на Обединените Нации (UNWTO).

Поздравления и ще завалят ли хиляди туристи, любители на евтините дестинации – това се питат собствените на хотели в София!

Нощувка в четиризвезден хотел в София, коктейли, вечеря с бутилка вино и такси в двете посоки ще струват на двойка $153.21. Това е сумата определяща София като най-евтиния град в света!

Втори в класацията се нарежда Ханой, Виетнам с разход от $170.12. Трети е Варшава, Полша със сумата от $181.73. Четвърти е Шарм ел Шейх в Египет - $184.74. Пети се класира Будапеща, Унгария със сума от $186.46. Шести е Банкок в Тайланд - $194.79. Седми със разходи от $210.30 е Куала Лумпур, Малайзия. Тунис, Тунис е осми с разходи от $211.51. Девети най-евтин град в света е Кейп Таун, Африка с разходи от $212.49. Десети е Рияд, Саудитска Арабия където двойка ще изхарчи за една вечер $212.72.

Сумата от $153.21 която би изхарчила двойка за нощувка в четиризвезден хотел в София, коктейли, вечеря с бутилка вино и такси е пренебрежимо малка съпоставена с разходите за същото нещо, които би направила пътуваща двойка в най-скъпия град в света – Осло, Норвегия. Там разходите са $561.26!

Чужденците, които все още не са посетили България вече имат желанието да го направят. Оценката дадена от TripAdvisor за държавата ни ще повиши със сигурност броя на чуждестранните туристи, но нека не забравяме, че това не е резултат от работата на Министерство на енергетиката, икономиката и туризма.

Арис – тризвезден хотел в София

Подобни статии

Евтин хотел в София предлагащ всички съвременни удобства

Евтин хотел в София предлагащ всички съвременни удобства

Намирането на евтин хотел в София наистина може да ви спести страшно много пари. В действителност има доста хотели на атрактивни цени в стол...

Как да запазим евтин хотел в София – съвети за резервация

Как да запазим евтин хотел в София – съвети за резервация

Мислите, че имате нужда от малко шопинг и забавления? Може би София е вашата дестинация за бягството от сивото ежедневие. Някой може би ще ...

Съвети за резервация на евтин хотел в София

Съвети за резервация на евтин хотел в София

  Резервацията на хотелска стая в днешно време е толкова лесна задача, като можете да сторите това, просто докато си стоите удобно пред...

Почивка във Велинград

Почивка във Велинград

Велинграде разположен в планината Родопи, намира се само на 80 км от град Пловдив и на 130 от София. Той е създаден през 1949 г. след обедин...

В търсене на евтин хотел в София

В търсене на евтин хотел в София

София е една от най-предпочитаните дестинации за шопинг в страната заради многобройните си търговски центрове и молове. Освен това, тук са и...

Georgi Brezin

Georgi Brezin

97 публикации

Публикувано
Публикувано

24.06.2013

Обновено
Обновено

24.06.2013

Прочетено
Прочетено

1673

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия