Защо и днес предпочитаме да декорираме с тапети

Защо и днес предпочитаме да декорираме с тапети
В статията ще посочим основните причини, поради които тапетите са предпочитан начин за декорация на стените в дома.

Как да превърнем дома си в по-уютно място с помощта на тапети?

Модерният дом и неговото обзавеждане се променят постоянно под въздействие на различните модни тенденции, но ако нещо в интериорния дизайн можем да наречем вечно, то това са красивите, различните, практичните и достъпни тапети.


Дори и най-качествените мазилки и бои за стени не могат да ни предложат такова разнообразие, каквото можем да постигнем ако декорираме стените в дома си с тапети. Тяхното основно предимство е огромното разнообразие от цветове, материали и модели, с които всеки дом може да бъде уникален.


Не са за подценяване и ниските за повечето модели тапети цени, а тяхното лесно поставяне ги прави и чудесно средство за декорация, особено, когато се търси честа промяна във визията на един дом или условията в него водят до тяхното бързо увреждане.
Ако дълги години за декорация на стени са ползвани само хартиени тапети за определени помещения, то днес се предлага огромно разнообразие от материали, предназначени за всяка стая в един дом.


Модерните технологии в производството на тапети позволяват и мокрите помещения в жилището да бъдат облицовани с тапети, което понякога е най-удачното и достъпно средство за борба с плесените в тях.


Днес, все още ползваме тапети, защото с тях най-лесно можем да постигнем красота, индивидуализъм и собствен стил при обзавеждането на нашия дом. Богати на разцветки и материали, различните модели тапети и фототапети имат уникалната способност да променят визуално мащабите на една стая, като същевременно създават приятна атмосфера и уют в цялото помещение, в случай, че цветовата гама и фигуралните мотиви са подбрани правилно.


В някои домове тапети се слагат само в хола или спалнята, но истинските почитатели на този тип стенна декорация са облепили с тях всяка стая и дори коридорите в своите жилища. Решението да се ползват тапети дава възможност всяка стая да бъде обзаведена в различен стил и да носи свой собствен отпечатък.


Освен за всекидневната, трапезарията или хола, тапетите са изключително популярни, при декорация на детската стая, където често малкото дете е привлечено от приказните герои и животни по стените и не рядко се опитва да рисува върху тях. Тук идва предимството на съвременните модели тапети, които могат лесно да бъдат измити с почистващ препарат и вода, като по този начин не само се почиства рисунката на малчугана, но и се поддържа високо ниво на хигиена в неговата стая.


Не само днес, а вероятно още дълги години красивите стенни тапети ще бъдат предпочитано средство за декорация и единственото, което може би ще се промени, ще бъдат материалите, вложени в тяхното производство. Ако и вие сте почитатели на тапетите като средство за освежаване на дома, посетете магазин Дегрец на адрес https://degrets.bg/ , където има по нещо за всеки вкус.

Категории

Дом, Интериор

Подобни статии

Домашният ремонт – знаем ли всичко за материалите и алтернативите - част 1

Домашният ремонт – знаем ли всичко за материалите и алтернативите - част 1

Фибростъклените тапети - характеристики, начин на полагане, преимущества, себестойностНе искаме да се опитваме да ви заблуждаваме и за това ...

Багрене с природни багрила

Багрене с природни багрила

Природните багрила биват от растителен и животински про-изход. Растителните багрила се съдържат в корените, кората, дър-весината, листата, п...

Боядисване на тавани и стени

Боядисване на тавани и стени

Таваните обикновено са бели. Само в редки случаи те се оцветяват в други цветове или се облицоват с дърво.Таваните, облицовани със строителе...

Избор на формировка и система на резитбата

Избор на формировка и система на резитбата

При избора на системата резитба (къса, дълга, смесена), трябва да се изхожда от биологичните особености на сорта и условията, при които той ...

Венерични болести

Венерични болести

Венерините болести са заразни болести. Те се предизвикват от определени причинители. Най-честият начин на заразяване и разпространение е пол...

yhom

yhom

24 публикации

Публикувано
Публикувано

03.12.2014

Обновено
Обновено

01.12.2014

Прочетено
Прочетено

2625

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия