Защо да изберем Цигов Чарк за почивка

Започнаха топлите дни, а с тях започват мислите за почивка, отдих и малко разпускане. И дори да става дума само за откъсване за няколко дни, то време е да си го позволим.

Започнаха топлите дни, а с тях започват мислите за почивка, отдих и малко разпускане. И дори да става дума само за откъсване за няколко дни, то време е да си го позволим. Ако вече сте взели решение да се откъснете от работа, срещи, трафик и всичко, което ви обременява, то значи е дошъл момента и да потърсите идеалното местенце.
И в случаи, че до сега само сте чували за прелестната, чиста и свежа природа на Родопския край, то един от идеалните избори да избягате за малкото време, с което разполагате е местността Цигов Чарк.
Веднага ще изникнат въпроси от типа: „Защо да избера Цигов Чарк за почивка", „Какво мога да видя там" и други. На кратко ще се постараем да изясним тези неща.
Пътят до произволна вила в Цигов Чарк е осеян с дългата виеща се от едната и от другата страна планина, селски картинки на бабки, животинки като козлета, кокошки и т.н. Всичко е някак си интересно и предразполагащо към една съвсем различна атмосфера, която в големия град няма, как да видим. От една страна могат да се зърнат скали, а от друга дере и минаващата през него река.
Пристигайки в курорта Цигов Чарк може да се настаните в хотел или вила по избор. Резервация може да направите и предварително по телефона, преди самото отпътуване. Избора на хотели Цигов Чарк, както и многообразието от вили е голямо и всички те предлагат множество удобства, екстри и всичко, от което не би могъл да се лиши съвременният номад.
За да се насладите пълноценно на почивката може да се поглезите с различни видове спортове, които се предлагат да се полюбувате на прелестта на природата, като опитате някои вит туризъм. В Цигов Чарк са развити, както планинският, така и селски туризъм, религиозен, ловен туризъм и още много други.
Тук може да опитате неща, за които през останалото време все не ви достигат силите. Така например в язовир Батак може да ловите риба, да карате лодка, водни ски или просто да направите плаж, ако времето позволява.
Разходите в гористите места и многобройните туристически маршрути предлагат идеална възможност да се заредите с енергия и сили за дълго време.
И ако все още има хора, които се колебаят, то винаги могат да проучат по подробно нещата около предложенията за хотели и вили в Цигов Чарк и да се информират за всички подробности.

Категории

Туризъм

Подобни статии

Цигов Чарк

Цигов Чарк

Цигов Чарк се намира в западната част на планинския масив Родопи. Той е разположен на 8 км от град Батак и 24 км на изток от курортния компл...

Защо е необходима нощната почивка

Защо е необходима нощната почивка

Не става дума само за почивката на майката, на която са нужни сън и отмора, за да има кърма на следващия ден. Почивка е необходима и за нерв...

Защо да изберем електронна цигара?

Защо да изберем електронна цигара?

     Още с появата на първите електронни цигари имаше силно негативни реакции в почти всички световни медии. През последните години медиите ...

Диетичният режим на болното дете

Диетичният режим на болното дете

Необходим ли е специален диетичен режим за болното дете? Не във всички случаи, а само при някои заболявания. Диетата се определя от лекаря. ...

Кратки сведения за устройството и развитието на лозовото растение

Кратки сведения за устройството и развитието на лозовото растение

Какво растение е лозата Лозата е многогодишно растение и в зависимост от грижите, които се полагат за нея, може да живее 40-60 и повече год...

Тодор

Тодор

4 публикации

Публикувано
Публикувано

09.05.2013

Обновено
Обновено

17.07.2013

Прочетено
Прочетено

1878

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия