Цигов Чарк

Цигов Чарк
В Цигов Чарк има модерни хотели, къщи за гости и вили. Добро място е ако искате да си починете от шума на големия град и мръсотията.

Цигов Чарк се намира в западната част на планинския масив Родопи. Той е разположен на 8 км от град Батак и 24 км на изток от курортния комплекс на Велинград. В пряка

Близост от него е и язовир Батак. Надморската височина му е около 900 – 1100 метра.

В Цигов Чарк има модерни хотели, къщи за гости и вили. Дестинацията е подходяща както за почивка със семейството, така и за купон с приятели. Добро място е ако искате да си починете от шума на големия град и мръсотията. Цигов Чарк има чиста природа и престоят там е гаранция да се почувствате отпочинали, изпълнени със сили и по-здрави.

Курортът се намира в обширен комплекс, 900 - 1 100 метра надморска височина и предлага отлични условия за туризъм както през лятото, така и през зимата. Новата ски писта "Цигов чарк" работи през зимата. Това е една отлична възможност за ски далеч от скъпите и луксозни курорти.

Долната част на пистата е по–лека, подходяща за начинаещи и има два лифта. В горна-

та си част пистата е по-стръмна и се обслужва от ски влек. Проектирано е продължаване на тази писта в близките години.

Еднодневната такса за използване на лифтовете е 6 евро на човек – цената е по-ниска в сравнение с тази на други български курорти. Освен това, се предлагат под наем ски екипировка, ски, сноуборд и се осигурява съдействието на ски инструктори.

В околностите на Цигов Чарк можете да се насладите на красотата и кристално чистият въздух на Родопите. Язовир Батак е привлекателно място за къмпинг фенове, защото те могат да прекарат нощта в палатки или каравани на обозначени за това места.

Ако къмпингът не е за вас, можете да наемете в близост до язовир Батак китна къща за гости с басейн. Така можете да се насладите на слънчеви бани, хладината на басейна, сянката на многогодишните дървета, романтиката и радостта.

В Цигов Чарк много къщи за гости, вили и хотели на достъпни цени. https://www.hotelkalvachevi.com 

Етикети

цигов, чарк

Категории

Туризъм

Подобни статии

 Защо да изберем Цигов Чарк за почивка

Защо да изберем Цигов Чарк за почивка

Започнаха топлите дни, а с тях започват мислите за почивка, отдих и малко разпускане. И дори да става дума само за откъсване за няколко дни,...

В курорта Цигов Чарк знаят как да посрещат туристите

В курорта Цигов Чарк знаят как да посрещат туристите

Тази година решихме да почиваме на планина.Никога не бяхме посещавали курорта Цигов Чарк, а бяхме чували само хубави неща за това място.Кога...

Красотата на съвременните ролкови вериги

Красотата на съвременните ролкови вериги

Всеки, който е наблюдавал работата на механизъм, който се задвижва със зъбчати колела и ролкови вериги, не може да отрече – смайващо красиво...

Georgi Brezin

Georgi Brezin

97 публикации

Публикувано
Публикувано

17.04.2013

Обновено
Обновено

17.04.2013

Прочетено
Прочетено

2232

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия