Защо британците се пристрастяват към антидепресанти?

Защо британците се пристрастяват към антидепресанти?
Ново изследване доказва категорично, че световната икономическа криза и рецесията са увеличили опасно потреблението на антидепресанти. За 10 години във Великобритания то се е удвоило.

Защо британците се пристрастяват към антидепресанти?

Великобритания здраво консумира антидепресанти: жителите на Острова потребяват тези лекарства повече от европейските си съседи. Експертите все по-често свързват това явление с рецесията.

Изследване на Организацията по икономическо сътрудничество и развитие свидетелства, че Великобритания заема седмо място в света по потребление на антидепресанти на глава от населението. По този показател британците изпреварват почти всички европейци, а така също Австралия и Канада.

През последните 10 години количеството на антидепресантите, които британците поглъщат всеки ден, се е удвоило, пише medikforum.ru. През 2011 година този показател е бил 71 дози на всеки 1 000 жители за денонощие. През 2001-а англичаните са приемали по 38 дози на 1 000 човека. Такъв бум кара някои експерти да смятат, че британските лекари твърде разточително предписват антидепресанти на всички желаещи.

Особено често се изписват препаратите от рода на Prozac и Seroxat. Всяка година рецепти за тях получават четири милиона британци. В момента рейтингът на страните-шампиони по употреба на тези лекарства търпи промени. САЩ, които винаги са били в челото, този път не са дори в първата десетица.

На първо място е Исландия със 106 всекидневни дози на хиляда души. Следва Австралия с 89, Канада с 86, Дания с 85 и Швеция със 79. По-нататък са Португалия – 78, Белгия – 70, Финландия -70, Испания – 64, и Норвегия – 58.

Лидерът в този списък – Исландия, понесе най-тежкия удар по време на световната финансова криза: банковата система на държавата рухна. Пострадаха и всички останали страни от рейтинговото чело, което доказва връзката между икономическата ситуация и потреблението на антидепресанти.

Трудно е да се дават съвети в подобна ситуация – но има и други начини да се овладеят депресивните състояния. Разбира се – зависи от тяхната сериозност. Приемлив вариант, който не води до привикване, са хранителните добавки с антидепресивна насоченост. Попитайте за ДЕПРЕСТИН от COMPLETE PHARMA! Този продукт, препоръчан от експертите на lekuva.net,  стабилизира нервното равновесие и подпомага преодоляването на депресивни състояния. Действа общоукрепващо на психиката, подкрепя и оптимизира имунитета. Ефектите от приема му се дължат на успешната композиция от витамини В6 и В9 и билкови екстракти от гинко билоба, валериана, златен корен и жълт кантарион.

Подобни статии

Опасността от наркотици през пубертетната възраст

Опасността от наркотици през пубертетната възраст

Различните форми на наркомания проникват все по-широко в ежедневието на хората в страните на капиталистическия свят. Това проникване взема о...

Запек – как да преодолеете състоянието?

Запек – как да преодолеете състоянието?

 Запекът не е заболяване а симптом. Той е свързан с неправилната функция на храносмилателната система. Повечето хора, израснали с този пробл...

ДЕПРЕСИЯТА

ДЕПРЕСИЯТА

Депресията Депресията се отнася към психичните заболявания и не случайно е наречен „Бичът на 21 век“. В напрегнатото ни еждедневие животът ...

Трябва ли да приобщим Мустафа Кемал към великите личности?

Трябва ли да приобщим Мустафа Кемал към великите личности?

Трябва ли да приобщим Мустафа Кемал към великите личности? В изключително сложна обстановка той се проявява като добър играч- и като военен ...

Кога и защо се носят очила

Кога и защо се носят очила

Според своето предназначение очилата биват корекционни, защитни, цветни и специални. Корекционните очила се предписват за коригиране на н...

Мартина

Мартина

159 публикации

Публикувано
Публикувано

25.11.2013

Обновено
Обновено

25.11.2013

Прочетено
Прочетено

928

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия