За какво се използва аргановото масло?

За какво се използва аргановото масло?
Ползи и приложение на олиото от арган

Какво трябва да знаем за аргановото масло

Аргановото масло може да намери многостранно приложение върху кожата и косата на човека, но за целта, съвсем естествено, трябва да заложите на напълно натурален и 100% чист продукт.

На пръв поглед може да ви се стори, че аргановото масло е скъпо и реално погледнато то наистина е, но ако се замислите, ще установите, че всъщност за дългосрочно ползване то е една от най-достъпните от финансова гледна точка алтернативи.

Причината за това е, че за да почувствате резултати от това чудо на природата не е нужно да използвате толкова, колкото при нанасянето на любимия си крем за лице. Всъщност при аргановото масло само една или две капки са напълно достатъчно.

Като заместител на вашия нощен крем за подхранване, аргановото масло не може да се конкурира. Това във всеки случай е по-добро решение, дори и ако кремът който използвате е от най-скъпите и луксозни продукти.

Просто преди да си легнете почистете добре лицето си и след това нанесете с помощта на ръката си една единствена капка арганово масло върху челото, бузите шията, а дори и около очите.

Благодарение на съдържанието на витамин А, витамин Е и омега 6 мастни киселини, аргановото масло може да помогне на дълбоките бръчки да избледнеят, а по-вините линии могат да изчезнат напълно от кожата ви.

Предимството е, че аргановото масло ще попие без да оставя след себе си каквито и да било следи или излишно омазняване, а на сутринта ще се събудите с подхранена кожа и приятен тен на лицето. Но аргановото масло прави много повече освен да хидратира.

Напоследък в резултат на начина на живот, липсата на движение и вредната храна много млади хора страдат от засилена поява на акне. В резултат от некачествена козметика и неправилно поддържане на лична хигиена на лицето пък дори и хора на 30 или 40 години, които никога до сега не са имали акне, може да се сблъскат с този проблем.

За тях също може да се окаже, че прилагането на малки количества арганово масло със 100% натурален произход може да даде чудесни резултати. Причината е, че то съдържа ценни вещества, възпрепятстващи възпалителните процеси и развитието на бактерии.

Аргановото масло може да се използва и за да направите устните си сочни, плътни и здрави, както и за да ги защитите от студеното време през зимните месеци.

Всеки знае колко е неприятно усещането на напукана кожа, а сега с помощта на натурално арганово масло този проблем може напълно да се избегне. Това разбира се не означава, че не можете да ползвате арганово масло и през лятото - напротив.

Всичко, което трябва да направите е просто да капнете на ръката си една - две капки 100% натурално арганово масло, което можете да намерите тук , а след това с пръст да го нанесете на устните. Разнесете маслото от край до край, а после просто попийте излишното количество, ако разбира се това е нужно.

Подобни статии

Да се научим да купуваме

Да се научим да купуваме

Да се правят покупки е изкуство, което трябва да се изучи. Има хора, които просто имат нюх къде и какво може да се намери, и то на по-изгодн...

Средства за поддържане на косата

Средства за поддържане на косата

  Какво трябва да знаем за боите за коси? Изкуствено произвежданите бои за коси при продължителна употреба не са безвредни както за к...

Повреди, болести и неприятели по лозата

Повреди, болести и неприятели по лозата

Повреди от студ | Градушка | Изресяване | Пригор | Хлороза | Мана | Оидиум | Сиво гниене | Антракноза | Бактериен рак | Филоксера | Гроздови...

Най-здравословното хранене

Най-здравословното хранене

Все още остава неразрешен един обикновен и конкретен въпрос: Когато дойде време за ядене - закуска, обяд или вечеря - КАКВО ТРЯБВА ДА СЛОЖИМ...

Още нещо за меда

Още нещо за меда

Какви са лечебните дози мед за възрастни и деца? Медът оказва лечебно действие, ако се приема в подходящи ежедневни дози. Той е най-полезен...

IdeaMax

IdeaMax

21 публикации

Публикувано
Публикувано

30.10.2015

Обновено
Обновено

30.10.2015

Прочетено
Прочетено

1791

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия