Всяка напитка си има свое мезе – виж повече!

Всяка напитка си има свое мезе – виж повече!
Всяка напитка си има свое мезе, което най-често подчертава приятния вкус, но в същото време е и нещо като антидот. Ако правилно съчетаваме “глътка” и “хапка”, ще си спестим неприятни последици.

Всяка напитка си има свое мезе – виж повече!

Всяка напитка си има свое мезе, което най-често подчертава приятния вкус, но в същото време е и нещо като антидот. Ако правилно съчетаваме “глътка” и “хапка”, ще си спестим със сигурност доста неприятни последици.

Януари е тежък месец: след Йордановден се зареждат още празници, знаете как е. Затова не е лошо да сверим часовника и да действаме разумно, съветват от kp.ru .

 

* Противно на класическия образ, най-доброто мезе за водката не са киселите краставички, а …варените картофи. Краставичките натоварват допълнително черния дроб, който и без това е в сложна ситуация при консумацията на концентрат. Картофите, и по-точно картофеното пюре, действат като адсобрент. Добре е пюрето да се разбие с прясно мляко – една допълнителна защита за стомаха. Разбира се, класическата туршийка не бива да се загърбва, но е желателно количеството й да бъде неголямо.

 

* Конякът обикновено се поема с шоколад или резенче лимон. Грешка! По-добре е добавката да е неутрална, да кажем плодове – ябълки, круши. Така вкусът на напитката ще се открои, а съдържащият се в плодовете пектин и фибрите ще съдействат за по-лесно изчистване на токсините.

* За виното човек трябва да се довери на французите. Те го пият с жълти сирена и това е добър ход – така вкусът на питието се подчертава, като в същото време стомахът е защитен, а в организма ни постъпват необходими за момента минерали.

По принцип плодовете са добро решение като добавка за всяка напитка с алкохолно съдържание. Алкохолът смъква кръвната захар, а плодовете я балансират плавно. Освен това те внасят в храносмилателната система фибри и пектин, което гарантира по-бързо пречистване от токсични съставки. Погрешно е схващането, че мазната храна напълно неутрализира алкохола. Това просто не е вярно: мазнините само отлагат въздействието на алкохола и винаги настъпва момент, когато той нахлува в кръвта “със залп”. Плодовете – напротив – балансирано съдействат за разграждането на алкохола и подобен удар просто не се случва. Вярно: с плодовото мезе може би не е така вкусно, но затова пък е безопасно!

Ако все пак алкохолът за някого не е само празничен бокал или чаша за наздравици, човек се замисля как да се откаже от него? Има начин, посочват специалистите на lekuva.net . Отказът от алкохол (както впрочем и от цигарите) е гарантиран с продукта КУДЗУ КОРЕН от SWANSON. Това е хранителна добавка, използвана векове наред от китайски целители. Ефектът от приема й е доказан в практиката на много поколения. Приемът на продукта гарантира отказ от вредните навици. Редовната й употреба не само съдейства за въздържание към алкохола и цигарите, но и подпомага по-бързото освобождаване на тялото от токсини и възстановяване на чернодробните клетки и функции.

Категории

Здраве, Медицина

Подобни статии

Плодове и плодови сокове (източник на въглехидрати)

Плодове и плодови сокове (източник на въглехидрати)

Плодовете са най-добрите източници на прости въглехидрати (захари). Те са и една от най-полезните групи храни въобще. Трябва да ги включите ...

9 идеи за интериорен дизайн, които ще направят всяка стая по-красива и стилна

9 идеи за интериорен дизайн, които ще направят всяка стая по-красива и стилна

По природа те са акреативни и обичат да си представят, мечтаят и реализират своите планове, следвайки интуицията си. И все пак всеки добър и...

Намалена костна плътност – начини за лечение на заболяването

Намалена костна плътност – начини за лечение на заболяването

Състояние, при което костите губят своята плътност е известно като остеопороза. Съществуват много средства, които са безопасни и ефектив...

Необходимост ли е поставянето на бариери?

Необходимост ли е поставянето на бариери?

Бариери - необходимата сигурност и защитаНеобходимост или лукс е поставянето на бариери към паркингите на частни и обществени сгради? Оказва...

Ползи от алкохола

Ползи от алкохола

Навярно сте чули, че алкохола бил полезен? Дали това е така? Сега ще се опитаме да разберем, както и да Ви представим накратко услугата Drin...

Мартина

Мартина

159 публикации

Публикувано
Публикувано

07.01.2014

Обновено
Обновено

06.01.2014

Прочетено
Прочетено

3425

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия