9 идеи за интериорен дизайн, които ще направят всяка стая по-красива и стилна

9 идеи за интериорен дизайн, които ще направят всяка стая по-красива и стилна
Дизайнерите не следват строг правелник, когато творят. Няма точни и бързи закони, регулиращи това, което правят.

По природа те са акреативни и обичат да си представят, мечтаят и реализират своите планове, следвайки интуицията си. И все пак всеки добър интериорен дизайнер следва няколко основни принципи, които го ръководят, гарантирайки страхотните му резулати всеки път. Това не са трикове или умения, които трябва да придобиете с години. Те са прости, изпитани и истински неща, които работят. Всеки може да ги опита от сега.

Изберете цвета на боята последен

Много честа практика, която много хора допускат е когато искат да изберат цвета на боята още преди да са започнали ремонта на новото си жилище и да решат какъв стил ще изберат. Разбира се това не е грешка, може да се случат нещата и по този начин, но според нас това не е правилния начин.

На пазара се предлагат хиляди бои с различни цветове и нюанси и всеки човек избираспоре своите предпочитания, но е важно да се знае, че всеки цвя може да изглецда по различен начин в различните апараменти, тъй като светлината е различни, а това е причина някои неща да са изглеждали по един начин в стария ви имот и по съвсем различен в новия.

Не залепяйте мебелите до стените

Забравете за претрупните стаи, а вместо това заложете на просторни пространства, в които човек се предвижва с лекота. Няма нужда да запълвате мястото с много мебели. Похарчете по-голяма част от бюджета си за по-малко, но по-качествени мебели. По този начин апартамента ви ще изглежда значително по-добре, отколкото ако е претрупан с излишни неща.

Окачете произведения на изкуството на правилната височина
В галерии и музеи произведения на изкуството са поставени, така че средната линия (в центъра) на всяка картина е на 145 см до 152 см от пода, като се има предвид, че това е правилния начин за окачате следователно вие трябва да го приложите и във вашия дом.

Знаете как да подредите мебели на килим

По принцип има три начина да подредите мебели на килима си.
Когато килимът ви е достатъчно голямо, за да бъдат поставени изцяло мебелите върху него. Това създава по-луксозно усещане. В този случай по-голямото е по-добре.

В случай, че обзавеждате малки пространства свалянето на всички крака от килима е най-удачния вариант. Не искате да изберете прекалено малък килим, който ще изглежда миниатурен сред мебелите. Той трябва да изглежда така, сякаш може да докосне предните крака на всяко от местата за сядане. Този подход е най-подходящ, когато нанасяте модел върху по-голям плътен или текстуриран килим.

Поставете само предните крака на мебели си за сядане на килима, за да свържете визуално подреждането и да създадете добре разпределено пространство, като същевременно давате усещане за откритост.

Избягвайте клишетата

Избягвайте интериорни дизайни, които са клише и такива, които можете да видите прекалено често. Например Средиземноморския стил - знаете отличителните белези: синьо-бяла морска палитра, някои картини на платноходки и готово. Но това е правено толкова много пъти,че му липсва индивидуалност. Ако искате да се радвате на дом в средиземномоски стил, за да постигнете крайбрежната вибрация използвайте палитра от цветове – жълто, синьо, оранжево, тюркоаз, произведения на изкуството и материали, които дават ефект, без да стъпват върху очевидните клишета.

Създайте фокусна точка

Във всяка продукция има водещи роли и поддържащи такива, така е и при интериорния дизайн. За това специалистите препоръчват да изберете вашата звезда и я превърнете във фокусна точка, която ще привлича вниманието в стаята. Направете така, че другите елементи да заемат второстепенна роля.
Например във всекидневната можете да поставите камина, която заедно с осветлението така да комбинирате, че да създадате колективна фокусна точка, извеждайки погледа ви право в центъра на композицията и закотвяйки го там.

Проверявайте мащаба.

Имайте предвид, че дадена мебел в магазин амое да изглежда чудесно, но когато я внесете в интериора на доама си да бъде прекалено голяма, или твърде мъничко, за да има някакво значение. Затова винаги проверявайте мащаба и пропорцията.

Добавете слоеве осветление

Професионалистите така изграждат интериора, че залагат на слоеве осветление, чрез което създадат интерес и разнообразие. В пространство, в което осветлениетое равномерно, нищо не се откроява. За това изберете фокусна точка и може би вторична фокусна точка и я маркирайте. За интерес добавете общо околно осветление и малко по-ниско осветление, като настолни лампи.

Бъдете смели

Характера е това, което прави едно пространство страхотно. Направете свое изявление и се забавлявайте. Колкото повече се опитате, толкова повече ще започнете да виждате какво работи и кое не. А още полезни съвети и идеи за дома можете да откриете на https://uneaqdesigns.com/category/za-doma/ 

Подобни статии

Подредете своя дом чрез специалист по интериорен дизайн

Подредете своя дом чрез специалист по интериорен дизайн

Домът наистина е важна част от живота на човек. В развитието на всеки, рано или късно идва момент, когато се появява нуждата от собствено жи...

Как да направите интериора си да изглежда подреден от интериорен дизайнер

Как да направите интериора си да изглежда подреден от интериорен дизайнер

Съвети при декорирането на дома виНе всеки може да си позволи интериорен дизайнер да влезне в дома му и да се развихри с идеите си. От друга...

Банята през 2020 година – най-интересните акценти

Банята през 2020 година – най-интересните акценти

Най-интересните акценти за банята през 2020г. Те са идеални за създаване и на акцентна стена в пространство. Има и още други, не по-мал...

Декоративни 3D стенни панели, добавящи измерение към празните стени в модерния интериор

Декоративни 3D стенни панели, добавящи измерение към празните стени в модерния интериор

С нея може да се покрие цялата празна стена или да се декорира само част от нея, добавяйки стилен цвят, атрактивен модел на декорация и текс...

10 съвета как да откриете подходящите тапети за вашия дом

10 съвета как да откриете подходящите тапети за вашия дом

  Благодарение на тях може да добавите текстура, модел или живописна сцена на вашите стени и така да промените изцяло облика на вашето жи...

web fusion

web fusion

84 публикации

Публикувано
Публикувано

23.04.2020

Обновено
Обновено

23.04.2020

Прочетено
Прочетено

972

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия