Необходимост ли е поставянето на бариери?

Необходимост ли е поставянето на бариери?

Бариери - необходимата сигурност и защита

Необходимост или лукс е поставянето на бариери към паркингите на частни и обществени сгради? Оказва се, че това е по-скоро нужда, а не просто някаква прищявка. И тук всъщност става дума за нужда, която понякога дори е по-голяма, отколкото живеещите или работещите във въпросните сгради са предполагали.

Поставяне на бариери към служебни паркинги

Поставянето на бариери към служебните паркинги е нещо, което в дългосрочен план може да спести много пари на мениджмънта във всяка една фирмата. Всеки ден служителите на някои фирми отделят по няколко минути всеки за да открият празно място за паркиране, и то просто защото паркингите често се ползват неправомерно от хора, които дори не работят в съответната сграда, към която принадлежи въпросния паркинг.

Това е доста сериозен проблем особено за България, където местата за паркиране като цяло не достигат в повечето градове. Това от своя страна налага хората да проявяват изобретателност в намирането на подходящи решения и да проявяват инициатива, като това често пъти пречи на работата на други хора.

Поставяне на бариери към паркинги на обществени сгради

Обществените сгради също не са пощадени от този феномен. Мнозина се питат защо да не използват паркинга на някоя обществена сграда за да спрат колата си на удобно място и после на воля да пообиколят магазините. Действително това е често явление в случаите, в които престоят в паркинга не е уреден. Поставянето на бариери от V Maxprotect ще реши проблема с хората, които използват паркингите на съответните институции за свое удобство докато се разхождат из града.

Това ще позволи контрол върху достъпа на автомобили и ще се осигури ред и достатъчно паркоместа за всеки, който действително се нуждае. Обикновено в подобни случаи може да се използват или услугите на портиер, който да контролира кой влиза и кой излиза или пък да се издават талони, които да позволяват безплатно ползване за определен период от време.

Поставяне на бариери към паркинги на жилищни кооперация

Живеещите във все повече жилищни кооперации започват да осъзнават нуждата от поставянето на бариери към паркингите на сградите, в които притежават или наемат апартаменти. Оплакванията от типа на това, че външни хора паркират за да се възползват от околни ресторанти, кафенета и търговски обекти намаляват и хората придобиват много по-голям контрол върху това кой и кога паркира пред домовете им. Действително, ако живеете в затворен комплекс поставянето на бариера си е направо задължително.

Обикновено най-много недоволни има сред живеещите в близост до атрактивни места за развлечения, молове, плажове, паркове и други подобни. В тези случаи, особено в разгара на летния сезон, хората започват да откриват трудно места за паркиране и започват да спират колие си в паркингите на околните жилищни сгради. Понякога това много ядосва собствениците, защото в определени случаи мащабите действително са дразнещи.

Поставяне на бариери към дворове на къщи и вили

При поставянето на бариери към входовете на частни вили и къщи се изисква човек да вложи особено внимание, защото все пак това е неговият дом. Възможно е да се постигне едновременно естетически добро решение, което да бъде също така много удобно за живеещия там. В допълнение може да се осигури не само контролиран достъп на коли, но дори и да се ограничи достъпа на хора.

При поставянето на бариери в частни вили и къщи е най-добре да се изберат плъзгащите се бариери тип ограда, защото те ще допълнят идеално оградата, която заобикаля вашата къща и няма да играят ролята на слабо звено в сигурността на дома ви, а тъкмо обратното - още една преграда пред недоброжелателите, които искат да се вмъкнат у вас. Плъзгащата се ограда може абсолютно без проблем да се отваря и затваря автоматично, така че да нямате грижа да правите каквото и да било.

Категории

Разни

Подобни статии

Агротехнически и растителнозащитни мероприятия в овощната градина през юни.

Агротехнически и растителнозащитни мероприятия в овощната градина през юни.

Юни Атмосферните процеси през юни не се различават съществено от протичащите през май, поради което и времето през двата месеца е почти едн...

Покупка на лаптоп - мода или необходимост

Покупка на лаптоп - мода или необходимост

Покупка на лаптоп - мода или необходимост Лаптопите са удобни и практични, за това спор няма. Въпросът е, нужен ли ни е наистина лаптоп и а...

Цистит, Пиелит, Пиелонефрит (научна версия)

Цистит, Пиелит, Пиелонефрит (научна версия)

Цистит, Пиелит, Пиелонефрит : Неспецифични, възпалителни заболявания. Неспецифични, възпалителни заболявания на пикочния мехур, бъбречн...

Тоалет на очите

Тоалет на очите

По принцип трябва да се избягва всяко излишно пипане в областта на очите. Ако се наложи да се поставят капки, мехлеми или просто да се разтр...

Необходимост от метална входна врата

Необходимост от метална входна врата

В днешното напрегнато общество трябва да знаем как да се погрижим за жилището си и за безопасността си. Това, което трябва да знае всеки еди...

IdeaMax

IdeaMax

21 публикации

Публикувано
Публикувано

18.02.2016

Обновено
Обновено

12.02.2016

Прочетено
Прочетено

1073

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия