Списък от 10 неща, които трябва да купите за новороденото

Списък от 10 неща, които трябва да купите за новороденото
Раждането на дете в едно семейство винаги носи голяма радост на всички, но в същото време трескавата подготовка за него създава и много грижи на родителите му.

 

Често в стремежа си да не липсва нищо на детето им, родителите купуват куп ненужни неща.
За да ви улесним мили родители сме ви подготвили кратък списък с 10 от най-важните неща, които задължително трябва да купите за новороденото от специализирани детски магазини като MiniMod. В тях ще откриете всички необходими неща на едно място.


 1. Памперси и кремове, който се използват под тях
  Памперсите са много важна част от живота на всяко новородено, дори и доста от вас да смятат, че те замърсяват околната среда. Надяваме се, че вашето дете няма да получи обриви под памперса, но за всеки случай е добре да се запасите с кремове, които се полагат под пелените.
 2. Детско столче за кола
  Купуването на детско столче за кола за вашето бебе е задължително. Още като напускате болницата с новороденото, столчето за кола ще ви бъде необходимо, за да бъде то добре защитено, докато е във вашия автомобил.
 3. Бебешко кенгуру
  Кенгуруто е неизменна част от вашия живот с новороденото бебе, с него ще имате възможност да носите детето си докато сте у дома или да го изведете на приятна разходка в парка.
 4. Детска вана
  Дори да ви се струва, че кухненската мивка ще ви свърши идеална работа за къпане на новороденото бебе, една детска вана би ви била много по-удобна и би осигурила на детето ви комфорт и безопасност. А с каква форма, цвят и големина да бъде тя, изберете сами щом посетите избраните от вас детски магазини.
 5. Чесалки за зъби
  Първите бебешки зъбчета изникват, когато бебето е на около 3 месеца. Важно е чесалките за тях да бъдат нетоксични и лесно да се хващат от малките ръчички, за да могат да се успокояват болките в бебешките венци.
 6. Столче за хранене
  Въпреки, че бебето не може да сяда и да се храни с твърда храна до 5-6 месеца, след навършване на тази възраст, обаче столчето за храна ще му даде една сигурност и самостоятелност, a употребата му е задължителна.
 7. Подходящи бебешки продукти за баня
  За грижа за нежната бебешка кожа използвайте само качествени бебешки продукти. Не си правете излишни експерименти с кожата и здравето на вашето дете. За това избирайте продукти за баня на водещи марки и от доказани детски магазини
 8. Бебешки принадлежности
  Бебето се нуждае от комплект специални принадлежности, като: бебешка безопасна нокторезачка и аспиратор за носа. Повечето комплекти включват четка за зъби, която се поставя на пръста на възрастния, за почистване на венците след хранене и бебешки термометър за проверка на температурата, когато то е болно или след имунизация.
 9. Помпа за гърди
  Ако планирате да кърмите вашето бебе то със сигурност ще имате нужда от помпа за кърма. Вие сами трябва да определите, каква да бъде тя в зависимост от това, колко често смятате да я използвате и какво количество кърма ще изцеждате с нея. В специализираните детски магазини ще откриете разнообразни ръчни и електрически модели.
 10. Комплект за изписване на новороденото
  Това не е просото колекция от дрехи за новородено, а начин вашето бебче да приветства света със стил и комфорт. Заредете гардероба му с дрешки от ограничен памук: шапки, бодита, пелени, завивки, ръкавички за безопасност, буйки и пижамки.

Подобни статии

Развитие на вашето бебе

Развитие на вашето бебе

То повтаря цялата история на човешкото развитие. Няма нищо по-увлекателно от това да наблюдавате растежа и развитието на детето. Отначало ви...

ТОП 10 на най-добрите компютърни тонколони

ТОП 10 на най-добрите компютърни тонколони

 Малко неща в живота са толкова важни колкото хубавата музика. Но, ако сте забелязали, тя може да ви достави удоволствие, само когато е добр...

5 важни неща, които трябва да знаете, преди да преминете към led диодни крушки

5 важни неща, които трябва да знаете, преди да преминете към led диодни крушки

Може също така да се наложи подобряване на цялостното качество на фаровете, замяна на счупени части или козметични ремонти поради естетическ...

Особености на болестните прояви у децата

Особености на болестните прояви у децата

Болестните прояви и оплаквания у децата имат редица особености. Те показват различия при отделните деца, а също така се менят в различните п...

Периоди на детската възраст

Периоди на детската възраст

Детството се дели на няколко периода, които се различават както по отношение на физическото развитие на детето, така и по отношение на реакт...

web fusion

web fusion

84 публикации

Публикувано
Публикувано

13.04.2017

Обновено
Обновено

12.04.2017

Прочетено
Прочетено

1535

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия