Смекта – един от най-добрите продукти при лечение на проблеми в стомашно-чревния тракт!

Смекта – един от най-добрите продукти при лечение на проблеми в стомашно-чревния тракт!
Едни от най-често срещаните здравословни проблеми на съвременното общество са свързани със заболявания на стомашно-чревния тракт.

Едни от най-често срещаните здравословни проблеми на съвременното общество са свързани със заболявания на стомашно чревния тракт. Това са предимно остра хронична диария, нарушени функции на дебелото черво, стомаха и хранопровода. Най-честите причини за тяхното развитие са свързани с начина на живот, включващ стрес, нездравословно хранене, вирусни инфекции, хранителни алергии, чувствителност към някои храни или поради странични ефекти на някои лекарства. Наред с редица начини за лечение, включващи алтернативни методи, съществува и медикамент, който е с доказан ефект при лечението на такъв вид заболявания.

Смекта е продукт, който има ефикасно въздействие върху облекчаване на състоянието при поява на диария. Представлява прахообразно вещество, като всяка негова частица е съставена от три слоя. Два слоя силиций и един среден слой алуминий. Поради многолистната структура на Смекта тя адсорбира вода в обем до осем пъти теглото на праха, което е причина за бързото нормализиране на твърдостта на изпражненията. Освен облекчаването на симптомите, продуктът спомага за бързото лечение на диарията поради способността да задържа на повърхността токсини, бактерии и вируси причиняващи инфекцията.
Друга важна особеност на Смекта е, че тя има свойството да обвива лигавицата на червата, като ги предпазва и подпомага по-бързото им възстановяване. Това значително облекчава появата на тежест и болка по време на диария.

Тъй като Смекта е продукт предназначен за хора от всички възрасти, като това включва кърмачета и бременни жени, качеството на медикамента подлежи на строг контрол от страна на производителите. Приятния портокалов вкус на медикамента, не предизвиква неприятни вкусови усещания при лекуващите се. Освен това лечението със Смекта е безопасно и се понася много добре от организма, тъй като тя не се резорбира, действа в лумена на червата.
Въпреки всичко, преди да предприемете лечение с този продукт трябва да информирате лекаря, особено в случаите когато приемате други лекарства или състоянието ви е придружено с повишена температура или повръщане. Продукта може да се приема с храна и безалкохолни напитки от бременни жени и кърмещи майки и не пречи при шофиране или работа с машини.

При прием на Смекта, винаги трябва да се спазват предписанията на медицинския специалист. За кърмачета съдържанието на сашето може да се разтвори в биберон с вода и да се дава през деня или да се добави към полутечната храна на детето.
При възрастни съдържанието на сашето се разтваря в 100 мл. хладка вода. Препоръчително е да се приема след хранене.
Както всички лекарства, Смекта също трябва да се съхранява на места недостъпни за деца. Не употребявайте продукта ако е с изтекъл срок на годност. Изхвърлянето на негодните сашета със съдържание на Смекта става като разтворите прахчето във вода и го излеете в канализацията.

При поява на гореспоменатите стомашно чревни заболявания свързани с появата на диария, не се колебайте да се консултирате с лекар относно използването на Смекта – продуктът, който ще ви помогне за бързото лечение и облекчаване на болезнените симптоми. За повече информация относно медикамента, можете да се консултирате с фармацевтите от аптеки „Фрамар" или на страницата на здравния портал.

https://apteka.framar.bg/18000098/%D1%81%D0%BC%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%85-30

Подобни статии

Ядки и семена (източници на белтъчини и качествени мазнини)

Ядки и семена (източници на белтъчини и качествени мазнини)

Ядките и семената са важни растителни източници на белтъчини и на най-висококачествени мазнини. Разнообразието от витамини и минерали в тях ...

Защо човешкият черен дроб е толкова уязвим от хепатит

Защо човешкият черен дроб е толкова уязвим от хепатит

Черният дроб е един от най-големите човешки органи, като той произвежда зеленикаво – кафява течност наречена жлъчен сок, която помага за ус...

Витамини

Витамини

Витамините наред с белтъчините, мазнините, въглехидратите и солите спадат към незаменимите съставки на храната. Те са познати сравнително не...

Белтъчини

Белтъчини

Белтъчините са веществата, изграждащи мускулната тъкан. Не ги ли поемате в достатъчни количества, не трябва да очаквате мускули. В следващит...

Въглехидрати

Въглехидрати

Въглехидратите съставляват основната част от диетата ви. Те осигуряват енергия за функционирането на органите в тялото и за нормалното проти...

mariaframar

mariaframar

155 публикации

Публикувано
Публикувано

07.11.2012

Обновено
Обновено

09.11.2012

Прочетено
Прочетено

24930

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия