Симптоми при поява на хипергликемия

Симптоми при поява на хипергликемия
Диабетът е заболяване, което се предизвиква от повишени нива на кръвна захар в организма. Това е в резултат от неспособността глюкозата да бъде абсорбирана в клетките.

Диабетът е заболяване, което се предизвиква от повишени нива на кръвна захар в организма. Това е в резултат от неспособността глюкозата да бъде абсорбирана в клетките. Причините за хипергликемия са комбинация от наследствени фактори и начин на живот. Въпреки това хранителната диета, която съдържа големи количества мазнини и захар може да предизвика повишаване на телесното тегло. Затлъстяването увеличава риска от поява на диабет тип 2. Ето защо, когато имате фамилна анамнеза за инсулинова недостатъчност се препоръчват здравословна диета и физически упражнения.

Превенцията при хипергликемия е много важна. Изследвания показват, че хората с висок риск за развитие на диабет, могат да спрат или да забавят процеса, като започнат да губят от 5 до 7% от телесното си тегло. Това е възможно да се постигне, като се консумират по-здравословни храни и се практикуват 30 минутни физически упражнения, поне пет дни в седмицата. С други думи не са необходими прекалени усилия за да предотвратите диабета. Важни са елементарните действия, които водят до успех. Разберете повече за риска от развитие на болестта и скромните стъпки, които можете да предприемете, за да забавите или избегнете болестта.

Симптомите на диабет са сложни за разграничаване от тези при други състояния. Поради тази причина, деца, които проявяват някои от тях трябва да се наблюдават много внимателно, за да могат да се предприемат подходящи действия възможно най-бързо. При поява на хипергликемия се повишава количеството на кръвна захар. Инсулиновата недостатъчност със сигурност предизвиква някои симптоми, които особено при малки деца могат да бъдат открити безпроблемно чрез наблюдение и медицински тестове.

Симптомите на нарушен инсулинов толеранс се различават при всеки човек. Някои от общите признаци включват: желание за често уриниране, жажда, умора, замъглено зрение, болки в стомаха и загуба на тегло.
Често уриниране – това е един от най-разпространените признаци на диабет. Предизвиква се от високо ниво на кръвна захар. Бъбреците не могат да функционират правилно поради липсата на инсулин. Това е причината пикочния мехур да е пълен и предизвиква често уриниране. При бебетата всичко това е съпроводено и със загуба на тегло, поява на грипоподобни симптоми, гъбични инфекции, лош дъх и др.

Диабетиците са с голям риск от сърдечни атаки и високо кръвно налягане. Те не винаги са предразположени към недостиг на цинк, но цинковите добавки помагат за контролиране на нивата на кръвна захар. Недостиг на магнезий също е присъщо за болните от хипергликемия. Ето защо, те трябва да приемат допълнително магнезий.
Тежките симптоми на диабет се характеризират с гадене, повръщане, коремни спазми, зачервена кожа и др. Инсулиновата недостатъчност е заболяване, което може да предизвика редица усложнения. Ето защо от изключителна важност е да се спомене, че хората страдащи от това заболяване, трябва да се консултират веднага след като забележат промени в организма си и необичайни симптоми.

Повече информация за заболяването, която ще ви бъде полезна при справяне със ситуацията, можете да намерите в публикациите направени от медицинския екип на Фрамар.

Подобни статии

Видове язви – симптоми и причини за тяхната поява

Видове язви – симптоми и причини за тяхната поява

Появата на лезии в лигавицата на стомаха, дванадесетопръстника или устата, са най-често срещаните видове язви. Освен тях съществуват и друг...

Съдови заболявания на централната нервна система

Съдови заболявания на централната нервна система

Съдовите заболявания на централната нервна система са едни от най-разпространените понастоящем. Широкото разпространение на хипертоничната б...

Спорта на прага на живота 16-18 години

Спорта на прага на живота 16-18 години

Режим на труд и почивка за младата девойка Когато човек е на 16 - 18 години, струва му се, че целият свят е разтворен пред него, всички път...

Проблеми с мъдреците – причини, признаци, симптоми и методи на лечение

Проблеми с мъдреците – причини, признаци, симптоми и методи на лечение

 В тази статия се описват различните проблеми с мъдреците, които могат да възникнат в резултат от растежа на им, както и причините за това с...

Видове херниация – симптоми и причини за нейното възникване

Видове херниация – симптоми и причини за нейното възникване

Херния е проблем, който е причинен от отслабване на мускулите на коремната стена. Това е много болезнено състояние, което може да засегн...

mariaframar

mariaframar

155 публикации

Публикувано
Публикувано

03.08.2012

Обновено
Обновено

10.10.2012

Прочетено
Прочетено

4255

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия