Съвети при обзавеждане на детски стаи за момчета от Мебели Плам

Съвети при обзавеждане на детски стаи за момчета от Мебели Плам
Изборът на обзавеждане на детска стая за момче не е никак лесна задача за родителите и за интериорните декоратори.

Изборът на обзавеждане на детска стая за момче не е никак лесна задача за родителите и за интериорните декоратори. Както се казва, момчетата са си момчета, така че не могат да се използват типичните за момичетата цветове, нито интересните стенописи. Просто детето няма да ги хареса, затова тук се набляга на по-творческата страна на интериорното оформление, твърди дизайнерът на Мебели Плам Стара Загора.


Вие може да си мислите, че боядисвате стените в цвят праскова, но бъдете сигурни, че вашето момче ще откаже да спи в „розова" стая. Просто децата не различават нюансите, те познават само основните цветове и всеки нюанс, който е близък до розово, за тях е момичешко. И така, нека погледнем няколко много полезни идеи, за декориране на детска стая за момчета. Не трябва да си мислите, че нещата са толкова сложни, напротив прости са.

Елементи на стаята за момчета

Пространство и светлина

Това са най-важните фактори, които трябва да бъдат решени преди се пристъпи към обзавеждането. Момчетата имат нужда от място, за да играят, което означава че стаята не трябва да е претрупана. Стратегическото поставяне на осветителни тела може да направи стаята визуално по-голяма и създаваща впечатление за наличие на много пространство за игра. Уверете се, че в стаята има достатъчно естествена светлина, а специалистите по изработка на мебели по поръчка от Стара Загора препоръчват, повърхностите да са светли и добре отразяващи лъчите на слънцето. Скритото осветление също е добър вариант за създаване на перфектната атмосфера.


Цветовете

Опциите за избор на цветове са много, особено за детските стаи, но все пак предизвикателството е голямо. За да си спестите разочарованията, най-добре се спрете на любимият цвят на вашето дете. Поиграйте си с различните нюанси и изберете този, който кара стаята да изглежда топла и удобна. Избягвайте цветовете, които носят чувството на депресия и тъмнина. Подходящи за момчетата са синьото, зеленото, оранжевото и други. Ако не искате да изрисувате стените, можете да изберете тапети с интересни мотиви, но само на няколко места по стените, а не на целите.


Обзавеждане на стая за момче

Разнообразието в днешно време е огромно, като това с пълна сила важи и за обзавеждането. Обикновено момчетата обичат двуетажните легла, като те не са лош вариант, защото могат да бъдат направени по много интересни начини и другия плюс е, че така не се заема много пространство – обясняват дизайнерът на Мебели Плам Стара Загора. Този тип легла са мултифункционални и освен място за спане, те могат да бъдат така конструирани, че да съчетаят в себе си гардероб, бюро, къщичка за игра, пързалка и много други. Креативността тук може да доведе до нещо, което детето ви ще обожава. Като цяло, при заявката на мебели по поръчка за детска стая, на първо място трябва да бъде мултифункционалността. Така ще имате много неща, които ще заемат малко пространство и ще оставят място за игри.

Тематични идеи за стаи за момчета

Темата на стаята на вашето дете трябва да бъде свързана с неговите интереси. Ето няколко опции, предложени от главният интериорен специалист на Мебели Плам Стара Загора:

Самолети

Ако вашето момче обича самолетите, можете да окачите няколко модела на тавана на стаята. Ако сте заложили на мебели по поръчка, тогава имате възможност и леглото да бъде изработено с формата на самолет. Цветът на тавана и стените могат да бъдат тематично свързани, като например техният цвят може да бъде в небесно синьо, с декоративни облаци. Кувертюрата също може да бъде с щампи на самолети.

Моряци или пирати

Една от най-обичаните теми от момчетата. Отново синият цвят е преобладаващ, като дори можете да използвате фототапет, който да е с морска тема за допълнително подсилване на духа на темата. Можете да закачите и спасителни пояси на стените, да сложите миниатюрни модели кораби. Самото легло също може да бъде изработено с формата на кораб, като специалистите по изработка на мебели по поръчка от Стара Загора дори внасят допълнителна идея – Може да се направи ракла към леглото, която да бъде като корабна палуба с рул. Страхотна идея е, скринът да бъде с форма на сандък за съкровище със съответните украси за него.

Джунгла

Стаята трябва да бъде боядисана като гора или в зелено, слонова кост или светло кафяво. Като декорации можете да използвате спуснати от тавана „лиани", а множеството плюшени животни ще допълнят усещането. Леглото под формата на хамак е едно страхотно решение.

Космос

Това е може би най-популярната тема. Можете да сложите висящи от тавана макети на планетите от слънчевата система, светещи звезди и картини на открития космос. При изборът на мебели по поръчка, поискайте леглото да бъде с форма на космически кораб. То трябва да бъде с вградени множество светлини, за да се получи едно наистина вълнуващо преживяване и детето ви да обожава своята стая.

Декорирането на детската стая е нещо, което всеки родител обожава. Ако искате да създадете един уникален вид, то тогава трябва да сте отворени за нови идеи. Избягвайте стандартното обзавеждане, то не впечатлява децата. Заложете на мебели по поръчка, които са тематично свързани с интересите на вашето момче. Разгледайте предложенията на Мебели Плам Стара Загора https://www.mebeliplam.com/catalog.php?d=detski_stai или поръчайте на професионалните дизайнери да изработят мебели по ваш проект. Дайте на детето си стаята, която наистина да го кара с желание да остава в нея.

Подобни статии

Как да изберем подходящо легло според спалнята ни?

Как да изберем подходящо легло според спалнята ни?

Леглото, на което спим всяка нощ, може да се превърне в наш пръв приятел, но и във враг. За да не се случва второто, то трябва да бъде закуп...

Обзавеждане за детска стая с мебели от масив

Обзавеждане за детска стая с мебели от масив

Когато обзавеждаме детската стая, ние сме склонни да търсим уют, но не винаги залагаме на качеството. Причината е, че се опасяваме от напълн...

10 неща, които никой няма да ви каже при декорирането на малко жилище

10 неща, които никой няма да ви каже при декорирането на малко жилище

  10 съвета при декорирането на малко жилище Когато става въпрос за декорацията, обаче, хората често стават жертва на схващането, ...

Как да направите интериора си да изглежда подреден от интериорен дизайнер

Как да направите интериора си да изглежда подреден от интериорен дизайнер

Съвети при декорирането на дома виНе всеки може да си позволи интериорен дизайнер да влезне в дома му и да се развихри с идеите си. От друга...

9 идеи за интериорен дизайн, които ще направят всяка стая по-красива и стилна

9 идеи за интериорен дизайн, които ще направят всяка стая по-красива и стилна

По природа те са акреативни и обичат да си представят, мечтаят и реализират своите планове, следвайки интуицията си. И все пак всеки добър и...

web fusion

web fusion

84 публикации

Публикувано
Публикувано

24.04.2014

Обновено
Обновено

24.04.2014

Прочетено
Прочетено

7009

Нередност Докладвай за нередност
4 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия