10 неща, които никой няма да ви каже при декорирането на малко жилище

10 неща, които никой няма да ви каже при декорирането на малко жилище
Няколко интересни съвета за интериорният дизайн на малкия апартамент. Идеи за това, как да съчетаем дизайн и функционалност в едно.

 

10 съвета при декорирането на малко жилище

Когато става въпрос за декорацията, обаче, хората често стават жертва на схващането, че трябва да се наблегне на функционалността, а дизайна остава на задни позиции в приоритетите ни. Правилното решение е да се постигне баланс между удобството и красотата на малките жилища. Съсредоточете се в обзавеждането на дома с елементи, които отговарят на вашите нужди и същевременно подчертават вашата лична естетика. Следвайте тези съвети, които ще ви помогнат да извлечете максимума от пространството, с което разполагате.

Внимателно обособете отделните зони

Постарайте се да разграничите отделните зони и им придайте конкретна функционалност. Поставете палтото и обувките на стилажи до вратата, за да оформите зона за антре, обособете практична кухня в единия ъгъл на всекидневната, в зоната за отдих подредете меката мебел и телевизора. Ако имате хоби, не се страхувайте да го споделите, като му намерите отделно кътче в стаята.

Инвестирайте в мебели с двойно предназначение

Когато става въпрос за малко пространство, всеки сантиметър е от значение. Възползвайте се максимално от стаята и разположете мебели с двойна функционалност. Например помислете за легло, превръщащо се в диван, табуретки, който могат да за използват като кутии за съхранение, разтегателна маса и др.

Организирайте неизползваните пространства

След като живеете на едно и също място в продължение на значителен период от време, това може да доведе до едно "забиване" по отношение, на това как го използвате. Вие си знаете къде държите рядко използвание тави, допълнителните свещи и бельото си, но замисляли ли сте се дали това е са най-ефективните места?

Предизвикайте себе си и се огледайте за "мъртвите пространства" на дома ви. Помислете за неизползваните ъгли и празни стени и ги превърнете в използваеми пространства.

Мислете вертикално

Една висока библиотека може да раздели спалнята от хола, вертикални стилажи могат да бъдат инсталирани около касите на вратите и да се ползват за съхранение на различни неща.

Направете си система за организация

Инвестирайте в мебели, които предлагат интересна функционалност. Иновативни шкафове за обувки, модерни закачалки и много друго интересни скривалища. След като станете собственик на такъв вид организационен инструмент, много по лесно ще организирате ежедневието си.

Изберете светла цветова палитра

Придържайте се към светлите цветове, при изборът ви на цветова палитра. Докато наситените и тъмни цветове правят пространствата да изглеждат по-малки и тесни, то при светлите цветове нещата са точно обратната. При избора на цветове използвайте максимум три цвята: два светли, които да украсят по-голямата част от пространството. След това изберете един по тъмен цвят, който да придаде акцент на жилището.

Разчупете пространството

Тъй като повечето апартаменти са с правоъгълни форми наподобяващи кутии, опитайте се да разчупите пространството с добавянето на мебели с интересни форми. Помислете за кръгла маса за хранене, огледало от няколко части в банята, настолни лампи с нестандартни форми и др.

Добавете дълбочина

При малките пространства лесно можете да добавите слой дълбочина с окачането на красиви завеси на прозорците. А защо само на прозорците, завесите могат да бъдат използвани и като преход от една зона в друга. Заложете на контраста - пердета с интересни щампи биха изпъквали на фона на семпли стени. Контраст може да бъде постигнат и с интересни декоративни възглавници "полегнали" на бежовия диван. Друга интересна идея е и контраста между обикновения паркет и красив килим върху него.

Възползвайте се от тенденцията за плаващ дизайн

Ако разполагате с по-голям бюджет за обзавеждане, заложете на модерния плаващ дизайн на мебелите. Това са мебели, който сякаш стоят във въздуха и не се докосват до земята. В интерес на истината цената им е по-висока, но ефектът който се постига с тях е невероятен.

Освободете се от всичко ненужно

Съвсем естествно е, когато живеем на едно място прекалено дълго време, да натрупаме много ненужни вещи. Веднъж или два пъти годишно направете усилие да се освободите от всичко ненужно. Това ще ви донесе освен душевно разтоварване и малко повече място в дома ви.

Категории

Дом, Интериор

Коментари за 10 неща, които никой няма да ви каже при декорирането на малко жилище

  1. 1.

    Полезно!

Подобни статии

Роля на родителите в отглеждането на децата

Роля на родителите в отглеждането на децата

Имайте доверие в себе си Вие знаете повече, отколкото предполагате. Скоро ще имате бебе. Може би вече го имате. Вие сте щастливи и развълну...

Всичко за покупката на недвижими имоти

Всичко за покупката на недвижими имоти

Намерете отговорите на сложните въпроси! Дали това е точното време за закупуването на недвижими имоти от Imotifree.bg? Предимствата да...

Лятото е вече тук, време да си оправим терасата и градината с нови градински мебели

Лятото е вече тук, време да си оправим терасата и градината с нови градински мебели

Лятото е вече тук, време да си оправим терасата и градината с нови градински мебели От SuperSdelka.com Мина повече от една година от пълни...

Повече информация за операционните системи на таблетите

Повече информация за операционните системи на таблетите

Иновациите в таблетите са много и безспорно в последните години бележат голям ръст, така че да се чудим каква ще е следващата стъпка – без е...

Индустриални врати на добри цени

Индустриални врати на добри цени

Няма сграда, която да няма врати защото именно те могат малко или много да защитят собствеността ни от крадци и вандали. Точно поради тази п...

Studio79

Studio79

3 публикации

Публикувано
Публикувано

10.09.2015

Обновено
Обновено

11.09.2015

Прочетено
Прочетено

4173

Нередност Докладвай за нередност
2 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия