Лятото е вече тук, време да си оправим терасата и градината с нови градински мебели

Лятото е вече тук, време да си оправим терасата и градината с нови градински мебели
Съвети за избор на градински мебели за двора и терасата. Селекция от супер полезни съвети, които да използвате, за да направите отлична селекция и изгодна покупка на градинските мебели за преобразяван

Лятото е вече тук, време да си оправим терасата и градината с нови градински мебели


От SuperSdelka.com


Мина повече от една година от пълния локдаун, в който се озовахме. Затворени в тясно пространство, сред мислите си на несигурност и страх, но пък заедно с най-близките си, семейството си, всички ние си взехме своите уроци. Всички ние оценяваме много неща, за които дори не се сещахме преди да наречем богатство. И сред тях, определено, централно място за терасата. Терасата се превърна в истинско спасение за бягство от собствения затвор на собственото ни жилище. Много хора дори така се инспирираха от тази идея за „целодневно дишане на въздух на балкона", че предприеха спонтанно проекти по неговото реномиране.
Но стига с черногледство и със спомени по неприятни моменти. Да се фокусираме в положителното! Това е все пак също урок, който си взехме през последните няколко месеца. Лятото вече е тук и се надяваме, че то ще ни донесе много емоции и приятни изживявания. Но все пак да не забравяме и за тази идея за реновиране. Какво ще кажете за няколко съвета и напътствия за това как да си оправите терасата? А защо не направо и градината? Лятото е тук и ще бъде грехота да не се насладим максимално на неговите топли лъчи и страхотно, отключващо позитивно настроение, време?


Какви мебели да изберем?

Истината е, че терасата има нужда именно от градински мебели. Препоръчително е да обзавеждате с мебели за екстериор дори в остъклените тераси. Този тип мебели са пригодени за различните климатични условия и техните евентуални негативни влияния върху конструкциите и материите им. Разбира се, важно е да се съобрази изложението на вашата тераса, както и самото пространство като квадратура. Това са фактори, които е редно да прецените и когато избирате мебели за градината. Когато подбирате подходящи градински мебели за дворното пространство, обмислете и къде ще ги позиционирате. Ако над тях няма предвиден навес или допълнително място, в което да ги складирате при твърде лошо време, можете да компенсирате с подходящо покривало или друг тип подобни аксесоари.


Начертайте своята цел и тогава обзавеждайте

Дали ще обновявате терасата, или градината, добре е предварително да имате някаква концепция в съзнанието си за бъдещия екстериор. Помислете какво ще правите на конкретното пространство. Дали то ще е само зона за релакс или има опция за хранене, за прекарване на време с децата, а дори и за организиране на семейни събирания и партита с приятели? Естествено, това са въпроси, чиито отговори зависят и от квадратурата на пространството. Ако все пак сте с малки деца, заложете на по-тъмни и наситени цветове, защото бохемското бяло легло за излежаване и ковертюрата на люлката от слонова кост няма да оцелеят за дълго време свежи и красиви особено ако ще правите творчески работилници с децата или директно ще си готвите обяда на вън – все отлични идеи за лятно настроение!


Допълнителни съвети за избор на градински мебели за двора и терасата

А сега идва ред и на нашата специална селекция от супер полезни съвети, които да използвате, за да направите отлична селекция и изгодна покупка на градинските мебели за преобразяването на терасата или двора. Не се колебайте да следвате тези напътствия и интересни предложения, за да си сътворите едно чудно кътче на свеж въздух за неочаквано добри летни вечери, спокойни сутрини и емоционални дни:

  • Ако имате налични мебели или декорация, която искате да запазите, водете се по тях от гледна точка на стил, цветова гама и орнаменти. По този начин ще си спестите пари, като използвате част от наличното, а освен това и ще намалите гузното си усещане за разхищение. Нещо повече – дори да имате мебели, които искате да запазите, но не пасват на онова, което смятате да купите като допълнение, не се колебайте да пребоядисате или декорирате наново старите. Малко творческа дейност на никой няма да му повлияе зле?
  • В сезона на големите намаления и отстъпки именно в сектор градина сме в момента. Така че не се колебайте да разгледате големите вериги и хипермаркети за специални оферти. В по-мащабните магазини, в които градинските мебели са само малка част от асортимента, може и да има бонус кодове за този вид стоки. При всички случаи не подценявайте и сектора с миналогодишни линии и колекции. В крайна сметка, това е градинско обзавеждане, а не мода!
  • Бъдете практични, но не забравяйте и за нотката на бохемство и релакс, от която има нужда както градината, така и вашата тераса. За да я постигнете, заложете на някой специфичен елемент като хамак, мебели от ратан, люлка, одеало за студените вечери, комбинирано с декоративни възглавнички на пода, декорация в морска или Бохо стилистика.

Последно, но не по важност, обзавеждайте градината и терасата не просто стилно и изгодно, но и според собствените виждания и разбирания за свободно време, спокойствие и хармония!

Подобни статии

По какъв начин и с какви средства може да се предпазят овощните градини от болести, неприятели и плевели

По какъв начин и с какви средства може да се предпазят овощните градини от болести, неприятели и плевели

Какви методи за борба се прилагат срещу болестите и неприятелите по овощните растения? Борбата с болестите и неприятелите по овощните расте...

Как се отглежда ягодата

Как се отглежда ягодата

В кои райони може да се отглежда ягодата? Ягодата може да се отглежда в цяла България, стига да се подберат подходящи места. Тя не е взиска...

Обриви и петна по кожата на детето

Обриви и петна по кожата на детето

При много детски заболявания могат да се появят различни по вид кожни обриви. Една и съща причина може да доведе до появата на различни обри...

Повреди, болести и неприятели по лозата

Повреди, болести и неприятели по лозата

Повреди от студ | Градушка | Изресяване | Пригор | Хлороза | Мана | Оидиум | Сиво гниене | Антракноза | Бактериен рак | Филоксера | Гроздови...

Какво трябва да се знае във връзка с торенето на овощните растения

Какво трябва да се знае във връзка с торенето на овощните растения

Какви хранителни елементи са необходими за овощните растения? Безусловно необходими за овощните растения са следните хранителни елементи, в...

SuperSdelka

SuperSdelka

3 публикации

Публикувано
Публикувано

06.07.2021

Обновено
Обновено

16.06.2021

Прочетено
Прочетено

1099

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия