Разнообразие от хотели във Велико Търново

Разнообразието от хотели във Велико Търново се определя не само от факта, че той е град с богато културно и историческо минало, но и от засиленото развитие на туризма там в последните десетилетия.

Неповторимата архитектура на старата ни столица привлича многобройни туристи, които отсядат в по-големи или по-малки хотелски комплекси, разположени на различни места в града. В зависимост от целите на пребиваването или от финансовите възможности на посетителите могат да се открият невероятно уютни и приветливи хотели във Велико Търново.

В централната част има доста големи и луксозни места за почивка или организиране на обществени мероприятия – бизнес срещи, обучения, работни консултации. Специалните за това конферентни зали са модерно оборудвани и предоставят всички условия за работа.

Предимството на централно разположените хотели в старата столица е това, че от тях може да се наблюдават различни обществени прояви – шествия, фолклорни представления или спортни състезания.

В по-крайните части на града също има прекрасни възможности за избор на семейни хотели или къщи, в които условията са безупречни. Предимството на тези хотели във Велико Търново е това, че са по-далеч от градския шум или са по-близо до някои от забележителностите на старата столица – хълма Царевец, Стамболовия мост, Самоводската чаршия, хълма Света гора и др.

Конкуренцията между различните хотели във Велико Търново определя и редица предимства за гостуващите. При предварителни резервации на големи групи се правят отстъпки от цената. Промоционалните пакети предлагат намаления и за деца или за по-дълъг престой. Информацията в сайтовете на хотелите предлага и галерия от снимки, показващи част от интериора, както и упътвания за по-лесно намиране на местоположението .

Сред екстрите, които предлагат някои хотели в града, са фитнес зали, открит басейн на покрива на хотела, подземен паркинг, сауна. Каквато и да е категорията на базата обаче, в нея винаги има уютни и чисти стаи със собствен санитарен възел.

Битовата атмосфера е част от емблемите на Търновград. Тя присъства и в много от малките, кокетни семейни къщи и хотели. Обстановката в тях носи заряда на българската традиция и усещането за съвременен комфорт. То се допълва и от самобитната кухня, която предлагат ресторантите. За желаещите да послушат жива музика или да попеят на караоке също има възможности да реализират желанията си. Механите и винарните са колоритно присъствие в хотелската база на стария град. Вкусните български ястия и отлежалото вино на фона на българска народна музика впечатлява чуждите гости и умилява родните туристи, напомняйки им за красивите български традиции.

Чудните природни гледки от прозорците на някои хотели във Велико Търново действат релаксиращо и зареждащо, а модерната и уютна обстановка прави престоя в града запомнящ се.

 

Хотели Велико Търново - hotelcentral-bg.com

Категории

Туризъм

Подобни статии

Висококатегорийни хотели във Велико Търново в отговор на туристическото търсене

Висококатегорийни хотели във Велико Търново в отговор на туристическото търсене

Многобройните хотели във Велико Търново са в отговор на туристическото търсене на място за пренощуване. Та нали град Велико Търново е познат...

Селски туризъм в Родопите - усещането да живееш истински

Селски туризъм в Родопите - усещането да живееш истински

Ако се чудите къде да избягате за няколко дни от градската шумотевица, експериментирайте смело със селски туризъм в Родопите. Няма да усетит...

Влияние на околната среда върху лозата

Влияние на околната среда върху лозата

Топлолюбиво растение ли е лозата Лозата е растение с определени изисквания към температурата. От тези изисквания зависи нейното географско ...

Обработка, торене и напояване на лозата

Обработка, торене и напояване на лозата

Кога и как да се загрибват лозите Лозите се загрибват късно през есента, обикновено след листопада, с цел да се предпазят от измръзване пре...

Палачинки - Велико Търново

Палачинки - Велико Търново

Продукти150 г (1 ч.ч.) брашно250 мл (1 1/4 ч.ч.) прясно мляко3 бр яйца40 г прясно масло20 г (2 с.л.) пудра захар1 п ванилия70 мл (1/3 ...

Румяна Иванова

Румяна Иванова

77 публикации

Публикувано
Публикувано

22.08.2013

Обновено
Обновено

27.08.2013

Прочетено
Прочетено

1079

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия