Разликата между IPL и диодно лазерната епилация

Разликата между IPL и диодно лазерната епилация
Когато питате различни хора, какви са разликите между IPL и диодно лазерната епилация те ще ви дадат много противоречиви отговори.

Някои от тях ще ви изтъкнат предимствата на диодния лазер, а други ще ви препоръчат да се възползвате от IPL технологията. Но от къде идват различията?
Тук ще разгледаме, технологиите на лазерната епилация и като разберете какви са различията между диодните лазери и IPL сами ще може да направите своя избор, на коя лазерна епилация да заложите.

Как работят лазерните технологии за епилация

Ключовият принцип се крие в специфичните дължини на светлината вълна и продължителността на прилагания импулс към меланина на космения фоликул, като се избягва околната кожна тъкан. Меланинът е естественият пигмент на кожата и косата, който е свързан с техния цвят.

Какво представлява диодната лазерна епилация

Гаранция за успешна диодна лазерна епилация е освобождаването на голямо количество енергия върху кожата. Тя се абсорбира селективно от меланина в космения фоликул, без да засяга околните тъкани. Диодните лазери използват една и съща дължина на вълната и на светлината, които причиняват висока степен на разрушаване на меланина. Той се загрява и така се разрушава корена и потока на кръв към фоликула му, което от своя страна причинява трайно спиране на растежа на косъма.
Висококачествените машини за диодна лазерна епилация, като Elysion, имат система за охлаждане „crystal freeze", която поддържа постоянна температура от 5°C, като по този начин се намалява температурата, генерирана от светлинните емисии и така се защитава повърхността на кожата, а това прави процедурата безболезнена за вас.
Диодните лазери доставят високочестотни импулси с ниска плътност и могат да се използват безопасно за всички типове кожа и коса.

Какво представлява IPL лазерната епилация

Технологията IPL технически не е лазерна обработка. Тя използва широк спектър от светлина с много дължини на вълните, а това представлява нефокусирана енергия около областта на космите и кожата. В резултат на това има голяма загуба на енергия и по-малка абсорбция във фоликула, а това означава по-неефективно разрушаване на косъма.
Използването на широкоспектърна светлина увеличава риска от странични ефекти, като пигментация или изгаряне, особено ако не се използва подходящо охлаждане.
Обикновено IPL лазерната епилация е подходяща само за по-светли типове кожа и коса.

Основни разлики между диодната лазерна епилация и IPL?

От описаните неща по-горе сигурно на всеки от вас му стана ясно, че IPL лазерната епилация ще изисква по-редовни и дългосрочни процедури за намаляване на нежеланото окосмяване. Докато епилацията с диоден лазер е много по-ефективна и по време на процедурата вие ще се чувствате много по-комфортно, благодарение на охлаждащата му система, а също така тя е подходяща за повече типове кожа и коса, за разлика от IPL лазерната епилация.

Сега, когато знаете разликата между тези две процедури лесно можете да решите на коя да се подложите. Ако търсите безболезнено и дълготрайно решение, заложете на диодна лазерна епилация в Wave Estetic Center в Стара Загора, където опитни специалисти ще се погрижат за вас.

Подобни статии

Защо Prime Lase е новият диоден лазарен апарат за обезкосмяване, който ТРЯБВА да ползвате

Защо Prime Lase е новият диоден лазарен апарат за обезкосмяване, който ТРЯБВА да ползвате

Макар лазерното обезкосмяване да не е нова технология, то Prime Lase предлага съвсем иновативна технология. Благодарение на 4800 вата енерги...

Каква е разликата между активните и пасивните тонколони?

Каква е разликата между активните и пасивните тонколони?

При активните тонколони усилвателят е вграден в кутията на тонколоната. Бюджетните модели имат един усилвател...

Високо кръвно налягане (Хипертонична болест)

Високо кръвно налягане (Хипертонична болест)

Артериалното кръвно налягане се измерва с две стойности — едната по-висока (систолично налягане), а другата — по-ниска (диастолично налягане...

Поддържане на водопроводната инсталация

Поддържане на водопроводната инсталация

Големите ремонти и по-сложните поправки на водопроводната инсталация се извършват от специалисти-водопроводчнци. По-малките поправки обаче, ...

Лакиране и полиране

Лакиране и полиране

Чрез лакиране и полиране дървените плоскости придобиват особено красив блясък и се предпазват от атмосферни влияния. Лакове и лакови бои &...

web fusion

web fusion

84 публикации

Публикувано
Публикувано

24.01.2019

Обновено
Обновено

24.01.2019

Прочетено
Прочетено

1069

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия