Разбиране на мъжките сексуални проблеми

Разбиране на мъжките сексуални проблеми
Проблемите със сексуалната функция са често срещани, като според статистиката, повече от половината от всички двойки биват засягани в някакъв момент.

Въпреки, че сексуалната дисфункция рядко застрашава физическото здраве, тя може да доведе до тежки прихологически проблеми, като депресия, тревожност и дори до неадекватност. Много от половите проблеми всъщност са симптоми на други, по-сериозни нарушения на здравето.

Според специалистите по сексуални проблеми от „Фрамар“, ако състоянието ви се проявява само при определени обстоятелства или само с определен партньор, тогава може да се говори за „ситуационен“, а не за „генерален“ (възникващ независимо от обстоятелстват или партньорите) проблем. Повече по въпросите свързани с това здравословно състоянието можете да намерите тук.

Основните категории мъжки сексуални проблеми са:

Еректилна дисфункция (наричана още импотентност) – невъзможност да се получи или поддържа ерекция, достатъчна за осъществяване на полов акт.

Преждевременна еякулация – невъзможност да се забави оргазъм и еякулация, които се случват много рано в хода на половия контакт, което оставя партньорката неудовлетворена.

Смущения в оргазма – тук може да има няколко разновидности:

  • неспособност за достигане до оргазъм с определен партньор

  • неспособност да се достигне до оргазъм, ако няма много продължителен акт

  • неспособност за достигане до оргазъм изобщо (това е най-тежкият случай на смущение)

Инхибирано или хипоактивно сексуално желание – незаинтересованост или пълна липса на желание за извършване на сексуален конткт.

Ретроградна еякулация – при нея, семенната течност не излиза навън, а отива към пикочния мехур по време на оргазъм.

Приапизъм – продължителна ерекция, която не е причинена от някакъв дразнител или сексуално влечение. Това е рядко срещано състояние, но е доста опасно и трябва да се потърси лекарска помощ.

В действителност, сексуалните проблеми се срещат доста често, но само в 25% от всички тях, засегнатите лица търсят медицинска помощ, най-вече заради ниската полова култура на населението и липсата на добра информираност за тези състояния. 

Подобни статии

Причините за сексуални проблеми при младите мъже

Причините за сексуални проблеми при младите мъже

Внимание: Статията е разглежда причините за еректилна дисфункция и може да съдържа текстове, които не са подходящи за непълнолетни лица! Ед...

Какво причинява сексуални проблеми при жените?

Какво причинява сексуални проблеми при жените?

Здравословни проблеми като диабет, артрит и др. са също причина за появата на сексуални проблеми при жените. Възрастта също оказва влиян...

Различни видове сексуални проблеми влияещи върху живота на мъжете

Различни видове сексуални проблеми влияещи върху живота на мъжете

 Въпреки, че сексът е част от нашият живот и начин на съществуване, на тази тема все още не се говори достатъчно. Затова и при двата пола с...

Първи стъпки в половото възпитание

Първи стъпки в половото възпитание

Всички родители желаят децата им да бъдат добре възпитани, и то още от ранната възраст. Възпитанието обаче има много страни. Една от най-дел...

Как половото общуване може да допринесе за доброто здраве

Как половото общуване може да допринесе за доброто здраве

Сексът, или половото общуване, както съня, е вещо твърде индивидуално. Онова, което изпълва с доволство даден човек, може да бъде анатема за...

mariaframar

mariaframar

155 публикации

Публикувано
Публикувано

16.08.2012

Обновено
Обновено

10.10.2012

Прочетено
Прочетено

1418

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия