ПРОЧИСТВАНЕ НА МАСЛЕНА СИСТЕМА НА ДВГ

ПРОЧИСТВАНЕ НА МАСЛЕНА СИСТЕМА НА ДВГ
Прочистване на маслена система, сегменти и хидравлични повдигачи на двигател с вътрешно горене.

Проблеми в двигателя, в следствие на влошено смазване

Приятното усещане за правилната работа на един двигател е свързано с равномерното му и сравнително безшумно запалване и развъртане в обороти.

С километрите и годините обаче често започват да се долавят „металически" шумове и притраквания. В общия случай те се появяват поради влошена циркулация на моторното масло и произтичащото влошено смазване. Множеството отлагания и нагари, задръстващи системата на двигателя, са резултат от процеси, протичащи в хода на експлоатационния пробег на болшинството масла. Някои от тези замърсявания (особено в хидравличните повдигачи, картера и сегментите) са прекалено устойчиви, за да могат да бъдат отмити при източването. Нерядко се появява и известен разход на масло.

Отстраняването на такива трайни и стабилни замърсявания изисква прилагането вътре в системата на препарати, които да са в състояние безопасно да ги разтворят и да ги отстранят при замяната на старото масло.

При изследването на проблема са оказа, че по-елементарите решения, които химията би могла да даде, не гарантират разрешаването му. Формулите, базирани на относително евтини разтворители, са или недотам ефективни, или опасни: наливането на такава добавка в моторното масло нарушава качеството на микрофилма му.
Това води до още по-влошено смазване и прави невъзможно използването на подобен продукт за по-продължително и пълно прочистване при работещ двигател.

Препарат за прочистване на маслената система - иновативно решение, предложено от XENUM

Ето защо XENUM разработи M-FLUSH - препарат, базиран на детергентно-дисперсионни пакети от по-технологичен разред. Дози от подобни пакети се прилагат като съставки в производството и на моторни масла от високи класове, което показва тяхната съвместимост. Формулата на M-FLUSH не съдържа разтворители. Активността на съставките, както и възможността за по-продължително въздействие (дори над 200-300 км пробег-третиране), гарантират пълното прочистване на системата. Същевременно се извършва неутрализация на киселинността в картера, което значително подобрява условията за работата на новото масло след смяната.

Практически резултати

M-FLUSH даде в практиката запомнящи се положителни резултати, потвърдени както от потребителите, така и от обективните показатели – безшумната и балансирана работа на двигателя след третиране, занижаването на разхода на масло, а също и визуалното сравнение.

Начин на работа

В зависимост от състоянието на автомобила, дозата от 300 мл може да се налее в маслената система до около 200 километра (или до 3-4 дни при изцяло градски режим на движение) преди смяна на маслото. Една доза е достатъчна за системи до 6 литра вместимост.
M-FLUSH е приложим за всякакви видове и разновидности двигатели и независимо от вида на използваните масла.

Важно: При изключителни случаи на наличие на дългогодишни и тежки отлагания по маслените сегменти, отстраняването изисква допълнителна операция с употреба на още един професионален продукт на XENUM.

Заключение

Освен с показания тук препарат, XENUM разполага още и с множество други високо-технологични иновационни продукти за по-прецизна и по-икономична поддръжка на машините - техно-химия, моторни, трансмисионни масла, сервизна химия и други.
Завоювала позиция на водеща в бранша, тази белгийската научно-развойна компания непрекъснато изследва техническите проблеми и развива формули и продукти за тяхното решаване.

xenum.expertoils.com

Категории

Разни

Подобни статии

ТЕХНОЛОГИИ ЗА ПОДДРЪЖКА НА АВТОМОБИЛНИ ДВИГАТЕЛИ

ТЕХНОЛОГИИ ЗА ПОДДРЪЖКА НА АВТОМОБИЛНИ ДВИГАТЕЛИ

УВОДВ сегашните условия за автомобилите у нас са особено чести замърсявания и задръствания, които съсипват двигателите. И това е много по-го...

Защо детето кашля

Защо детето кашля

Кашлицата е честа проява при децата. Родителите са много обезпокоени, когато кашлицата е упорита и продължителна и не се успокоява от предпи...

Как се отглежда ябълката

Как се отглежда ябълката

В кои райони на страната може да се отглежда ябълката? Ябълката е разпространена повсеместно в нашата страна. Тя заема главно пор чията на ...

Препариране на бозайници

Препариране на бозайници

Устройство на тялото на бозайниците Препарирането на бозайници е също много увлекателно. При тях се иска по-голям скулпторски талант. Ако п...

Истини и лъжи за хранителните добавки

Истини и лъжи за хранителните добавки

Истини и лъжи за хранителните добавкиКой ще отрече, че популярността на хранителните добавки през последните години нарасна главоломно? За м...

XENUM-BG

XENUM-BG

2 публикации

Публикувано
Публикувано

03.02.2014

Обновено
Обновено

01.02.2014

Прочетено
Прочетено

2768

Нередност Докладвай за нередност
2 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия