Причини и фактори за появата на гъбички при мъжете

Причини и фактори за появата на гъбички при мъжете
Кандидозата при мъжете е гъбична инфекция, причинена от гъбички известни с наименованието кандида албиканс. Тази инфекция може да се разпространи както при мъжете, така и при жените.

Кандидозата при мъжете е гъбична инфекция, причинена от гъбички известни с наименованието кандида албиканс. Тази инфекция може да се разпространи както при мъжете, така и при жените. Въпреки това, жените по-често страдат от това заболяване. Поради тази причина, кандидозата при мъжете, често се пренебрегва. Инфекцията обикновено засяга онези области на тялото, които остават топли и влажни. Въпреки, че това заболяване не е опасно за живота, то предизвиква доста голям дискомфорт. Ето защо вие трябва да сте добре информирани за заболяването, за да избегнете последващи усложнения. Това можете да направите като прочетете информацията публикувана в здравен портал Фрамар.

Причини и фактори за кандидоза

Гъбичките, които предизвикват това състояние се намират в организма на човека и съществуват заедно с други бактерии. Това не е заплаха, докато те не започнат да се размножават прекалено бързо и да предизвикат инфекция. Съществуват различни причини, които насърчават размножаването на гъбичките.

Най-често срещаната причина е употребата на антибиотици. Тези лекарства имат свойството да намаляват броя на полезните щамове на бактериите в тялото. Още един фактор, който предизвиква кандидоза при мъжете и жените се свързва с лошата хигиена. Носенето на нечисти дрехи, особено тези, които са плътно прилепнали до тялото, създават топлина и влага, което е една идеална среда за развитието на гъбички.

В повечето случаи кандидоза при мъжете е резултат от полов контакт със заразена жена. Въпреки, че един от начините за разпространяване на инфекцията е чрез полов акт, тя не се класифицира като болест предавана по полов път.

Диабетът също може да се разглежда като причина за гъбична инфекция както при мъжете, така и при жените. Това се дължи на факта, че високото ниво на захар в кръвта и урината, създава благоприятна среда за развитие на гъбичките.

Симптоми на кандидоза

Гъбичната инфекция при мъжете, може да се разглежда като асимптоматично заболяване, тъй като тя рядко предизвиква физически прояви. Но когато симптомите се проявят, те включват дразнене и възпаление на засегнатия участък, което може да предизвика възпаление и сърбеж. При някои пациенти се появява зачервяване на гениталиите и малки мехурчета. Изтичане на секрет, лезии и усещане за парене са също признаци за развитие на гъбична инфекция.

Лечение на кандидоза при мъжете

Лечението на гъбичната инфекция при мъжете се фокусира върху това да се облекчат симптомите и да се прекрати прекомерното размножаване на гъбичките. Обикновено се предписват противогъбични лекарства. Те могат да бъдат под формата на локални препарати или таблетки за приемане през устата. Освен това спазването на диета, осигурява голяма част от лечението на това заболяване.

Кандидозата не е фатално заболяване, но то може да бъде източник на голяма досада и дискомфорт. Ето защо е най-добре, при поява на първите симптоми да се вземат незабавни мерки за лечение. Също така е важно, пациента да завърши пълния курс на лечение, предписан от лекаря, за да се гарантира, че заболяването няма да се появи отново.

Подобни статии

Гнойни, гъбични и паразитни болести на кожата

Гнойни, гъбични и паразитни болести на кожата

В тази група влизат едни от най-разпространените сред хората кожни болести. Под гнойни заболявания на кожата или пиодермии се разбират всичк...

Как да предотвратяваме сърдечни болести и мозъчни инсулти

Как да предотвратяваме сърдечни болести и мозъчни инсулти

През последните 50 години в развитите страни настъпи пълна промяна на причините за смъртността всред населението В миналото най-много жертви...

Хемороиди (Маясъл)

Хемороиди (Маясъл)

Какво представляват хемороидите Хемороидите са подути кръвоносни съдове в най-долната част на ануса или на ректума. Причина за това подуван...

Симптоми на инфаркт при жени над 50 годишна възраст

Симптоми на инфаркт при жени над 50 годишна възраст

Заболяването на сърцето е една от основните причини за смъртност при мъже и жени над 50 годишна възраст. Статистиката показва, че малко на б...

Различни видове сексуални проблеми влияещи върху живота на мъжете

Различни видове сексуални проблеми влияещи върху живота на мъжете

 Въпреки, че сексът е част от нашият живот и начин на съществуване, на тази тема все още не се говори достатъчно. Затова и при двата пола с...

mariaframar

mariaframar

155 публикации

Публикувано
Публикувано

25.06.2012

Обновено
Обновено

10.10.2012

Прочетено
Прочетено

8585

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия