Потребителски кредити с цел обзавеждане на нов дом

Потребителски кредити с цел обзавеждане на нов дом
Откъде да намерим пари за да обзаведем апартамента си?

Как да вземем бърз кредит за освежаване на дома

Потребителските кредити, които всяка банка предлага, както може би се досещате обхващат огромен брой форми на кредитиране, които са насочени към подобряване качеството и равнището на живот на хората.

Заемите са толкова разнообразни по своето предназначение, че на пръв поглед не може да открие общото между тях. Един човек отива, за да изтегли потребителски заем за нова кола, друг за да покрие разходите по абитуриентската вечер на дъщеря си или на сина си, трети за да си обзаведе жилището с мебели по последна мода (или просто за да го направи годно за живеене) и така нататък. Именно на хората, които целят да направят по-сериозен ремонт на новото си жилище ще обърнем внимание тук в тази статия.

По ирония на съдбата, точно когато вече сме придобили собствеността, за която толкова много сме мечтали колелото се завърта от начало и пак се оказваме в изходна позиция. Какво да се прави, животът не спира даже и за миг, за да си поемем въздух и пак ни завърта в динамиката на ежедневието, карайки ни да се чувстваме като хамстери на въртящо се колело.


Тъкмо сте си купили апартамент и трябва да започнете да мислите какво да поставите в него. Нормално е да трябва да се обзаведе, защото все пак никой не спи на бетонния под и не се храни на земята.


Необходими са шкафове, легла, маси, столове, подови настилки, завеси, плочки, боядисване и какво ли още не. В противен случай, жилището би изглеждало все едно живеете на стълбището пред входната врата, особено ако е съвсем ново и никой не го е обитавал до сега.

За да превърнете новия недвижим имот в дом са нужни, както казахме, някои предмети и малко работа (всъщност не малко, а много работа), но всичко струва пари, които не винаги сме в състояние да заделим и да свършим всичко, което е необходимо.
По тази причина, банките предлагат разнообразни възможности за финансиране, защото така ще задоволят един доста голям сегмент от обществото, а именно новите собственици, на които предстои дългия път по превръщането на апартамента в дом. В такива случаи на помощ идват бързите кредити на Vivus.bg

Разбира се, за да може която и да е банка да отпусне кредит за обзавеждане, нужно е да се представи някакво обезпечение. В идеалния случай кандидатът за кредит може да представи доказателство за доходите си, които трябва да могат без проблем да покриват вноските, при което, разбира се, заплатата на получателя на кредита не бива да свършва до стотинка, а е редно част от нея да остава за съответното лице.


В случая трябва да споделим, че минималната работна заплата най-вероятно не би била достатъчно условие да се отпусне заем на даден човек, при което е редно кандидатстващия за заема да се договори с някой свой близък, който да играе ролята на гарант.

Друг вариант за отпускане на потребителски заем за цялостно обзавеждане на дома е ипотечният кредит. Този вариант, казано на прост език, предлага да използвате дома си за да оборудвате същия този дом по свой вкус и желание, така че напълно да отговаря на вашите потребности.


От една страна може да ви се стори прекалено да теглите ипотечен кредит, но от друга страна имайте предвид, че обзавеждането и ремонтирането на цяло жилище може да ви излезе и над 10 хиляди лева, макар че може да се направи и за по-малко. Както се казва, всеки според възможностите си.

Хубавото при ипотечните заеми е, че имат като цяло по-добри условия, по-ниски лихви, гратисен период и други привилегии, което трудно се постига, когато заемът не е гарантиран до такава степен, каквато недвижимите имоти позволяват. Ако имате и малко късмет, то реалността да обзаведете целият си апартамент (къща) при преференциални условия е доста добра.

Категории

Дом, Интериор

Подобни статии

Какво представляват кредитите  без плащане на първоначална вноска ?

Какво представляват кредитите без плащане на първоначална вноска ?

Повечето от нас всеки ден се сблъскват с различни изпитания. Изберете си пътеводна звезда и не се отклонявайте от курса и ще преминете през...

Пари на заем

Пари на заем

В условията на глобална икономическа и финансова криза огромен брой потребители изпитват остра нужда от пари на заем. Най-често необходимост...

Защо да се възползвате от бързи кредити?

Защо да се възползвате от бързи кредити?

Чувате различни мнения по въпроса за този вид кредити и се чудите дали да се възползвате от тях? Страхувате се да опитате, тъй като не сте н...

Как да се сдобием с пари на заем?

Как да се сдобием с пари на заем?

Как да се сдобием с пари на заем? Един изключително важен въпрос в днешните забързани времена се оказва: Откъде да се сдобием с пари на к...

Лизинг по време на криза

Лизинг по време на криза

Днес за много българи автоматичната пералня е лукс, а плазменият телевизор е непостижима мечта. Кризата превърна потребностите в лукс. Ако ...

IdeaMax

IdeaMax

21 публикации

Публикувано
Публикувано

04.11.2015

Обновено
Обновено

03.11.2015

Прочетено
Прочетено

1030

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия