Портал за животни Бау Бау: Немска овчарка или просто кучето-герой

Портал за животни Бау Бау: Немска овчарка или просто кучето-герой
Представителите на породата са истинско олицетворение на преданост и вярност, както като „служители” в органите на реда, така и като домашни любимци в семейството.

Надали има човек, който да не е чувал за породата. Това е първото куче – кино звезда, спечелило хората със своята красота и благородство. Представителите на породата са истинско олицетворение на преданост и вярност, както като „служители” в органите на реда, така и като домашни любимци в семейството.

Това са кучета, което внушават респект, увереност и спокойствие, споделят специалисти от български портал за животни. Имат силно развит интелект и излъчват гордост по всяко време. Немските овчарки са верни служители в службите за сигурност и добри приятели у дома, бдителни, издържливи и жизнени. Готови са да предпазят стопанина си на цената на своя живот.

С безкористната си любов, уравновесен характер, добронамереност и привързаност лесно стават част от семейството. Търпеливостта, вроденото чувство за борба и вярност ги превръщат в едни от най-добрите пазачи, търсачи, спасители и незаменими водачи за слепи хора.

Отглеждане

Немската овчарка е известна със своята адаптивност. Специалистите от известния зоопортал Бау Бау смятат, че не е проблем да отглеждате това куче е апартамент, ако му осигурявате необходимото количество разходки. Ако сте собственици на Немска овчарка, то вероятно вече сте усетили прекрасното отношение на кучето към себе си. Но не така стои въпросът с чужди и непознати за него хора. При разходки бъдете нащрек, защото овчарката пази ревностно своето семейство и глутница, затова в определени ситуации може да изплаши околните. Въпреки леко страшния си вид, това е едно от най-добродушните и верни кучета. Чудесно си играе с децата и въпреки грубите прояви към други кучета понякога, немската овчарка може да е много търпелива с децата или някой друг член на семейството. Това, обаче, не важи за непознати или външни хора.

Грижи за козината

Бъдете внимателни с поддръжката. Много стопани се оплакват, че домът им е пълен с косми от кучето. Нормално е, защото това е една от породите, които се скубят много. Козината на тези кучета има нужда от непрестанна грижа. Налага се редовно изчеткване и къпане, за да бъде напълно здрава и в перфектен вид.

Дресировка

„Немската овчарка притежава изключителна интелигентност  и е много атлетична”, четем на страниците на българския зоо портал Бау Бау. Да, така е – с търпение и последователност можете да научите кучето на почти всичко. То е безстрашно – би се изложило на опасност и дори би поело куршум вместо собственика си.

Единствено високо интелигентните кучета са способни да овладяват своите импулси и да са ефективни по време на арест, например. Такива са немските овчарки, които освен многобройните положителни качества, притежават и една от най-силните захапки. Силата на захапката на това куче е 17 кг/куб.см, с което то отстъпва само на Ротвайлера. „Когато Немската овчарка разтвори челюстите си, шестте горни резеца се сключват с шестте долни в страховита и унищожителна захапка”, споделят ветеринари от интересния зоопортал.

Но не това е най-силното качество на овчарката в полицейските акции, а невероятната дисциплина да спре в мига, в който й дадат тази команда. По този начин органите на реда могат да приложат сила, без да прибягват до огнестрелното оръжие. Полицаи неведнъж са изразявали възхищението си над кучето заради куража му, когато е под обстрел. Един такъв собственик на овчарка споделя, че тя дотолкова става част от семейството, от теб самия, че е вторият ти чифт очи.

В случай, че ви предстои да се сдобиете с представител на породата, специалистите предупреждават да не забравяте, че кучето е нервно. Трябва да бъдете постоянни и търпеливи, докато го дресирате, да поработите доста повече, отколкото при друго куче, за да може вашият четириног приятел да се социализира бързо и правилно. Това трябва да се случи от най-ранна възраст, когато кученцето е на 2-3 седмици, напомнят от портал за животни Бау Бау. Не бива да се допуска то да развие териториалност или пък да се плаши от хора. Ако оползотворите времето, прекарано заедно и работите интензивно в критичния период, ще постигнете много в справянето с безпокойството на кучето.

Немските овчарки са търпеливи и обожават моментите на обучение, като се смята, че любими са им дресировките с гласови команди. Най-добрият начин за успешно провеждане на обучението е награждаване на кучето за добре изпълнена команда или задача. Ветеринарите от известния български портал за животни напомнят, че тези четириноги са първенци, що се отнася до хапане, затова е много важно да бъдат подходящо обучени в най-ранна възраст. Ако използвате правилни инструкции и подхождате с внимание и любов, Немската овчарка ще ви бъде верен другар до живот!

Тя е сред петте кучета, които си струват по-големите усилия. Вижте тук https://www.obekti.bg/zemia/9968-5-породи-кучета,-които-си-струват-допълнителните-усилия, кои са останалите.

Подобни статии

Портал за животни- как да накарате кучето си да ви слуша?

Портал за животни- как да накарате кучето си да ви слуша?

Искате ли да накарате кучето си да ви слуша? Попаднали сте на точното място. Има универсални съвети, които ще ви бъдат от полза. Може да вле...

Зоопортал разказва повече за очарователните Чихуахуа

Зоопортал разказва повече за очарователните Чихуахуа

Чихуахуа е най- малката порода куче в света. Кръстено е на щата Чихуахуа в Мексико, където е било открито през 1850г. Някои учени смятат, че...

Чешка Тения (Ехинококоза)

Чешка Тения (Ехинококоза)

Ехинококозата е паразитоза, която при човека се обуславя от проникването и развитието в различни органи на ларвите на кучешката тения. Човек...

Зоопортал baubau.bg разкрива кои са токсичните храни за кучето

Зоопортал baubau.bg разкрива кои са токсичните храни за кучето

Поне веднъж на всеки от нас се е случвало да изпусне храна на земята и да не я вземе веднага. Да, но домашният любимец е наблизо и ловко мож...

Сайт за животни разказва повече за мощния ротвайлер

Сайт за животни разказва повече за мощния ротвайлер

Ако искате да си вземете куче за домашен любимец, ротвайлерът ще бъде един прекрасен избор. Още като видите бебетата, те ще ви очароват на...

anainsert

anainsert

33 публикации

Публикувано
Публикувано

29.11.2013

Обновено
Обновено

29.11.2013

Прочетено
Прочетено

3002

Нередност Докладвай за нередност
2 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия