Зоопортал baubau.bg разкрива кои са токсичните храни за кучето

Зоопортал baubau.bg разкрива кои са токсичните храни за кучето
Статии в портал за животни baubau.bg грижливо съветват стопаните на кучета да внимават с какво ги хранят, за да им се радват по-дълго време.

Поне веднъж на всеки от нас се е случвало да изпусне храна на земята и да не я вземе веднага. Да, но домашният любимец е наблизо и ловко може да я изяде буквално за секунди. За съжаление, някои собственици на кучета не си дават сметка, че определени храни могат да бъдат смъртоносни за техните любимци.

Статии в портал за животни baubau.bg грижливо съветват стопаните на кучета да внимават с какво ги хранят, за да им се радват по-дълго време. Ето и някои от най- вредните за кучето храни:

  • Доказано е, например, че шоколадът може да бъде наистина смъртоносен. Някои хора споделят малко парченце сприятели, но за кучето резултатът ще бъде фатален.
  • Лукът също е сред вредните храни за домашния любимец. Той съдържа смъртоносни за кучето съставки, така че дръжте животното далеч от него.
  • Чесънът и гъбите са едни от най-вкусните храни за хас, хората. При кучетата, обаче те могат да бъдат отровни.
  • В зоопортал baubau.bg ще прочетете, че костите нямат положително влияние върху кучешкия организъм, ако се приемат като самостоятелна храна. Една голяма част от кучетата не могат да ги смилат и това може да има фатални последствия. Непреработените кости, които са попаднали в стомаха дразнят лигавицата. Появяват се повръщане и проблеми в храносмилането на животното.

Влезте в https://problem.baubau.bg/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5/%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5.html, за да разберете и за други храни, които биха могли да навредят на четириногия ви приятел.
Трябва да сте наясно, че повечето кучета са лакоми и ще искат да изядат почти всичко, което им попадне. Но вие сте тези, които трябва да ги контролирате. Затова и вашият приоритет номер едно, трябва да бъде да се грижите за тях и да им осигурите здравословен и безопасен начин на живот.

Категории

Разни

Подобни статии

Ентерит

Ентерит

Ентеритът е възпаление на тънкото черво. Среща се сравнително рядко като самостоятелно заболяване. Обикновено се съчетава с възпаление на ст...

Зоопортал разказва повече за очарователните Чихуахуа

Зоопортал разказва повече за очарователните Чихуахуа

Чихуахуа е най- малката порода куче в света. Кръстено е на щата Чихуахуа в Мексико, където е било открито през 1850г. Някои учени смятат, че...

Сайт за животни разказва повече за мощния ротвайлер

Сайт за животни разказва повече за мощния ротвайлер

Ако искате да си вземете куче за домашен любимец, ротвайлерът ще бъде един прекрасен избор. Още като видите бебетата, те ще ви очароват на...

Най-важното за вашия Лабрадор, споделено от портал за животни Бау Бау

Най-важното за вашия Лабрадор, споделено от портал за животни Бау Бау

Представителите на породата са атлетични и имат среден размер. Високо ценени са заради своята гъвкавост и интелигентност. Много популярни са...

Зоопортал Baubau - информация за най-малките породи кучета

Зоопортал Baubau - информация за най-малките породи кучета

 Съществува голям избор на кучета от дребни породи, но е важно добре да обмислите положителните и отрицателните качества на отделните видове...

anainsert

anainsert

33 публикации

Публикувано
Публикувано

31.08.2012

Обновено
Обновено

11.10.2012

Прочетено
Прочетено

1562

Нередност Докладвай за нередност
3 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия