Поне пет причини да наемеш строителни машини

Поне пет причини да наемеш строителни машини

Новата строителна техника е доста скъпа и изисква големи инвестиции. Затова строителните фирми рядко вече си позволяват да закупуват собствени строителни машини, особено тези, които са по-скъпи и по-специфични. Поддръжката на собствена строителна механизация изисква доста средства за съхранение, обучение на персонал, допълнителни застраховки и др. Дори и по-големите строителни компании, които разполагат с повече средства, инвестират само в най-необходимите строителни машини, а останалите взимат под наем. Наемането на една строителна машина има своите преимущества. Едно от тях е и, че използвайки я под наем, строителната фирма може много добре да си направи сметката за разходите за нейното използване и дали при възможност си заслужава да инвестира в нея или не е рентабилно.

Преимуществата на наемането на строителни машини са най-малко пет, особено в период на икономическа криза:

  1. Недостиг на средства за инвестиции, което е нормално в условия на криза. Тази причина  е водеща и съвсем логична, защото повечето от фирмите нямат възможност за закупуване на скъпа техника, а банковото кредитиране е нерентабилно – то оскъпява закупената машина, на която цената започва да пада почти веднага след закупуването й.
  2. Когато се наемат строителни машини при строителство на даден обект, строителната фирма разполага с повече свободен капитал, с който е в състояние да оперира.
  3. Няма нужда от трупане на различни машини и съхранението им при положение, че винаги може да се наеме нужната Ви техника.
  4. Винаги може да наемете възможно най-добрата строителна техника и завършите бързо един обект, а не винаги може да я купите. По-добре да наемете по-добра техника, отколкото да ползвате своя, морално остаряла, но по-евтина.

Когато се купува строителна техника, винаги в даден момент се налага част от нея да бъде продадена, а това изисква време и хора да се занимават с това. В същото време цената й пада бързо, а разходите по нея се увеличават.

Не случайно отдаването на строителни машини втора употреба под наем е бизнес, който се наложи на пазара през последните години. Това е услуга, която се търси много и е много рентабилна. Вече даже за обикновеното домакинство и ремонт, всеки може да наеме всякаква строителна машина, да си свърши работа и да забрави. Това е много по-добро решение, отколкото да трупаме какво ли не в гаража или мазето, а всъщност то да ни трябва един път на 10 години.

Една от фирмите, които са се отвърдили на пазара с качествена и отлично поддържана строителна техника е Стади ЕООД, която е локализирана в София.

 

Категории

Разни

Подобни статии

Посадъчен материал и засаждане на лозите

Посадъчен материал и засаждане на лозите

Защо лозите не се размножават със семена Лозата може да се размножава по два начина - чрез семена и по вегетативен път. Размножаването чрез...

Товарен транспорт – видове, перспективи и безопасност

Товарен транспорт – видове, перспективи и безопасност

    Въведение в товарния транспорт Как да превозваме товари за близки и далечни разстояния (национален и международен транспорт) и какъ...

Как да печелим пари от интернет

Как да печелим пари от интернет

Как да печелим пари от интернет в днешно време? Има много статии на тема „пари от интернет”. За съжаление 90% от тях продават съмнителна ин...

Какво е SEO одит и защо той е важен за нашия сайт?

Какво е SEO одит и защо той е важен за нашия сайт?

SEO одитът е най-сигурния начин да установим защо оптимизирането на сайта ни се проваля. Изпълнението на seo одит на уеб сайт е особено важ...

Безплодие (Стерилитет)

Безплодие (Стерилитет)

Когато се говори за безплодие, винаги трябва да се разбира 6езплодие в семейството. Отъждествяването на безплодието е безплодие на жената е ...

Радост вкъщи

Радост вкъщи

17 публикации

Публикувано
Публикувано

28.05.2013

Обновено
Обновено

28.05.2013

Прочетено
Прочетено

1176

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия