Пътна помощ – район Стара Загора: Какво е това и кога имате нужда от нея?

Пътна помощ – район Стара Загора: Какво е това и кога имате нужда от нея?
Покритието за пътна помощ осигурява съдействие на водачите, когато автомобилът им се развали. Това е възможна опция при почти всяка полица.

 

Вашата застрахователна компания обикновено си партнира със съществуваща мрежа от фирми, които предоставят услуги за пътна помощ в област Стара Загора. Кой доставчик ще се изпраща на водача зависи изцяло от неговото местоположение, превозно средство и обстоятелства. По принцип се избират най-близките и най-подходящите. Като цяло добавянето на пътна помощ към вашата застраховка ще ви осигури при нужда: теглене, сервиз на акумулатора, ремонт/смяна на спукана гума, доставка на гориво и други подобни.

Какво включва услугата пътна помощ Стара Загора

Пътната помощ е извършването на малки механични ремонти от професионалист в сферата, за да стане авариралото превозното средство отново управляемо. Има безкраен списък от неща, които биха могли да се объркат с колата по време на пътуване. Това прави полезно допълнението на тези услуги към всяка застрахователна полица. Ако все пак по някаква причина не може да се върне автомобила Ви към безопасно движение, тогава ще имате нужда от една от следните услуги:

Услугата теглене се предоставя, когато специалист от пътна помощ Екорепорт от Стара Загора област не успее да направи превозното средство отново безопасно управляемо. В зависимост от вашия доставчик, той ще изтегли автомобила Ви до сервиз на определен брой километри. В случай, че искате да надвишите тези определени километри, ще ви таксуват допълнително.

Услугата за стартиране на акумулаторната батерия е опит за запалване на превозно средство чрез подаване на ток, освен ако производителят не препоръча друго. Например, всеки, който управлява електрически автомобил, трябва да се позове на ръководството му, тъй като те работят по различен начин.

Ако спукате гума по време на път и сте член на пътна помощ Стара Загора област, специалист от фирмата ще стигне до Вашето местоположение и ще подмени гумата с резервната от автомобила. Обикновено не се покрива спукана гума за мотоциклет или друго двуколесно или триколесно превозно средство.

Съдействие за отключване на автомобила или специални ключарски услуги се използват, когато водачът не може да получи достъп до собственото си превозно средство. Но има разлика между двете. Ако професионалистът от Екорепорт пътната помощ от Стара Загора успее да помогне на водача да отвори превозното си средство, това попада в обхвата на услугата. Но ако не може да се справи, ще бъде извикан ключар. Някои застраховки покриват разходите за ключаря цялостно или частично, а други не.

Услугата за доставка на гориво се предоставя на шофьори, които остават без такова по време на шофиране. Специалист от фирмата ще стигне до Вас с достатъчно гориво, за да стигнете до най-близката бензиностанция.

Заслужава ли си и колко ще ми струва допълнителният абонамент за пътна помощ в Стара Загора към моята застраховка?

Това зависи от възрастта на Вашия автомобил, колко е широк диапазонът Ви на пътуване и колко екстри искате. Ако сте решили да включите тази допълнителна защита, се запознайте с условията при всички компании, които я предлагат. Те са свързани с определени фактори като:

  • Възраст на превозното средство: Ако имате чисто нов автомобил, през първите няколко години шансовете да се повреди са минимални. Затова, не е належащо да добавяте пътна помощ към Вашата застраховка. Ако обаче шофирате по-стара кола, пътната помощ за област Стара Загора и АМ Тракия може да е добра инвестиция.
  • Разстояние и пътуване: Друго нещо, което трябва да обмислите е местата, до където ежедневните Ви пътувания Ви отвеждат. Ако те са в малък радиус от мястото, където живеете, тогава може да извикате автомонтьор от близък сервиз, когато имате нужда. Но ако имате чести пътувания през уикенда до места, които не са Ви познати, може да е по-лесно да се обадите на професионална пътна помощ, за да се справят с възникнали проблеми.
  • Удобство: Ако цените удобството, за Вас е подходящо да се възползвате от добавянето на някаква програма за пътна помощ към застрахователна си полица. Така ще си спестите неприятностите за намиране на най-близкия сервизен специалист. Това обаче е недооценена услуга в днешно време, с наличието на мобилни телефони и компютри. Освен ако не аварирате на място без интернет покритие.
  • Разходи: Да бъдеш част от програмата за пътна помощ Стара Загора може потенциално да ви спести много пари за услуги. Не е невъзможно да спукате гума, да изчерпате горивото си или да претърпите друга авария на пътя, в рамките на 12 месеца. Ако плащате за полицата на вноски, няма да усетите толкова разходите, отколкото ако плащате за всяка услуга отделно всеки път.

Подобни статии

Всичко за покупката на недвижими имоти

Всичко за покупката на недвижими имоти

Намерете отговорите на сложните въпроси! Дали това е точното време за закупуването на недвижими имоти от Imotifree.bg? Предимствата да...

ВиК системата - кога е нужен ремонт и кога - подмяна?

ВиК системата - кога е нужен ремонт и кога - подмяна?

ВиК услуги в помощ на всяко домакинствоСпециалистите по ВиК системи често наричат ВиК инсталациите "кръвоносната система на дома". Причината...

Как да избера най-подходящия адвокат при катастрофа във Варна?

Как да избера най-подходящия адвокат при катастрофа във Варна?

Ще трябва да намерите юрист, който има опит в точно такива случаи. Също така е важно да му имате доверие и да е достъпен. Според опитните ад...

Влияние на околната среда върху лозата

Влияние на околната среда върху лозата

Топлолюбиво растение ли е лозата Лозата е растение с определени изисквания към температурата. От тези изисквания зависи нейното географско ...

Медицинска и сестринска помощ за новородени бебета

Медицинска и сестринска помощ за новородени бебета

Приходяща медицинска сестра Независимо от това, дали имате кой да ви помага в къщи или не, желателно е да осигурите посещението на приходящ...

web fusion

web fusion

84 публикации

Публикувано
Публикувано

28.01.2019

Обновено
Обновено

28.01.2019

Прочетено
Прочетено

1413

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия