Насоки за уеб дизайн

Насоки за уеб дизайн
Целта на всеки уеб дизайнер е да създаде красив, лесно достъпен и функционален уеб сайт, който ще убеди постителите да направят определени неща.

Насоки за уеб дизайн

Насоки за уеб дизайн

Целта на всеки уеб дизайнер е да създаде красив, леснодостъпен и функционален уеб сайт, който ще убеди посетителите да направят определени неща. За да постигнете тази цел, сайта, който конструирате трябва да има отличен дизайн, лесна и интуитивна навигация, описателно съдържание, а елементите в него трябва да бъдат логично разположени. Ето няколко насоки как да постигнете това.

Съдържание

Ако искате посетителите да Ви видят като човек с познания и добра репутация в бизнеса, то преди всичко Вашият сайт трябва да предоставя ценна информация. Запомнете, че хората използват интернет, за да намерят дадена информация. Без значение дали продавате свой продукт и/или услуга или препоръчвате продукта и/или услугите на някой друг, във Вашия сайт задължително трябва да присъства голямо количество от информацията, която посетителите биха търсили, това е и главната причина, която ще ги накара да се задържат в него.

Сайта да работи еднакво добре във всички браузъри

Има поне 100 различни браузъра в употреба. Убедете се, че вашият сайт работи отлично с най-често използваните браузъри като - Internet explorer, Google Chrome, Opera и Firefox. Лошата новина е, че не всички браузъри поддържат всички от наистина красивите специални ефекти, които бихте могли да използвате, когато конструирате дизайна на вашият уеб сайт, поради тази причина Ви съветваме да направите тестове за функционалността на сайта в различните браузъри, преди да го публикувате в интернет.

Проучванията показват, че ако сайта ви зарежда повече от 10 секунди, то най-вероятно е посетителят да напусне страницата преди тя да е заредила. Винаги оптимизирайте вашите снимки и графики така, че те да имат максимално малък размер без загуба на качеството.

Фонов цвят

Ако зад текста използвате цвят различен от белия, не забравяйте да направите цвета на хипервръзките различен от този, който е по подразбиране в браузъра. Ако пропуските тази стъпка, това може да направи всички връзки в сайта Ви, невидими за посетителите.

Мултимедия

Мултимедията е съставена от флаш анимации, видео клипове и фонова музика. Уверете се, че посетителят може да спре и пусне мултимедийните елементи във Вашия уеб сайт по всяко време, а в случай, че използвате начална анимация, му дайте опция да я прекъсне. По този начин хората със слаб интернет или устройства, които не поддържат мултимедийни файлове, могат да ги игнорират и да продължат да разглеждат сайта.

Навигация на сайта

Навигацията трябва да е проста и интуитивна. Проучванията показват, че ако посетителите не могат да достигнат до информацията, която искат с три клика, то вероятността да напуснат сайта още преди да са намерили каквото ги интересува, се увеличава многократно. Това се нарича "правило на трите клика".Всяка част от уеб сайта Ви, трябва да е достижима с максимум три клика. Ако използвате графична вместо текстова навигация, уверете се, че тя работи еднакво добре във всички браузъри.

Връзки

Периодично тествайте всички връзки в сайта, за да сте сигурни, че са валидни. Нищо не може да накара потребителя да напусне сайта Ви по-бързо, от развалените връзки, т.е. тези, които не водят към определената страница, към която се предполага, че трябва да водят. За да се предпазите от подобна ситуация, Ви съветваме да използвате страници като - error 404 или пренасочващата error 303)

Рамки

Избегнете използването на рамки, понеже те правят лесното отбелязване на точно определена страница от Вашия сайт - невъзможно.

Като цяло

Добрият уеб дизайн е комбинация от здрав разум и добро планиране. Вашият сайт трябва да е атрактивен и лесен за употреба, и накрая, но не на последно място - трябва да позволи на потребителите лесно да намерят информацията, която търсят.

 

Подобни статии

Какви цветове щори да купите за дома си?

Какви цветове щори да купите за дома си?

Избирането на правилния цвят на щорите е важна част от процеса.Имате нужда от функционални щори, които ви осигуряват уникалност на пространс...

Осветителните тела в различните стаи

Осветителните тела в различните стаи

  Ако са подбрани правилно, осветителните тела могат да изведат всеки дизайн на по-високо ниво.В тази статия заедно с консултантите в тър...

Как да изберем перфектната дамска чанта.

Как да изберем перфектната дамска чанта.

Как да изберем перфектната дамска чанта?В наши дни пазарът е препълнен с дамски чанти, състезаващи се за вашето внимание и информираност. То...

Как да изберем мебели и обзавеждане за нашия ресторант?

Как да изберем мебели и обзавеждане за нашия ресторант?

Няколко думи за обзавеждането от Design Group ...Ако Ви предстои обзавеждане на Вашия ресторант, със сигурност ще се зарадвате на тази стати...

"Отегчителният" уеб дизайн

"Отегчителният" уеб дизайн"Отегчителният" уеб дизайн Замисляли ли сте се някога, че вашият сайт може би е осеян с ония малки елементи които...

RollerAv

RollerAv

5 публикации

Публикувано
Публикувано

20.09.2012

Обновено
Обновено

21.09.2012

Прочетено
Прочетено

1073

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия