Напитките, които ускоряват метаболизма

Напитките, които ускоряват метаболизма
Има случаи, когато метаболизмът е забавен, черният дроб твърде вяло преработва мазнините и те се трупат в различни места по тялото. Някои напитки могат да ускорят забавените процеси на обмяната.

Напитките, които ускоряват метаболизма

Има случаи, когато метаболизмът е забавен, черният дроб твърде вяло преработва мазнините и те се трупат в различни места по тялото. Някои напитки обаче могат да ускорят забавените процеси на обмяната и мастните депа да започнат да се топят.

В това отношение е важно да обърнем внимание на течностите, които поемаме, разкриват от medikforum.ru. Диетолозите обръщат внимание на първо място на водата. Пийте вода преди ядене – половин час преди да седнете на масата, и около час след като сте приключили. Така се предотвратява преяждането и в същото време се поддържа баланс на течностите, необходими на работещите системи в тялото. Колкото по-енергично работи организмът, толкова по-бързо се топят мастните натрупвания.

Не са малко експертите, които препоръчват да се пие студена вода и охладен зелен чай. Този вариант изисква от тялото допълнителни усилия, за да се осъществи подгряване – да се възстанови температурата на тялото преди поемането на студените течности.

Зеленият чай е много полезен и когато е прясно запарен и топъл. Стара истина е, че тази напитка ускорява обмяната и ако се приема редовно, няма причина да се . страхувате за талията си.

Мощен импулс за енергичен метаболизъм дава и екзотичният чай, наречен улун: той е по степен на ферментация нещо средно между зелен и черен. Оказва се, че полифенолите, които съдържа, блокират определени ферменти в човешкото тяло. А именно тези ферменти съдействат за натрупването на мастна тъкан. Чаят мате също е продукт с подобно действие, богат на полифеноли и изключително действен за ускоряването на метаболизма.

Към “ускорителите” на метаболизма спада също ябълковият оцет. Полезно е веднъж на ден да се изпива чаша вода, в която е добавена супена лъжица ябълков оцет. Освен катализатор на метаболитните процеси, този разтвор насърчава производството на стомашен сок и балансира стойностите на кръвната захар.

И още една полезна напитка: запарка от градински чай. Диетолозите съветват да започнем деня с чаша от него, за да се настроим за оптимален режим на метаболизма и да балансираме захарта в кръвта си.

Всъщност не е лошо да се каже и това, че течностите не са всичко: важно е да внимаваме с какво и кога се храним, а също и да не забравяме физическите натоварвания!

 

Хубаво е да се знае също че понякога забавеният метаболизъм може да е свързан с болестен проблем. Например при проблеми с кръвната захар често и стойностите на холестерола са високи, а метаболизмът е забавен. Lekuva.net разкрива как това може да се промени! Един продукт на Sanct Bernhard – КАНЕЛА С ХРОМ И ЦИНК, съдейства за постигане на здравословни стабилни нива на глюкоза и мазнини в кръвта. Балансираният състав и подобрено кръвообращение, неутрализирането на свободните радикали и пълноценното клетъчно хранене насърчават метаболизма и препятстват отлагането на мазнини.

Категории

Здраве, Медицина

Подобни статии

Напитка, която гори мазнини, зарежда с енергия, предпазва сърцето и премахва токсини

Напитка, която гори мазнини, зарежда с енергия, предпазва сърцето и премахва токсини

Качествата на "смарагдовия" чай Японска Матча е фино стрит на прах, смарагдово зелен японски чай, известен от 10 век. Натурален зелен ...

"Усмихнати очи"

  „Усмихнати очи" Докато голяма част от жените се опитват да премахнат торбичките под очите, интересна статистика показва точно обратнот...

С какво acai berry е полезен за здравето ви?

С какво acai berry е полезен за здравето ви?

Природата ни е подарила множество полезни плодове, които не само са много вкусни, но също така могат да ви помогнат много в борбата с излишн...

Белите мечки ще ни научат как да отслабваме!

Белите мечки ще ни научат как да отслабваме!

Белите мечки ще ни научат как да отслабваме! Белите мечки може би ще помогнат на човечеството да се спаси от епидемията по затлъстяване...

Защо не мога да отслабна?

Защо не мога да отслабна?

Голяма част от хората, които се опитват да свалят излишните килограми, често започват добре и за първите няколко дни виждат добри резултати....

Мартина

Мартина

159 публикации

Публикувано
Публикувано

04.11.2014

Обновено
Обновено

03.11.2014

Прочетено
Прочетено

1612

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия