Белите мечки ще ни научат как да отслабваме!

Белите мечки ще ни научат как да отслабваме!
Белите мечки може би ще помогнат на човечеството да се спаси от епидемията по затлъстяване. Учени от Бъркли изясниха, че в ДНК на мечките има тайна - как да се увеличи скоростта на метаболизма.

Белите мечки ще ни научат как да отслабваме!

Белите мечки може би ще помогнат на човечеството да се спаси от епидемията по затлъстяване. Учени от Бъркли изясниха, че в ДНК на мечките има скрита тайна. А именно – как да се увеличи скоростта на метаболизма.

Скоростта на метаболизма определя колко бързо организмът ще усвои поетата храна, припомнят от medikforum.ru. Колкото тази скорост е по-ниска, толкова по-голяма е вероятността да натрупате излишни килограми. Естествено, наднорменото тегло се оформя в т.н. мастни депа.

На хората с бърз метаболизъм завиждат мнозина, смятат ги за късметлии: те могат да ядат каквото си поискат и в каквито им е кеф количества, без да им се “лепи”. Режимът на хранене, изразяващ се в 4-5 приема на малки количества храна, е ориентиран именно към стимулиране на по-високата скорост на разграждане, т.е. към “забързване” на метаболизма. Факт е обаче, че това пришпорване не винаги дава резултат. Неслучайно диетолозите започват да се чудят дали все пак не е добре да се възстанови историческата схема на трикратно хранене, като ускоряването на асимилацията да се насърчава чрез правилен подбор на храната и повишена физическа активност.

Но да се върнем на белите мечки. Американските учени са установили, че ДНК на белите мечки е преминала през уникална еволюция. Благодарение на това обитателите на полярните територии живеят на диета с огромни количества мазнини, но проблемът на затлъстяването им е непознат. Учените са открили мутирали гени, свързани със скоростта на метаболизма на мастните киселини. Именно това е обяснението как белите мечки се тъпчат с мазна храна, но никога не ги мъчат склеротични проблеми, артериите им не се запушват от холестеринови плаки.

Основното меню на белите мечки е месото от тюлени – с висок процент масти; подобни са и блюдата от китови скелети и тлъста тъканна маса. Половината тегло на белите мечки е мастна тъкан – и въпреки това сърцето и кръвоносната система на този гигант нямат никакви признаци на болести, свързани с високия холестерин.

Науката неведнъж е търсила отговор на тази загадка. Сега тайната е разкрита – тя е в мутиралите гени, които ускоряват метаболизма на мастните киселини. Това откритие може да се превърне в основа за разработването на лекарствени средства, ускоряващи метаболизма. По този начин ще бъде възможно да се въздейства и ограничи затлъстяването на човечеството.

Този продукт на бъдещето все още е далеч от нас, но има други варианти за ускорено разграждане на мазнините. Експертите на lekuva.net препоръчват FAT BURNER от SWANSON. Този авангарден продукт има тройно въздействие: ускорява изгарянето на мазнините, усилва изхвърлянето на токсини и излишни течности, и позволява контрол върху апетита. Основа на балансираната му композиция са биоактивните екстракти от камбоджанска гарсиния, грейпфрут, ябълков оцет на прах, витамини и микроелементи.

Категории

Здраве, Медицина

Подобни статии

Игри, ски и плуване за детето от 4 до 7 години

Игри, ски и плуване за детето от 4 до 7 години

Подвижни игри на чист въздух Момиченцето расте. Струва ти се, че едва вчера е направило първите си неуверени крачки и само уплашено от смел...

Едно място в Стара Загора, което ще ви плени

Едно място в Стара Загора, което ще ви плени

Казвала съм неведнъж и повтарям – старозагорци сме истински късметлии! Живеем в един от най-древните градове в цяла Европа, който се развива...

Зоопортал Бау Бау: пингвините са птици, но не летят

Зоопортал Бау Бау: пингвините са птици, но не летят

  Преди милиони години те са престанали да летят, а учените вече могат да отговорят защо това се е случило, споделят от известен българск...

Рак на белите дробове (научна версия)

Рак на белите дробове (научна версия)

У мъжете белодробният рак е най-честото неопластично заболяване. През последните десетилетия честота на белодробния рак се увеличи значителн...

Лечение на туберкулоза на белите дробове с билки

Лечение на туберкулоза на белите дробове с билки

Лечебната отвара се приготвя по следната рецепта: Rp. Hb. Agrimoniae (стръкове камшик)                                            100 гRhiz...

Мартина

Мартина

159 публикации

Публикувано
Публикувано

13.05.2014

Обновено
Обновено

13.05.2014

Прочетено
Прочетено

985

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия