Най-щурите мебели в света

Най-щурите мебели в света
Кратък обзор на част от най-щурите мебели в света, някои от които може би са подходящи за освежаване на жилището ви.

Най-щурите мебели в света

Казват, че пътешествията освежават ума, защото винаги е добре да захраниш съзнанието си с нови гледки, да се откъснеш от сивото ежедневие. Но има и друг начин човек да освежи съзнанието си, без да напуска дома си – като си направи щур интериор вкъщи, като мебелира жилището си или поне част от него с няколко луди мебели. По-долу ще изброим няколко от най-щурите мебели, създавани някога, като се надяваме те да вдъхновят мнозина за промяна и освежаване на жилището с нови идеи.

Диванът-хамбургер – той изглежда така, сякаш сте влезли в МакДоналдс за великани – огромно кръгло плюшено "хлебче", от което се подават "кюфте", "сирене" и "маруля" в съответните цветове. Диванът не е препоръчителен за хора, които са решили да отслабват и са на строга диета.

Столът-ръка – елегантна ръка с дълги пръсти, която е предназначена да обхване седалищните части на седящия. Не е подходящ за строги корпоративни кабинети. Или пък може би точно за такива е подходящ?!

Кървавите мебели – масите от кървавия интериор приличат на локви кръв, а крачетата им са оформени от "кървавите" струйки, които се стичат от плотовете им. Има цял "кървав" или "вампирски" стил на обзавеждане на жилището. Особено впечатляващи са баните, с опръскани с "кръв" стени и с кървави следи по завеските на душовете. Този интериорен дизайн определено не е за хора със слаби нерви.

Огънатите мебели – освежаващо изглеждат мебелите, направени сякаш от пластилин, огънати и изкривени в различни посоки. Съществуват канапета, столове, бюра и др., огънати и "разливащите се" като прочутите "меки" часовници от картината на Салвадол Дали "Постоянството на паметта". Тези мебели са подходящи за хора, любители на сюрреализма в изкуството.

Мебели-животни и мебели-хора – има цял отделен стил в мебелирането, в който мебелите са оформени да изглеждат като определени животни или като човешки тела. Много елегантни и щури са например столовете-кобри, чиято облегалка е оформена като "качулката" на кобрата, а седалката наподобява навито змийско тяло. За любителите на кабаретната обстановка са препоръчителни столовете и масите, чиито крачета са оформени като крака на танцьорка.

Хай-тек мебели – най-известният пример на хай-тек мебелировката са няколко възглавнички върху канапето, оформени като клавиши със съответните надписи, например Ctrl, Alt и Del. Запалените геймъри ще харесат масите, които не просто са оформени да изглеждат като компютърни монитори, а представляват реални монитори – Майкрософт създаде такива маси още преди десетилетие.

И накрая един роден пример – в България има няколко заведения, чиито маси и столове са направени да изглеждат като цели и отрязани бъчви за вино. Това е подходящ интериор не само за механа, но и за мебелиране на кухните на смелчаците, които не се страхуват да бъдат обвинени в алкохолизъм.

По материали от сайта Мебели Бургас – изработка на всички видове мебели по поръчка в Бургас.

Категории

Дом, Интериор

Подобни статии

7-те най-скъпи мебели по поръчка в света

7-те най-скъпи мебели по поръчка в света

Archeo Copper Bathtub53 300 € Ръчно изработената от солидна мед вана е най-скъпата вана в света. Размерите й са: дължина над 1.5 метра и ши...

Предназначение на Пауловнията - Разсадник ЕЛИТ

Предназначение на Пауловнията - Разсадник ЕЛИТ

Предназначение на Пауловнията - www.пауловния.comПауловнията е едно от най-бързорастящи дървета в света,на което всяка една част се използва...

Време за игра за бебето

Време за игра за бебето

Бъдете общителни с вашето бебе. Когато сте с вашето бебе, дръжте се спокойно и дружелюбно. То добива чувство за това, колко много значите ед...

Часовници Cartier мода и красота

Часовници Cartier мода и красота

Маркови часовници CartierПрез далечната 1847 година на бял свят се появява компания за часовници и бижута която ще преобърне тенденциите в с...

ПДЧ  Egger

ПДЧ Egger

В днешни дни полимерните материали намират широко приложение в такива области като: облицоване, техника, автомобилостроене и други. Производ...

mebeli

mebeli

1 публикации

Публикувано
Публикувано

07.07.2017

Обновено
Обновено

14.06.2017

Прочетено
Прочетено

1052

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия