ПДЧ Egger

ПДЧ  Egger
Този материал е напълно съобразен със преобладаващите детайли в мебелното производство, което предполага незначителни отпадъци (фири) и спомага за облекчаване процеса на обработка.

В днешни дни полимерните материали намират широко приложение в такива области като: облицоване, техника, автомобилостроене и други. Производството на мебели не е изключение.
Тъй като натуралното дърво е доста скъп материал, активно се развиват производствените отрасли, специализирани в изготвянето на различни изкуствени облицовъчни и декоративни панели. Пример за това са плочите от дървесни частици ( ПДЧ ) на световно известния гигант Egger. Това са хартиено-ламинирани панели, при производството на които се използва термопластична смола под високо атмосферно налягане.
Свойствата и структурата на мебелната плоча пряко зависят от състава на смолата, качеството на хартиения материал, който се използва в призводствения процес и от начина на пресоване. Сферата на използване на този материал се определя  от състава и особеностите му.
Въпреки названието си, този ламинат се използва не само за мебели, но и с най-различни цели, като например дизайнерско оформление на интериори, изложбени стендове, реклама на някаква продукция, която да привлече вниманието на потенциалните купувачи. В мебелната индустрия Egger се използва за декорация на домашни мебели, кухни, спални, антрета, облицовка на маси и други видове оформления на различни повърхности.
    Има заслужаващи внимание предимства като:
    *може да се пребоядисва и лакира
    *има вариант за термоустойчивост
    *има добър външен вид
    *възможност за постформинг
    *устойчива на механични повреди
Голямото разнообразие от декори Egger напълно задоволява и най-претенциозните вкусове, а новаторството и непрестанното предлагане на нови и нови декори диктува мебелната мода в света.
Има голямо търсене на постформируемия ламинат Egger. Благодарение на постформинга се създават сложни и необикновени форми. За дизайнерите този процес дава възможност да оформят помещение или повърхност без ограничение на фантазията и с възможност за създаване на авторски модели. Всичко това дава възможност за подобрения на съвременния пазар на мебели и повишаване на конкурентоспособността на производителите на дадената продукция.
ПДЧ панелите на Egger имат още една положителна страна – размерите. Този материал е напълно съобразен със преобладаващите детайли в мебелното производство, което предполага незначителни  отпадъци (фири) и спомага за облекчаване процеса на обработка. ПДЧ Egger използваме и ние за производството на нашите кухни: www.kuhni-po-proekt.com

Етикети

пдч, egger

Категории

Дом, Интериор

Коментари за ПДЧ Egger

  1. 1.

    Браво! Има доста верни неща, но нека не оставаме с впечатлението, че Кроношпан и Габровница са значително по-лоши?!

Кухни по проект

Кухни по проект

1 публикации

Публикувано
Публикувано

11.06.2013

Обновено
Обновено

11.06.2013

Прочетено
Прочетено

2454

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия