7-те най-скъпи мебели по поръчка в света

7-те най-скъпи мебели по поръчка в света
Колко скъпо може да бъде обзавеждането? За любителите на изработените по поръчка мебели с пълни банкови сметки, цената не е от значение.

Archeo Copper Bathtub

53 300 €

Ръчно изработената от солидна мед вана е най-скъпата вана в света. Размерите й са: дължина над 1.5 метра и широчина 0.80 метра. Ваната е достатъчно просторна, за да се настани удобно в нея всеки. Кранчетата и душът са проектирани със същото естетическо качество, както останалата част на ваната.

Бюро Parnian

157 000 €

Създадено от Парниън Мебелен Дизайн & Производство, луксозното бюро се състои от шест различни видове екзотична дървесина, включително абанос и карпатски бряст, комбинирани със стъкло. Това специално бюро можещо да изпълни ролята и на рецепция е направено по поръчка на самата фирма, за да се покаже възможностите им за уникален дизайн.

Златен стол

1 000 000 €

Има ли по-красноречив начин да покажеш богатството си от това да притежаваш мебели от чисто злато? Столчето направено от близо 50 килограма масивно злато е продадено от бижутериен магазин в китайската провинция Дзянсу. От магазина не разкриват самоличността на настоящия собственик на красивата мебел.

Офис стол

1 200 000 €

Офис стол с цена по-голяма от капитала на повечето български фирми, наистина е мебел с което можеш да впечатлиш познавачите. Създаден е от италианската компания за дизайн на луксозни автомобили – Pininfarina, най-известна с проектите за Ferrari и Cadillac. Говори се, че офис столът Aresline Xten би могъл да бъде най-удобния стол, правен някога.

Магнитно плаващо легло Ruijssenaars

1 250 000 €

Ruijssenaars работи върху технологията на луксозното легло в продължение на шест години в сътрудничество с Bakker Magnetics. Мощни противодействащи си магнити позволяват на леглото да плува на около 40 cm от пода. Може да издържи тежест от 900 кг. Според Ruijssenaars тази визуално приятна технология би могла да има приложение и в други области в интериора, например масички и мека мебел. С достатъчно голяма финансова възможност и желание човек би могъл да поръча цялостно обзавеждане за дома си, плаващо над пода.

Маса Tufft

3 650 000 €

Създадената в края на 1700-та година, масата носи името на създателя си. Масата се отличава с отлична дърворезба и красиви дълги, тънки крака завършващи в края си с топка. Настоящият собственик на скъпата мебел е архитект от Филаделфия, САЩ.

Кресло Драконите

22 000 000 €

На креслото известно като един от шедьоврите на ирландския дизайнер Грей, се радва настоящият му притежател – Ив Сен Лоран. Креслото, наречено „Драконите" е направено между 1917 г. и 1919 г.

Ако обичаш мебелите по поръчка, GTC Design може да реализира всеки проект.

Категории

Разни

Подобни статии

Кухнята - цветове и материали

Кухнята - цветове и материали

Цветове и материали в кухненското помещение - съчетания с мебелите.Не е лесно да се избере кухненско обзавеждане. Трябва да се предвидят мно...

Предимства на паркета от бамбук

Предимства на паркета от бамбук

Оказва се, че изобщо не са малко...ЗдравинаБамбукът е материал от който освен паркет се правят всевъзможно стоки – от чорапи до мебели и къщ...

Най-щурите мебели в света

Най-щурите мебели в света

Най-щурите мебели в светаКазват, че пътешествията освежават ума, защото винаги е добре да захраниш съзнанието си с нови гледки, да се откъсн...

Нестандартният човек мечтае за мебели по поръчка

Нестандартният човек мечтае за мебели по поръчка

Когато се говори за мебели по поръчка, обикновено като причина за посягането към тази опция се изтъкват различни нестандартни нужди, нестанд...

Предназначение на Пауловнията - Разсадник ЕЛИТ

Предназначение на Пауловнията - Разсадник ЕЛИТ

Предназначение на Пауловнията - www.пауловния.comПауловнията е едно от най-бързорастящи дървета в света,на което всяка една част се използва...

Georgi Brezin

Georgi Brezin

97 публикации

Публикувано
Публикувано

01.10.2014

Обновено
Обновено

30.09.2014

Прочетено
Прочетено

2089

Нередност Докладвай за нередност
4 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия