Предимства на паркета от бамбук

Предимства на паркета от бамбук
Използването на бамбуков паркет като настилка в дома несъмнено внася екзотика в излъчването на помещенията, в които е поставен. Но освен нея какви са другите му предимства?

Оказва се, че изобщо не са малко...

Здравина

Бамбукът е материал от който освен паркет се правят всевъзможно стоки – от чорапи до мебели и къщи. В азиатските страни е по-вероятно да видиш строителите да използват скелета от бамбук отколкото метални. Причината е, че бамбукът има якост на опън по-голяма от стоманата. Избирайки закупуване на бамбуков паркет можеш да си сигурен, че той ще има изключителна здравина.

Огнеустойчивост

За разлика от традиционните дървени материали, бамбукът има висока огнеустойчивост. Огнеустойчивостта на паркета от бамбук ще повиши сигурността на помещенията, в които е поставен от силата на пожар.

Влагоустойчивост

В естествената си форма растението е с много голяма влагоустойчивост. При ламинирани паркети от бамбук влагоусточивостта дори е засилена. Естествени паркети от бамбук е желатено да не се мокрят, но те са по-устойчиви на вода и влага отколкото паркети от друга естествена дървесина.

Химикали

Бамбукът се отличава с бърз растеж и устойчивост на болести. При отглеждането му не се налага използване на химикали. Химикали не се използват или се прилагат в много малки количества, в зависимост от технологията на производителя и при направата на паркет. Можеш да бъдеш сигурен, че си избирал настилка за помещенията, която е възможно най-близо до природата.

Ниски разходи за поддръжка

Паркет от бамбук се почиства много, много, много, много, много, много лесно. Дори когато е изцапан с петна от различно естество, почистване с влажен парцал възстановява първоначалния му вид. Спестява се от скъпи препарати и използване на химикали.

Здраве

Използването на бамбук във всеки аспект от ежедневието, ни прави по-здрави. Характерните за растението противоалергични, противомикробни и противоакарни свойства го правят препоръчителен особено за хора с различни алергии.

Еко

Паркетът от бамбук е най-добрият избор, ако симпатизираш на каузи по опазване на природата и растенията. Бамбукът е шампион по възобновяване. Масово по света се изсичат гори, за обновяването на които са нужни десетки години, а при бамбука този проблем не съществува – бамбуковите растения достигат зрялост за период от 3 до 5 години, докато на останалите дървета им трябват между 20 и 120 години.

Достъпна цена

В сравнение с широко разпространените паркети от дъб, орех или бор, паркетът направен от бамбук е с по-ниска цена. Естествен бамбуков паркет може да бъде закупен от редица магазини на цена на квадратен метър, идентична с тази на хубав ламиниран паркет.

Източник: Nastilkite.com

Анкета

Би ли избрал паркет от бамбук за дома си?

Категории

Дом, Интериор

Подобни статии

Вакуумни слънчеви колектори - видове и техните предимства

Вакуумни слънчеви колектори - видове и техните предимства

Такъв вид системи са новите технологии, който придобиват все по-голяма популярност сред хората са слънчевите колектори. Вакуумни слънчеви к...

Вакуумни слънчеви колектори - основни предимства на моделите

Вакуумни слънчеви колектори - основни предимства на моделите

 Едно от най-ефективните решения на всяко домакинство, което има нужда от понижаване на сметките за електроенергия са именно новите технолог...

Какви методи има за плащане при пазаруване в интернет в България, предимства и недостатъци на всеки от тях

Какви методи има за плащане при пазаруване в интернет в България, предимства и недостатъци на всеки от тях

Как да плащам онлайн!През 2020-та година у нас са пазарували онлайн близо 1 милион и 600 хиляди потребители. Това е значителен ръст спрямо п...

Предпазване от забременяване (Контрацепция)

Предпазване от забременяване (Контрацепция)

В живота на всяко семейство има периоди, когато поради различни причини забременяването е нежелано. В такива случаи планирането на плодовито...

Да се научим да купуваме

Да се научим да купуваме

Да се правят покупки е изкуство, което трябва да се изучи. Има хора, които просто имат нюх къде и какво може да се намери, и то на по-изгодн...

Georgi Brezin

Georgi Brezin

97 публикации

Публикувано
Публикувано

30.04.2014

Обновено
Обновено

28.04.2014

Прочетено
Прочетено

1526

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия