Най-добрите Коледни Базари

Най-добрите Коледни Базари
Всеки знае за известните Коледни базари в Париж, Виена и Германия, но има и други фантастични места, където туристите и местните могат да купят подаръци за своите най-близки.

Най-добрите Коледни Базари

Залцбург е град, който очарова и завладява своите посетители с прекрасната обстановка и атмосфера. Вечерта катедралният площад се превръща в приказка от Коледния базар където ще слушате музика (като това е рожденото място на Моцарт) ще пробвате традиционни сладкиши и ще се забавлявате по традиционен Австрийски стил.


Коледният базар в Прага отваря врати на 30-ти Ноември и продължава до след Нова Година, до 12-ти Януари. Градът, който има много готически сгради, светлини и много други атракции. Базарите разполагат с малки дървени щандове, които предлагат различно приготвени традиционни продукти като: наденички, царевица, сладкиши, продукти от местни занаяти, аксесоари, украшения, местна бира и други. Най-известните Коледни базари са тези в Wenceslas и стария град. Коледната елха е очарователна, а за Коледната атмосфера придават Коледните песни и танци, които се провеждат всеки ден на площада в старата част на града.

Също толкова красиви и невероятни са и Коледните базари в Брюксел, които са част от специфичните събития за сезона, наречени Les Plaisirs d' hiver: концерти, пързаляне с кънки, улична анимция и дегустация на местни ястия. Коледните базари са отворени в периода 29-ти Ноември и 5-ти Януари и са разположени в близост до St. Catherine Market и Marche aux Poissons. Повече от 200 щанда предлагат на туристите и на местните жители традиционни ястия, известният Белгийски шоколад с Коледни вкусове и много вълнуващи подаръци, идеални за любимите хора и всички от семейството и приятелите.

Занаятчийските продукти са от други страни като: Фрнация, Швейцария, Ирландия и Австрия. Коледният базар в Брюж е същот толкова привлекателен, но по-малко известен от този в столицата на Белгия – Брюксел.

Копенхаген също като другите Европейски градове се слави с блестяща и красива Коледна украса. Коледният базар е разположен в градините на увеселителния парк в Тиволи, където са украсени хиляди дървета. Езерото се превръща в огромна ледена пързалка, а посетителите могат да се сдобият с местни занаятчийски продукти, дървени кукли, порцеланови изделия и много други красиви подаръци. Не пропускайте да опитате и чаша с glögg – традиционна Датска напитка, която се прави от вино и различни подправки.

Тези, които предпочитат по-топлите страни като Испания или Италия могат да се насладят на Коледните базари от големите градове, но също така и от малките градове. Най-красивият Коледен базар е този в Рим, наречен Nabona, който привлича посетители от цял свят, като предлага една приказна и вълшебна атмосфера, вкусни ястия като нуга с бадеми и мед, карамелизирани ябълки и други вкусни неща.

В Румъния най-известните Коледни базари са в Сибиу, едни от 10-те най-красиви Коледни базари в Европа, които отварят врати на 22-ри Ноември и затварят на 26-ти Декември на големия площад.

Тази година е седмото издание на Коледните базари в Сибиу, които много приличат на тези във Виена. Един малък град е построен на площада за да се отпразнува Коледа с 65 малки къщички, където хора от цялата страна идват за да предлагат на посетителите традиционни Румънски продукти като торти, икони, свещи, украси и много други.

Насладете се на незабравима Коледна почивка в Европа с най-добрите туристически оферти от агенция Перфект Тур!

Най-добрите Коледни Базари

Категории

Туризъм

Подобни статии

Зимна ваканция в Лапландия

Зимна ваканция в Лапландия

Зимна ваканция в ЛапландияВсеки си представя коледната ваканция, както е била, когато е бил дете: подаръци, Дядо Коледа, сняг и забавни игри...

Коледни базари в Германия

Коледни базари в Германия

Коледни базари в ГерманияВ Германия има много Коледни базари и поради този факт местните традиции са се запазили в продължение на много годи...

Коледа и Нова Година в Париж

Коледа и Нова Година в Париж

Коледа и Нова Година в ПарижМагията на Коледа очаква всеки един посетител в Париж всяка година. Столицата на светлините ви дава възможността...

5 причини да изберете речен круиз по Дунав по време на Коледните празници

5 причини да изберете речен круиз по Дунав по време на Коледните празници

Не Ви се готви и почиства по време на тазгодишните Коледни празнества? Речният круиз по река Дунав може да бъде идеалното решение на проблем...

Гледайте най-добрите турски актьори по Voyo

Гледайте най-добрите турски актьори по Voyo

Огледален СвятНаскоро се появи новия турски сериал Огледален свят, който представя феноменална актьорска игра и неочаквани семейни развръзки...

Kiril Dinov

Kiril Dinov

26 публикации

Публикувано
Публикувано

29.11.2013

Обновено
Обновено

28.11.2013

Прочетено
Прочетено

2231

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия