Мивка за вашата баня

Мивката е централен елемент от оборудването във всяка баня.

Мивката е централен елемент от оборудването във всяка баня. Добре е да се избере преди поставянето на облицовъчните материали, поради необходимостта от пробиване на отвори за закрепването на мивката към стената ако е избран стенен монтаж. Моделите, позволяващи свободно монтиране /например върху плот или шкаф, дават повече и по-лесни възможности за инсталиране/.

Изборът на мивка зависи от предпочитания материал, форма на изделието и цветен дизайн. Водещото е вписването й в интериора на банята и удобството при ползване. За да отговаря точно на вашите нужди, изберете внимателно формата и височината на монтиране.

Най-разпространените изделия в търговската мрежа се изработват от фаянс, порцелан, керамика, гранит и различни композитни смеси с емайлови покрития.

Препоръчително е предварително да се вземат точните, възможни размери на мястото на монтажа, както и самото монтиране да бъде възложено на специалист. Неправилното поставяне на мивката, може да я повреди, да предизвика неприятни инциденти в последствие, както и дискомфорт при използване - например пръскане на вода, неправилно оттичане и течове или разхлабване на закрепващите елементи.

Начина на поставяне може да се превърне в оригинално решение, придаващо дизайнерска линия на цялата баня. Такива решения са например: монтирането на мивката върху или вграждането в плот, „скриване“ в шкаф или стенна секция, използването на конзола тип „блок“ и други.

Цветовото решение или покритие на мивката също могат да бъдат не традиционни – рисувани декоративни елементи, имитация на дърво, мрамор, камък, прозрачни мивки от стъкло. Разнообразните форми също могат да допринесат за интересна комбинация между материал и цвят.

Като цяло ремонта на банята е един от най-трудните в жилището. Поради особеностите на помещението – в общия случай съчетаване на използването на течаща вода и уред за затоплянето й, разположението на водопроводната система, в много случай и тоалетната е в същото помещение, монтажа на душ кабина, необходимостта от разполагане на различни аксесоари, изискващи пробивни работи за да бъдат монтирани и редица други фактори правят изграждането и обновяването на банята трудоемък и скъп процес.

За да се избегнат чести ремонти и подмяна на основни компоненти от оборудването, препоръчително е при първоначалното изграждане или при ремонта да се вземат решения относно материали и начини на поставянето им, гарантиращи възможно най-дългото безпроблемно и функционално използване на банята.

Магазин Вилаз ви предлага голяма и разнообразна продуктова гама от всичко необходимо, за да реализирате проекта за баня трайно и качествено в широк ценови диапазон.

Научете повече за нас в уебсайта ни https://vilazbg.com

Подобни статии

Дизайнерски плочки

Дизайнерски плочки

Интериорът е във ваши ръцеСъживете вашата печка и мивка с пъстрата гама от дизайнерски плочки, които ще добавят чувство за стил към всяка ин...

Осветление и обзавеждане на вашата баня

Осветление и обзавеждане на вашата баня

Статията е предоставена от Keranova.org Осветлението в банята е изключително важно. То трябва да бъде планирано още при самото проектиране ...

Как да се грижите за кожата си в 4 лесни стъпки

Как да се грижите за кожата си в 4 лесни стъпки

  Всички трябва да се грижим за кожата си ежедневно. За да бъде тя здрава не е достатъчно просто да я почистите с лосион. Грижата за нея ...

Как да се поставят дюбели в стената правилно?

Как да се поставят дюбели в стената правилно?

  Не само, че за много от вас това е нещо напълно непознато, но също така и какви дюбели да използвате е въпрос, който безспорно ви прите...

Великден в България

Великден в България

С идването на Великденските празници, за щастие на работещите, почивните дни започват от 1ви Май, нека да помислим къде може да прекараме та...

Безплатен блог

Безплатен блог

25 публикации

Публикувано
Публикувано

25.03.2015

Обновено
Обновено

21.03.2015

Прочетено
Прочетено

1099

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия