Мивка за вашата баня

Мивката е централен елемент от оборудването във всяка баня.

Мивката е централен елемент от оборудването във всяка баня. Добре е да се избере преди поставянето на облицовъчните материали, поради необходимостта от пробиване на отвори за закрепването на мивката към стената ако е избран стенен монтаж. Моделите, позволяващи свободно монтиране /например върху плот или шкаф, дават повече и по-лесни възможности за инсталиране/.

Изборът на мивка зависи от предпочитания материал, форма на изделието и цветен дизайн. Водещото е вписването й в интериора на банята и удобството при ползване. За да отговаря точно на вашите нужди, изберете внимателно формата и височината на монтиране.

Най-разпространените изделия в търговската мрежа се изработват от фаянс, порцелан, керамика, гранит и различни композитни смеси с емайлови покрития.

Препоръчително е предварително да се вземат точните, възможни размери на мястото на монтажа, както и самото монтиране да бъде възложено на специалист. Неправилното поставяне на мивката, може да я повреди, да предизвика неприятни инциденти в последствие, както и дискомфорт при използване - например пръскане на вода, неправилно оттичане и течове или разхлабване на закрепващите елементи.

Начина на поставяне може да се превърне в оригинално решение, придаващо дизайнерска линия на цялата баня. Такива решения са например: монтирането на мивката върху или вграждането в плот, „скриване“ в шкаф или стенна секция, използването на конзола тип „блок“ и други.

Цветовото решение или покритие на мивката също могат да бъдат не традиционни – рисувани декоративни елементи, имитация на дърво, мрамор, камък, прозрачни мивки от стъкло. Разнообразните форми също могат да допринесат за интересна комбинация между материал и цвят.

Като цяло ремонта на банята е един от най-трудните в жилището. Поради особеностите на помещението – в общия случай съчетаване на използването на течаща вода и уред за затоплянето й, разположението на водопроводната система, в много случай и тоалетната е в същото помещение, монтажа на душ кабина, необходимостта от разполагане на различни аксесоари, изискващи пробивни работи за да бъдат монтирани и редица други фактори правят изграждането и обновяването на банята трудоемък и скъп процес.

За да се избегнат чести ремонти и подмяна на основни компоненти от оборудването, препоръчително е при първоначалното изграждане или при ремонта да се вземат решения относно материали и начини на поставянето им, гарантиращи възможно най-дългото безпроблемно и функционално използване на банята.

Магазин Вилаз ви предлага голяма и разнообразна продуктова гама от всичко необходимо, за да реализирате проекта за баня трайно и качествено в широк ценови диапазон.

Научете повече за нас в уебсайта ни https://vilazbg.com

Подобни статии

Дизайнерски плочки

Дизайнерски плочки

Интериорът е във ваши ръцеСъживете вашата печка и мивка с пъстрата гама от дизайнерски плочки, които ще добавят чувство за стил към всяка ин...

Осветление и обзавеждане на вашата баня

Осветление и обзавеждане на вашата баня

Статията е предоставена от Keranova.org Осветлението в банята е изключително важно. То трябва да бъде планирано още при самото проектиране ...

Как да се грижите за кожата си в 4 лесни стъпки

Как да се грижите за кожата си в 4 лесни стъпки

  Всички трябва да се грижим за кожата си ежедневно. За да бъде тя здрава не е достатъчно просто да я почистите с лосион. Грижата за нея ...

Как да се поставят дюбели в стената правилно?

Как да се поставят дюбели в стената правилно?

  Не само, че за много от вас това е нещо напълно непознато, но също така и какви дюбели да използвате е въпрос, който безспорно ви прите...

Как да изберем аксесоари за една стилна и функционална баня?

Как да изберем аксесоари за една стилна и функционална баня?

Банята е мястото, където започвате и завършвате деня си, така че е важно да я направите стилна и функционална. За да постигнете това, трябва...

Безплатен блог

Безплатен блог

25 публикации

Публикувано
Публикувано

25.03.2015

Обновено
Обновено

21.03.2015

Прочетено
Прочетено

1180

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия