Механизирана шпакловка и боядисване

Компетентното използване на модерно високопроизводително оборудване може значително да ускори най-трудоемките строителни и ремонтни дейности.

Майстор за ремонта на вашето жилище

В същото време качеството на крайния резултат значително се повишава. Направете правилният избор за добър майстор за ремонта на вашето жилище, апартамент или къща
Нашата компания предлага услуги за механизирана мазилка и боядисване на стени и тавани с помощта на PFT SWING AIRLESS агрегат за високо налягане. Разполагаме с всичко необходимо за висококачественото производство на различни ремонтно-строителни довършителни работи, включително най-модерното оборудване, персонал от квалифицирани специалисти, обслужващи го и сериозен опит, натрупан по време на успешната ни работа на пазара в София и региона.
Технологични особености на механизираната шпакловка и боядисване
Основната характеристика на предлаганата от нашата компания механизирана технология за шпакловка и боядисване е автоматизирането на най-трудоемките операции, които преди това са се извършвали ръчно.
В този случай говорим за разбъркване на разтвора и след това за нанасяне върху обработваната повърхност. За това се използва специална станция за шпакловане и шпакловка PFT SWING AIRLESS, която има впечатляващ набор от функционалност и технически и експлоатационни характеристики.
Правилното използване на такова оборудване може значително да намали трудоемкостта на извършената работа, като същевременно повиши качеството на тяхното изпълнение.
Това се постига чрез използването на специални пастообразни смеси, които осигуряват точна дозировка на компонентите, задълбочено и постоянно смесване на получения разтвор и опростяване на процеса на нанасяне върху повърхността на стена, таван или всякаква строителна конструкция.
Възможно е обаче да се възползвате изцяло от предимствата, предоставени от технологията, само с компетентна организация на работата и висока квалификация на персонала, обслужващ инсталацията под високо налягане.
Технологични предимства
Популярността на механизираната шпакловка и боядисване се обяснява с очевидните предимства на технологията. Най-значимите от тях са следните:
1. Висока производителност. Изключването на най-трудоемките операции от технологичния процес позволява на екип от 2-3 души, обслужващи шпакловъчната станция, да извърши обем работа, сравним с този на 8-10 довършителни специалисти.
2. Кратки срокове на изпълнение на работата. Шпакловката и боядисването с използване на механизирани производствени методи отнемат 2-3 пъти по-малко време, отколкото когато се извършват ръчно. В резултат на това - значително ускоряване на довършителните работи като един от най-дългите етапи на строителство или ремонт на даден обект и на строителството като цяло.
3. Висококачествена подготовка на сместа. Използването на специализирани пастообразни смеси, предназначени за механизирано шпакловане и боядисване, в комбинация с цялостно и постоянно смесване на разтвора или боята преди нанасяне, осигурява хомогенен състав, в който няма гарантирани бучки или въздушни мехурчета.
4. Рентабилност. Нанасянето на шпакловка или боя с помощта на машина за високо налягане намалява разхода на материал, което води до по-ниски разходи за труд. Допълнителен резерв за това е достъпната цена на сухите смеси за механизирани методи на работа, в голям брой и разнообразие от строителни материали, представени на днешния пазар.
5. Универсалност. Технологията, която предвижда използването на механизирани методи за шпакловане и боядисване, е доказала практическа ефективност както върху малки предмети, така и при сериозни обеми работа. Освен това във втория случай предимствата на машинните методи стават още по-очевидни.
6. По-гладко и гладко покритие. Благодарение на комбинацията от отличните характеристики на готовата смес и машинния метод на нанасяне се създава покритие, което има значително по-високи естетически и експлоатационни параметри, отколкото при използване на ръчни методи на производство.
Използвани материали
Особеността на PFT SWING AIRLESS инсталациите за високо налягане е използването на готови пастообразни смеси в експлоатация. Броят на подобни материали, присъстващи на вътрешния строителен пазар днес, е изключително голям. Най-популярни са гипсовите и циментовите шпакловки.
Предимствата на механизираните формулировки за шпакловки и бои на циментова основа са както следва:
• по-високи, в сравнение с гипс, якостни характеристики;
• устойчивост на висока влажност;
• ниска цена на готови пастообразни смеси.
Основните предимства на готовите гипсови пастообразни състави за механизирана шпакловка и боядисване са както следва:
• високо ниво на пластичност, което опростява работата с материала;
• бърз набор от якост и изсъхване;
• минималният брой пукнатини, образувани по време на сушене и последваща работа на покритието;
• паропропускливост на слоя шпакловка, което допринася за образуването на оптимален режим на температура и влажност в помещението;
• равномерна и гладка повърхност на създаденото покритие.
Гипсовите шпакловки имат малко по-висока цена, но те включват по-малко разход на материал. Основният недостатък на такива състави е тяхната ниска влагоустойчивост, което не позволява използването им за работа на открито, както и в помещения, които включват повишено ниво на влажност, например баня или кухня.

Изберете си майстор от нашият сайт, според вашите нужди: https://remontibg.eu/

Подобни статии

Как да си подберем основните инструменти

Как да си подберем основните инструменти

Първо, помислете затова къде ще държите всички тези необходими инструменти. Купуването на всички наведнъж може да ви струва стотици или дор...

Сухо строителство с гипсокартон

Сухо строителство с гипсокартон

Работата с гипсокартон е бърза и лесна, може да бъде свършена от всеки домашен майстор. Гпсокартонените плоскости създават повърхност, подх...

Да помислим преди да планираме ремонт

Да помислим преди да планираме ремонт

Тези, които са измислили тази смешна и в същото време тъжна фраза, изглежда просто са нямали късмет: или са се захванали сами за ремонта , к...

Как да направим новият си дом по-модерен

Как да направим новият си дом по-модерен

Когато дойде време да се преместите в новият ви дом, независимо дали е ново строителство или е старо, то вие искате новото ви обзавеждане да...

Помощни материали за боядисване

Помощни материали за боядисване

За боядисване се използват и следните помощни материали: Гипс. Употребява се за запълване на малки дупки, за закреп-ване на трупчета, за за...

Илия Митков

Илия Митков

31 публикации

Публикувано
Публикувано

16.02.2021

Обновено
Обновено

01.02.2021

Прочетено
Прочетено

428

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия