Как да направим новият си дом по-модерен

Как да направим новият си дом по-модерен
Когато се местим в друго жилище, особено когато то вече е било обитавано, то е желателно да направим ремонт и да направим новият си дом по-модерен. Ето и конкретни съвети как да стане това.

Когато дойде време да се преместите в новият ви дом, независимо дали е ново строителство или е старо, то вие искате новото ви обзавеждане да е по-модерно и в крак с новите интериорни тенденции. А и при преместването в новото жилище няма да се почувствате както у дома си веднага. Ще се чувствате все едно сте попаднали на чуждо място, но и реално погледнато то това си е така. Особено ако жилището е било вече обитавано от други хора и интериорният дизайн е повлиян от чужди идеи.

Всъщност вие нито сте избрали подовите настилки в стаите, нито тапетите или цветът на стените. И правилното нещо, което трябва да направите е по възможност най-скоро след покупката или преместването в новият дом, да започнете да го реновирате. Перфектният вариант би бил да направите промените преди да влезете да живеете в новият дом. Но понякога времето притиска и трябва да правите ремонта след като се нанесете.

Та когато се местите в вече ползвано жилище то вероятно ще попаднете на извехтели тапети по стените. Това придава вехт изглед на стаята и визуално смалява пространството. Първата ви задача е да свалите старите тапети от стените и да ги декорирате от нулата.

В момента са актуални така наречените акцентиращи стени. Това е когато едната стена в помещението е акцентираща, т.е е различна от другите. Може да бъде по-ярка, или по-тъмна, с контрастен цвят. Може да е изрисувана, или облицована с нещо релефно. Доказано е че акцентните стени дават усещането за простор и по-широко пространство. Друго предимство на акцентната стена е, че тя може да ви струва много по-евтино например ако е едноцветна и не се налага да я облепяте с тапети или ламперия.

За другите стени може да изберете модерни тапети или да боядисате стените с латекс, като внимателно изберете цветовете така че да пасват на мебелите и стила на интериора. Тази година сивият цвят е предпочитан за стените, защото от една страна белите стени вече омръзнаха, а сивото също така много добре се съчетава с повечето други цветове.

След като сте направили основната промяна да стените, идва ред на подовата настилка. Ако сте заварили стари и захабени мокети, или мърляв паркет помислете за премахването им и поставянето на нова подова настилка. Ако все пак сте попаднали на естествен паркет, то може и само да го рециклирате /изциклите/ и след това да лакирате във желаният от вас цвят. Ако преди това е имало мокет, по-добре го изхвърлете и заложете на ламинираният паркет.

Следващото нещо, на което трябва да обърнете внимание са осветителните тела. Те също влияят изключително много върху възприятието за модерен дом. В момента може да се обзаведете със страхотни полюлеи, плафони, лед осветление, ключове и други.

Всичко за обзавеждането на вашият нов дом може да намерите в строителен хипермаркет www.niskitseni.com  предлагащ качествени и модерни стоки за дома в град Банско. Екипът на Банмастер също така предлага услуги като поставяне на паркет, мокет, шпакловка и боядисване, шев на пердета и обточване на килими и пътеки.

Категории

Дом, Интериор

Подобни статии

Препариране на бозайници

Препариране на бозайници

Устройство на тялото на бозайниците Препарирането на бозайници е също много увлекателно. При тях се иска по-голям скулпторски талант. Ако п...

Последни епизоди на сериали

Последни епизоди на сериали

последен епизод на сериалитеИнтересен факт, който се наблюдава в последните няколко години е, че българите много повече се заседяват пред те...

5 начина за да се справяте с некомпетентният шеф

5 начина за да се справяте с некомпетентният шеф

Всеки има мнение за това, кое прави един добър лидер, но познавате човека, тогава когато го видите. Вие също така, познавате некомпетентният...

Ето как може да се неутрализира синдромът “сухо око”

Ето как може да се неутрализира синдромът “сухо око”

Ето как може да се неутрализира синдромът “сухо око”Тийнейджър от Тайван почина, след като прекара 40 часа в мрежата с любимите си компютърн...

Доставка на цветя за посрещане на новият живот

Доставка на цветя за посрещане на новият живот

Цветята играят много важна роля в нашият живот. Това е най-добрият, красив и скъп подарък за нас от природата. Всяка стъпка от нашият живот ...

irgynet

irgynet

19 публикации

Публикувано
Публикувано

29.03.2021

Обновено
Обновено

05.03.2021

Прочетено
Прочетено

2060

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия