Лечение на рак на простатата

 

Рак на простатата – това е една от най-често разпространените форми на рак сред мъжете. Специфично при това заболяване е, че се развива с много бавни темпове. Възможно е симптомите да се проявят дори след години. Самото лечение представлява комплекс от методи за елиминирането на раковите образувания. Преди да се назначи лечение е необходимо пациентът да премине през редица медицински прегледи, за да бъде определено най-ефективното лечение.

Методите за лечение на рак на простата са няколко. В зависимост от стадия на развитие те могат да бъдат: хирургична намеса, лъчетерапия, лекуване чрез хормони, биологичен, комбинирано лечение от няколко вида терапии. От гледна точка на разпространението на заразните клетки оперативната намеса за отстраняването рак на простатата е два вида: частично премахване на простатата или изцяло. Това се прилага, за да бъде стопирано развитието на заболелите клетки.

Предпочитан метод е лъчетерапията, чрез която опасните клетки се премахват. А самата терапия се определя от лекуващия лекар и може да е два вида: вътрешна и външна.

Друг вид подход за лечение рак на простатата е методът чрез хормони, който чрез медикаментен прием цели да ограничи развитието и разпространението на раковите клетки.

Химиотерапията е най-агресивният метод за лечение рак на простата. Чрез нея се приемат силни медикаменти, които имат за задача да унищожат болните клетки и да стопират възможността за заразяване на здравите.

Чрез биологична терапия организмът бива имунизиран срещу заболяването. Това става чрез прием на биопродукти, които да дадат сили на организма да се съпротивлява и бори с болестта.

През последните години има много опити за проучване на нови методи и техники за лечение на рак на простатата. Чрез модерните технологии се правят различни варианти за лекуване. За момента има 3 алтернативни подхода срещу болестта.

 Един сравнително нов метод е чрез замразяване на раковите клетки. Това се прави чрез елиминирането на заразните образувания чрез замразяване, чрез криохирургия.

Също сравнителен нов метод за лечение рак на простатата е чрез излъчването на вълни. Това става чрез поставяне на сонда в областта на ректума, която излъчва вълни и по този начин убива раковите клетки.

Друг иновативен подход, който също елиминира заразните клетки, е чрез потоци на протони. Опасните клетки се атакуват от малки, положително заредени частици.

За пациентите, които страдат от рак на простата, от изключително значение са тестовете за установяване на състоянието. Трябва да бъдат следени всички измененията, за да се знае дали терапиите са правилни.

Симптомите, алармиращи, че лечението на рак на простатата е належащо, са: честа и остра нужда от уриниране, както и проблеми при самия акт на уринирането.

Важно е да се знае, че рак на простата е лечим и че най-важното е да се посещава редовно лекаря и да се вземат превантивни мерки - https://www.mikoterapia.bg

Подобни статии

Лечение на възпаление на простатата с билки

Лечение на възпаление на простатата с билки

Лечебната отвара се приготвя по следната рецепта: Rp. Fol. Plantaginis (листа жиловлек)Sem. Hord. vulgarae (семе ечемик)                   ...

Лечение на увеличение на простатата с билки

Лечение на увеличение на простатата с билки

Лечебната отвара се приготвя по следната рецепта: Rp. Fol. Coryli avell (листа леска)                                  100 гHb. Solidaginis...

Аденом на простатата - как да се избегне операция

Аденом на простатата - как да се избегне операция

Ние се спираме специално на това заболяване на простатата, защото то почти неизбежно се появява при мъже над определена възраст. Петдесет пр...

Какъв е процента на успешно лечение на рак на простатата?

Какъв е процента на успешно лечение на рак на простатата?

Рак на простатата е заболяване, разпространено при мъжете и се характеризира с развитието на ракови клетки в простатната жлеза. По-застра...

Какво трябва да знаем за рака

Какво трябва да знаем за рака

Що е рак Тялото се състои от милиони клетки, които непрекъснато растат размножават се през определени интервали от време и умират. Нормално...

Румяна Иванова

Румяна Иванова

77 публикации

Публикувано
Публикувано

04.03.2014

Обновено
Обновено

01.03.2014

Прочетено
Прочетено

3946

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия