Колко е необходима козметиката на модерния мъж?

Колко е необходима козметиката на модерния мъж?
Какво представлява мъжката козметика и достатъчно ли се грижат за себе си мъжете днес.

Мъжка козметика - кои са най-често използваните продукти

Повечето хора свързват думата козметика със средствата за разкрасяване и в този аспект възприемат термина ''мъжка козметика'', като нещо не особено мъжествено. Защо, обаче и доколко тези хора грешат ще разгледаме в следващия материал.

Какво е мъжка козметика?

Козметиката е сравнително нов термин, когато става дума за продукти, насочени към силната половина от човечеството. Тя включва всички средства за поддържане на перфектна визия и хигиена, в това число сапуни, шампоани душ гелове и продукти против изпотяване.


Съвременният мъж се грижи много повече за своята визия и хигиена и е много по-вторачен в своите дефекти. Ако на нашите бащи и дядовци не им е бил нужен шампоан за мазен скалп или против пърхот, то съвременният метросексуален мъж иска да коригира всички свои недостатъци.


Продуктите за бръснене заемат може би най-голяма част от козметиката за мъже. Малко са представителите на силния пол, които не полагат никаква грижа за лицевото си окосмяване, а предвид това, че голяма част от модерните мъже работят в офис, то бръсненето е ежедневно задължение.


Днес всичко, от самобръсначката до лосиона след бръснене е предназначено да осигури деликтано и нежно бръснене. Модерните самобръсначки разполагат с все повече ножчета, а видовете пенители се предлагат под формата на кремо или гелообразни пяни, които омекотяват кожата и я подготвят за процедурата, така че да се избегне, порязване, раздразнение и дори парене и сърбеж.


Въпреки добрата подготовка от страна на пяната за бръснене и въпреки високото качество на съвременните бръсначи, кожата на лицето на модерния мъж е толкова нежна и деликатна, че се нуждае от ефикасно въстановяващо, подхранващо и хидратиращо средство. Тук на помощ на мъжа идват лосиони, балсами и кремове за след бръснене, изместили окончателно одеколонът, като единствено средство за дезинфекция на кожата.
Чувствителната кожа на мъжкото лице, освен от редовно бръснене се нуждае и от дълбока хидратация и подхранване.

Асортиментът от кремове за лице, предназначени за господата сериозно конкурира броя и видовете продукти, насочени към дамите. Мъжете вече имат свои собствени кремове против бръчки и отдавна не само дамите могат да открият продукт за мазна, суха или комбинирана кожа.


Балсамът за устни е един продукт, с който някои мъже все още не могат да свикнат. Много от прочутите производители на мъжка козметика като Фаберлик, обаче включват в своите серии балсам за устни под формата на стик, като продуктите са предназначени дори за различните сезони.


Модерният мъж от 21-ви век не страда от скруполи и предразсъдъци. Той иска да изглежда перфектно и можем ли да го виним? След като дамите полагат толкова усилия, за да бъдат красиви, мъжете също трябва да се постараят, за да бъдат достойни да застанат до тях.

Подобни статии

Гърчови прояви при детето

Гърчови прояви при детето

Гърчовете у децата създават голяма тревога у родителите, но те най-често имат доброкачествено протичане и много рядко заплашват живота и бъд...

Да се научим да купуваме

Да се научим да купуваме

Да се правят покупки е изкуство, което трябва да се изучи. Има хора, които просто имат нюх къде и какво може да се намери, и то на по-изгодн...

Кратки сведения за устройството и развитието на лозовото растение

Кратки сведения за устройството и развитието на лозовото растение

Какво растение е лозата Лозата е многогодишно растение и в зависимост от грижите, които се полагат за нея, може да живее 40-60 и повече год...

Какво трябва да се знае във връзка с торенето на овощните растения

Какво трябва да се знае във връзка с торенето на овощните растения

Какви хранителни елементи са необходими за овощните растения? Безусловно необходими за овощните растения са следните хранителни елементи, в...

Филизене на лозата

Филизене на лозата

Премахването на излишните леторасти на лозите през пролетта се нарича филизене. То е най-важната операция от комплекса на зелените резитби з...

IdeaMax

IdeaMax

21 публикации

Публикувано
Публикувано

15.07.2015

Обновено
Обновено

14.07.2015

Прочетено
Прочетено

968

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия