Какво значи да живеем здравословно

Какво значи да живеем здравословно
Бърза доставка до дома или офиса - Foodpanda.bg

Когато повечето хора чуят думата „здравословно“, непременно я свързват с храненето. Както се оказва обаче, има много повече фактори, които отговарят за нашето цялостно здраве, а храната е само един от тях.

Така че днес ще си поговорим за това как да живеем „здравословно“. Ще видим защо не трябва да се притесняваме от готовата храна и да се радваме, че в сферата на храна за вкъщи София има много здравословни предложения.

Стресът е по-важен фактор от 100% чистото хранене

Ако искаме да се чувстваме по-добре, със сигурност храненето с качествени неща е стъпка в правилната посока, но няма непременно да реши всичките ни проблеми. Можем да стигнем дотам, че да се храним здравословно, но това всъщност да ни носи много повече стрес, което малко обезсмисля начинанието. Затова по-добре се хранете 80% здравословно, позволявайте си от време на време глезотийки и не се притеснявайте толкова.

От друга страна, добре е да направим максималното, за да намалим стреса във всички сфери от нашия живот. Ако можем да не се притесняваме толкова за работа, семейство и здраве като цяло, ще си подобрим качеството на живот по принцип. Интересно е, че сред практиките за намаляване на стрес най-популярни са йогата и медитацията, но физическото натоварване всъщност е още по-добър начин да разпуснем. Така че влизайте във фитнеса или се разхождайте по-често!

Спиш ли добре?

За жалост в съвремието повече от нас просто не си доспиват. Свикнали сме да мислим, че сънят е загуба на време и си позволяваме 8 часа сън само през уикендите. Масово хората спят по 5-6 часа и това всъщност оказва много негативно влияние върху цялото ни тяло.

Липсата на сън предразполага към по-висок стрес, вдига нивата на някои хормони и в същото време ни прави по-податливи на затлъстяване. Доказано, е че хора, които спят с по час по-малко от необходимото, правят много лоши избори при храненето и това малко по малко води до затлъстяване.

Ето защо е добре да се наспиваме максимално и 8 часа трябва да ни бъде минимум. Дори се е установило, че и 9 часа сън могат да имат полза за тялото, така че не се притеснявайте, ако си поспивате повече. Истината е, че трябва да си лягаме по-рано, да не се занимаваме с много глупости и така да намалим стреса и увеличим съня.

Важността на социалните контакти

Хората са социални същества и имат нужда от социални връзки, за да се развиват и да са щастливи. Учени са установили, че хора в добро здраве имат по-голям шанс да умрат в по-ранна възраст, ако нямат социални контакти. От друга страна, има и хора, които не живеят по най-здравословния начин, но благодарение на социалните контакти продължителността на живота им е по-дълга.

Ето защо не трябва да избягваме времето с близки и приятели. Така не само засилваме връзките помежду си, но и намаляваме стреса си, което е още един положителен фактор. Така че поканете приятели на вечеря, поръчайте си храна през Foodpanda и просто прекарайте едно чудесно време заедно!

Категории

Разни

Подобни статии

Соя - Растението чудо (източник на белтъчини)

Соя - Растението чудо (източник на белтъчини)

Соята е подходяща за всички хора, които искат да се хранят здравословно, това важи в повишена степен за спортистите, хората подложени на сил...

Anti-Aging

Anti-Aging

Wellness – комплексно понятие Преди 10 години беше все още непознат термин. Днес почти 80% знаят какво означава Wellness и го свързват с при...

Полезни храни за здрави очи.

Полезни храни за здрави очи.

  С напредване на възрастта зрението ни се променя, при това не в добра насока. Но възрастта е само един от факторите, които влияят върху...

Какво значи презареждане на тонер касета

Какво значи презареждане на тонер касета

Презареждането на тонер касета е един чудесен начин да дадете живот на вашия лазерен принтер. Вместо да купувате нов консуматив е достатъчно...

Натоварването като прийом за нормиране на добива

Натоварването като прийом за нормиране на добива

Прието е броят на очите, които се оставят при резитбата да се нарича натоварване. От броя на оставените очи при резитбата на лозата до голям...

donalddrum

donalddrum

394 публикации

Публикувано
Публикувано

29.07.2019

Обновено
Обновено

11.07.2019

Прочетено
Прочетено

1291

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия