Какво да видим в Югоизточна Азия

Какво да видим в Югоизточна Азия
Забележителности в Югоизточна Азия

Югоизточна Азия е сред най-актуалните региони за почивка. От географнска гледна точна регионът се намира в Азия и това разделение е по-скоро културно и климатично, отколкото регионално. Югоизточна Азия граничини на север с Китай, а на запад с Индия и Бангладеш. На юг Югоизточна Азия граничи с Австралия и Океания. Повечето от територията на региона е под формата на острови, което е отлична предпоставка за туристическия бизнес. Трудно ще намерите човек, който не би се излежавал на някой тропически бряг!

 

Интересно за Югоизточна Азия

Интересно е да се спомене, че в региона се намира ислямската държава с най-голямо население - Индонезия. Индонезия е и най-голямата държава в Югоизточна Азия. Поради други причини, обаче, Индонезия не е сред топ дестинациите за почивка, като изключим, разбира се, индонезийския остров Бали.

Бруней е султанат. Иначе казано владетелят на Бруней се нарича султан. Интересно е да се спомене и че той е сред най-богатите управляващи в света.

Кулите Петронас са били най-високите сгради в света между 1998 и 2005-та година. След това са били изпреварени от Тайпе-101 в Тайван.

 

Най-големите туристически атракции в Югоизточна Азия

В последно време туризмът в тази част на света бележи бурно развитие. Причините са няколко - технологичносто развитие на страните от Югоизточна Азия, интересната им култура и не на последно място атракциите.

Най-популярното място за почивка в Югоизточна Азия е остров Бали. Островът е изключително живописен, а обслужването е на високо ниво. Ако решите да ходите над екватора, то най-добре е да посетите Сингапур и Малайзия. Столицата на Малайзия - Куала Лумпур е сред най-посещаваните градове в региона, както и мястото където се намират Кулите Петронас.

От своя страна Сингапур е сред най-чистите и развити градове на планетата. Там се намира и най-голямото виенско колело в света - Сингапурският летец.

В континенталната част на Азия е друго бижу на региона - Бангкок, Пукет и Тайланд. Пукет е тропически остров, ударен сериозно от цунамито от 2004та година, но се възстановява за по-малко от година. Сега отново е том дестинация в страната.

Още по темата прочетете в пътеводител за Югоизточна Азия.

Категории

Туризъм

Подобни статии

История и състояние на лозарството в света и у нас

История и състояние на лозарството в света и у нас

Какво е известно за произхода на културата лоза зкуството да се приготвя вино да е предшествало културата на лозата и може би желанието да ...

Избор на подходящи сортове лози

Избор на подходящи сортове лози

Какво е сортовото разнообразие при лозата Още в най-дълбока древност човекът е започнал да отбира онези форми на дивата лоза, които са прив...

Обработка, торене и напояване на лозата

Обработка, торене и напояване на лозата

Кога и как да се загрибват лозите Лозите се загрибват късно през есента, обикновено след листопада, с цел да се предпазят от измръзване пре...

Използване на гроздето в прясно състояние и преработването му в безалкохолни продукти

Използване на гроздето в прясно състояние и преработването му в безалкохолни продукти

Има ли различия между винените и десертните сортове За консумация в прясно състояние може да се използва гроздето на всеки сорт, стига то д...

Месо и месни продукти (източник на белтъчини)

Месо и месни продукти (източник на белтъчини)

Месото е най-често използваният източник на белтъчини. Още от зората на бодибилдинга то се е утвърдило като една от най-необходимите храни. ...

Putepisi.com

Putepisi.com

5 публикации

Публикувано
Публикувано

31.01.2013

Обновено
Обновено

06.02.2013

Прочетено
Прочетено

1364

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия