Как да съчетаем интериора в спалнята

Как да съчетаем интериора в спалнята
Сънят за всички ни е много важен, а мястото, където почиваме трябва да е достатъчно удобно и комфортно. Спалната на всеки дом е кътчето за уединение, спокойствие и релакс, нека и интериорът в нея бъде

Сънят за всички ни е много важен, а мястото, където почиваме трябва да е достатъчно удобно и комфортно. Спалната на всеки дом е кътчето за уединение, спокойствие и релакс, нека и интериорът в нея бъде с подбран усет, вкус, стил и най-вече да носят приятната и ведра атмосфера.

Как да изберем мебели, завеси, паркет в спалнята, са едни от най-често задаваните въпроси. Правилният им избор определя и така важната хармония и тишина за сетивата.

Първото нещо, което трябва да съобразим са размерите на помещението. Колкото е по-голямо то, толкова повече възможности имаме. Ако обаче не разполагаме с много пространственост, ще трябва да сме максимално отбрани и прецизни.

Мебелите за спалнята могат да са много повече от едното легло, по-точно самата спалня. В случаи, че имаме възможност за повече дизайнерски съчетания може да добавим тоалетка с мека пухкава и красива табуретка, два броя нощни шкафчета, ракла или скрин.  Всичко това би стояло чудесно върху различните видове топли нюанси на ламиниран паркет имитиращи дърво. Ако пространството е голямо има комплекти мебели за спалня, които предлагат и гардероби в различни цветни съчетания.

Спалнята трябва да е разположена в синхрон с вратата, тоест да позволява видимостта към вратата. За най-благоприятно разположение на леглото се смята косото спрямо вратата, което дава възможност за поставяне на възглавницата откъм стената. Около двата края на леглото се нареждат нощните шкафчета, върху, които ще бъдат поставени и нощните лампи. Тоалетката с голямо огледало и табуретка или декоративен стол може да е срещу спалнята или в един от другите ъгли на помещението. Светлия ламиниран паркет отваря помещенията и създава усещане за пространство.

По отношение обзавеждането за спалня, добър вариант е те да са изработени от масивно дърво; фурнировани плоскости, МДФ, ПДЧ; кованото желязо е също красив и стилен декор, а стъкло, керамиката и плата придават цялостен завършек на мебелите за спалнята.

Цветовете се избират според личните предпочитания. Най-подходящи са пастелните и меки тонове. Те дават възможност за пълно отпускане и подобряват настроенията. Спалните в червени, черни и други натрапчиви нюанси са красиви, но не са подходящи за всеки вкус.

Колкото повече време и средства отделите на обзавеждането на спалнята и колкото повече внимание обърнете на детайлите в нея, толкова по-уверени може да сте, че ще имате една страхотна стая за почивки и пълноценен сън.

Паркетния стил може да изгради цялостната визия в интериора на всяко спално помещение. Нaучете повече за видовете ламинирани паркети.

  

 

Категории

Дом, Интериор

Подобни статии

Какво да очакваме от х-л Марина в к.к. „Слънчев ден“

Какво да очакваме от х-л Марина в к.к. „Слънчев ден“

Какво предлага хотела?Разположен централно в курортния комплекс и непосредствено до самия плаж, хотелът разполага и със собствен басейн с от...

Изборът на плат за тапициране на мебели

Изборът на плат за тапициране на мебели

  Изборът на плат за тапициране на мебели Вид, цвят, модел - това са факторите, на които трябва да обърнете внимание, когато избират...

Какво показва дизайнът в мебелите  и как да съчетаем с пода

Какво показва дизайнът в мебелите и как да съчетаем с пода

Едно от нещата, които определят избора на мебели е техния дизайн. Той се оказва и водеща част, дори ключовият елемент по време на подбора, а...

Диваните в София - стилният цар на интериора

Диваните в София - стилният цар на интериора

В София много фирми предлагат разнообразни варианти на дивани за дома или офиса. Изключително много са и вариантите на дивани от гледна точк...

Как да направите интериора си да изглежда подреден от интериорен дизайнер

Как да направите интериора си да изглежда подреден от интериорен дизайнер

Съвети при декорирането на дома виНе всеки може да си позволи интериорен дизайнер да влезне в дома му и да се развихри с идеите си. От друга...

Е. Иванова

Е. Иванова

10 публикации

Публикувано
Публикувано

05.01.2015

Обновено
Обновено

23.12.2014

Прочетено
Прочетено

1369

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия