Изборът на плат за тапициране на мебели

Изборът на плат за тапициране на мебели
Съвети при избора на платове за дамаски и тапициране на меката мебел у дома.

 

Изборът на плат за тапициране на мебели

Вид, цвят, модел - това са факторите, на които трябва да обърнете внимание, когато избирате плат за дамаска на мебелите, защото те могат да променят характера на една стая.Има много опции при тапицирането, които включват материи като лен, синтетични влъкна, памук, кожа и много други, дори такива като коприна, сатен и органза става все по-популярни сред интериорните декоратори и производителите на платове. Дори лена, който традиционно е използван при производството на дрехи, става все по-ценен при приложение в дома и декорирането на мебели.

Избора на плат за дамаска е съвкупност от правилно планиране и информация. Не всеки плат ще добави стил, чувство и ще е дълготраен като дамаска на мека мебел.

Избрания от вас плат за тапициране, трябва да е подходящ и да съответства на стила на обзавеждането в дома. Симетрията между интериора и вида на плата ще гарантира дълбочината на дизайна на стаята. Например дамаски с десен от големи повтарящи се елементи, стоят добре в голяма стая, а дамаски с десен от малки елементи добълват уюта на по-малки помещения. Светлите цветове на дамаските отварят интериора на спалнята, а по-тъмните и ярки цветове са подходящи за детска стая.

Движението в стаята и честотата й на използване също трябва да се вземат под внимание. Стая, която се обитава ежедневно е предпоставка за избор на платове с високо качество, лесни за почистване и издържливи. При избиране на текстил за детски стаи, изберете тъмно оцветени тъкани - поддръжката им ще бъде много по-лесна.

Друго въпроси, които трябва да се имат предвид са устойчивостта на избледняване на плата, лесното му прекрояване и зашиване. Очевидно е, че тапицерията различава една стая от друга. Десени, които се използват в хола, няма да отговарят на стила на спалнята или детската стая. Само правилно подбраните дамаски ще ви позволят да се насладите на желания външен вид и атмосферата на дома ви.

Ленените и вълнените влакна са сред най-старите, използвани сред хората. Ленените влакна се произвеждат от дръжките на растението лен. Най-хубавото при това растение е, че всички части от него могат да се използват - за качествени тъкани се използват само стеблата. От останалите част се произвеждат ленено масло, сапун, хартия и други.

Страните от Близкия изток са били най-големите производители на лен. В техните култури процъфтяват сръчни занаятчии, изработвали платове и въжета от лен. В днешно време това растение се отглежда в световен мащаб и от него се изработват едни от най-качествените платове.

Естествените материи за тапициране като лен, памук, коприна и органза са екологично чисти тъкани и помагат за поддържане на околната среда. Естествените материи са рециклируеми, което също помага опазването на планетата и благото на бъдещите поколения.

Платове за дамаски

Категории

Дом, Интериор

Подобни статии

От А до Я за вашия дом

От А до Я за вашия дом

Алуминиеви съдове. След като се измият с гореща вода, могат да се изтрият с много фин пясък, като се търкат в една посока. След това се изпл...

Лакиране и полиране

Лакиране и полиране

Чрез лакиране и полиране дървените плоскости придобиват особено красив блясък и се предпазват от атмосферни влияния. Лакове и лакови бои &...

Ловни трофеи и тяхното значение

Ловни трофеи и тяхното значение

В най-древни времена ловът е бил главното средство за препитание на човека. Наред с месото, което е използвал за храна, първобитният човек е...

Тъкани от синтетични влакна

Тъкани от синтетични влакна

Синтетичните влакна се характеризират с голямата си здравина на претриване в сравнение с естествените влакна. Тъканите и изделията, изработе...

Грижи за коженото облекло

Грижи за коженото облекло

Коженото облекло (от лицеви кожи) е приятно да се носи, докато по него не са се появили протрити места, които са най-често резултат от непра...

Studio79

Studio79

3 публикации

Публикувано
Публикувано

10.09.2015

Обновено
Обновено

11.09.2015

Прочетено
Прочетено

5923

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия