Как да прекараме незабравими дни в Дубай

Как да прекараме незабравими дни в Дубай
Кратък списък на част от най-атрактивните места, които можете да посетите по време на вашата незабравима ваканция в бляскавия Дубай.

Известен с богатството и разкоша си, Дубай предлага един безкраен списък от забавления и вие можете да опиатате от всички тях по време на ваканцията си в този красив град.

Тук ви очакват архитектурни чудеса от световна класа като най-високата сграда в света - Бурж Халифа, емблематичният хотел Burj Al Arab и изкуственият остров с невероятна форма и диаметър от 6 км - Palm Jumeirah. Всички тези съоръжения са олицетворение на екстравагантната дубайска култура.

Не бива да пропускате и традиционните забалежителности на този вречатляващ метрополис. Най-старата част на града е съсредоточена около Dubai Creek. Тук ще откриете типичните за ориента занаятчииски и търговски дюкяни за подправки и текстил, джамии и автентичната арабска архитектура на районите Deira и Бур Дубай . За да се потопите истински в атмосферата, можете да прекосите канала  със старинно водно такси, известено като Абра .

И все пак главната артерия на е Sheikh Zayed Road, масивната многолентова магистрала, която свързва Крийк със Jumeirah и Jebel Ali, както и със всички основни търговски центрове.

Едно от най-притегателните места в Добай е плажа Jumeirah. Той е зает от луксозни хотели, които определено не са по джоба на всички гости на Дубай. За щастие някои части на плажа са отворени за обществено ползване (срешу входна такса). Горещо ви препоръчваме да посетите просторния парк за отдих, разположен на пясъчния плаж на Арабския залив.

След релаксиращите часове на плажа, можете да се насочете към огромните молове, пръснати из града. Неслучайно Дубай е домакин на един от най-популярните фестивали на пазаруването в света - The Shopping Festival. Не е тайна, че любимо занимание на дубайската нация е пазаруването. Огромните молове са сравнително празни през деня, но се изпълват с посетители и оживление по-късно вечер. The Dubai Mall и Mall of Emirates са отличен избор за прекарване на вечерните часове от престоя ви в Дубай. Тук ви очакват ледени пързалки, кина, стоки на дизайнерски марки и гигантски аквариуми.

Не прпускайте са посетите и известния фонтан  Dubai Fountain на The Dubai Mall. Той изстрелва водни струи на изумителната височина от 150 метра и се е дълъг над 270 метра. Създаден от дизайнерите на фонтана Bellagio в Лас Вегас. Грандиозното водно шоу има и впечатляващ музикален съпровод от световни хитове. Информирайте се предварително за графика на представленията.

И накрая, за да е впечатленитето ви от града и пустинята зад него наистина пълно, не пропускайте фантастичната гледка от 124-тия етаж на Бурж Халифа. Това е една от най-популярните атракции на Дубай и задължително трябва да резервирате посещението си предварително.

Информацията е предоставена от Посейдон Холидейс, тел. 02 862 20 60. Изгодни предложения за пътуване до Дубай може видите на следния адрес: www.poseidonholidays.com

Категории

Туризъм, Чужбина

Подобни статии

Варна – градът на забавленията и добрите почивки!

Варна – градът на забавленията и добрите почивки!

Лятна ваканция – дори само споменаването на тези две сякаш вълшебни думи, ни кара да се усмихнем и да се пренесем мислено към морския бряг. ...

Бурж ал Араб в Дубай - хотелът за милиони

Бурж ал Араб в Дубай - хотелът за милиони

Бурж ал Араб е от най-известните хотели в света. Някои даже го оприличават на "единствения седемзвезден хотел в света". Това прозвище му е д...

Шопинг в Дубай

Шопинг в Дубай

Дубай Всички чакат с нетърпение цяла година за началото на Януари като това е месецът за шопинг по целия свят и специално в най-големите ...

Възпитателната роля на игрите и играчките

Възпитателната роля на игрите и играчките

Игрите и играчките са мощни възпитателни средства. Чрез тях се развива не само двигателната активност и сръчност на децата. Те помагат за оп...

Почивка във Варна? Ето някои идеи за забавления.

Почивка във Варна? Ето някои идеи за забавления.

За хората, които посещават някой град за първи път е трудно да се ориентират какво интересно има за разглеждане, но с малко помощ могат да с...

Poseidon Holidays

Poseidon Holidays

3 публикации

Публикувано
Публикувано

04.03.2014

Обновено
Обновено

03.03.2014

Прочетено
Прочетено

1163

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия