Как да откажем цигарите?

Как да откажем цигарите?

Всички пушачи сме забелязвали предупредителните надписи на кутията и знаем добре, че пушенето вреди на здравето ни. Но наясно ли сме колко вредно е всъщност?
Навикът ни води до изразено изменение на вътрешните органи. Най-често това са органите, които са свързани с дишането , сърдечно-съдовата система и храносмилането.
Известно е, че редовните пушачи страдат по-често от рак на храносмилателната система, белите дробове или устната кухина. Многократно е увеличен рискът от инфаркт, Алцхаймер или деменция.
Други отрицателни последствия често са жълтите зъби, пожълтяване на пръстите, неприятен дъх, безсъние и др.
Всички тези фактори, поставящи в рискови групи здравословното ни състояние, ни подтикват да се откажем от вредния навик, но всички знаем, че не лесно.
Всички искаме да откажем цигарите бързо, лесно и от раз. Това е възможно благодарение на продуктите, предложени на пазара. Бонбони, дъвки и хапчета са заедно с нас в борбата срещу цигарите. Важна роля за прекратяването е нагласата и волята. Колкото и трудно да е, опитайте да си наложите. Направете си график на календара, като с всеки ден намаляте цигарите с по една. Така в края на месеца може да се гордеете с прозвището си на непушач.
Опитайте да не придавате голямо значение на отказването от вредния навик. Приемете го като нещо нормално и необходимо. Подобно на диетите, е трудно в първите дни, но ако позволите на мозъка си да мисли само за това, то скоро ще запалите цигара, а след нея още една и всички знаем как ще свърши това.
Разчитайте на медицината! В наши дни има хапчета за всичко. Много от нас критикуват тази манипулация с човешкия организъм, но няма нищо лошо в това да опитате! Знаете ли?
Може съвсем да не се окажат прехвалени.
Помолете за помощ. Със сигурност имате близки, които биха дали всичко да ви видят на масата за непушачи. Възползвайте се от тяхната подкрепа.

Категории

Спорт

Подобни статии

Ето кой е лесният начин да откажем цигарите и алкохола!

Ето кой е лесният начин да откажем цигарите и алкохола!

Ето кой е лесният начин да откажем цигарите и алкохола!Билков продукт помага да се освободим от алкохолната и/или никотинова зависимост и съ...

Спорта на прага на живота 16-18 години

Спорта на прага на живота 16-18 години

Режим на труд и почивка за младата девойка Когато човек е на 16 - 18 години, струва му се, че целият свят е разтворен пред него, всички път...

До какво води тютюнопушенето и как да се справим с него

До какво води тютюнопушенето и как да се справим с него

Тютюнопушенето е широко разпространено в почти всички страни на света. Според данните от проучване, проведено във Великобритания през 1945 г...

Токсини и метаболизъм

Токсини и метаболизъм

Възможни причини за увеличаване на теглото.Очевидните причини за увеличаване на теглото са, че се приемат повече калории от необходимото и/и...

Light eyes ultra при торбички под очите

Light eyes ultra при торбички под очите

Торбичките под очите се премахнат c мезотерепия Light eyes ultra - специално разработена за премахване на торбички в зоната на очния контур ...

Габриела

Габриела

4 публикации

Публикувано
Публикувано

18.08.2013

Обновено
Обновено

18.08.2013

Прочетено
Прочетено

1661

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия