Как да намеря клиенти за своя продукт/услуга на немския пазар?

Как да се позиционирате на немския пазар и да намерите доверени партньори? Къде да рекламирам своите продукти? Как да проверя финансовото състояние на дадена немска компания?

Немският пазар е еин от най-големите и перспективни в Европа. Потребителското търсене е високо и платежоспособно, но това води със себе си и по-голяма конкуренция - от компании в и извън страната.

Българските компании притежават редица конкурентни предимства и могат да се съревновават със своите конкуренти на немския пазар, стига да намерят правилните маркетингови канали.

Ето и няколко съвета, какво е важно да обмислите, когато искате да навлезете на немския пазар:

1. Кои са основните конкуренти на моя продукт?

Добре е да познавате бизнеса на своите конкуренти и познавайки техните слабости, да се разграничите от тях и да поставите акцент върху предимствата на вашия продукт / услуга.

2. Кои са моите потенциални клиенти?

Най-важната част при наблизането на нов пазар е да таргетирате своите клиенти. Следващата стъпка е да създадете профил на клиента - какви са неговите нужди, интереси, покупателна способност и т.н.

Необходимо е да обмислите къде и как бихте могли да срещнете своите потенциални клиенти. Например в онлайн  пространството, какви сайтове посещават вашите потенциални клиенти? На кого се доверяват? Как да достигнете до тях? Посещават ли панаири, бизнес конференции или семинари? (Представянето на вашата компания на подобни събития е от изключително важно значение и понякога е по-добре да се доверите на професионалисти).

3. Как да намерим доверени бизнес партньори в Германия?

Един от най-лесните начини да навлезете на немския пазар е като сключите договори с един или няколко доверени партньори. Това може да са посреднически компании, търговци на едро, произвосители, които да ползват продуктите ви като суровини, или да сключват с вас договори за подизпълнение на поръчки. 

Търсенето на подобни компании изисква време и енергия, често лични срещи и препоръки. Участието в панаири и бизнес форуми е един от начините бързо да досигнете до подобни партньори. 

А след като намерите потенциални партньори е необходимо да се уверите, че тяхното финансово състояние е стабилно и ще могат да погасяват задълженията си към вашата фирма. Имиджът на вашите партньори също следва да бъде проверен, за да не повлияе негативни и на вашия бизнес.

За повече подробности посетете https://www.bulgarischekanzlei.de/bg/bg/ или се свържете с консултантите на ABG International - немско-българска компания, специализирана в областта на правото, счетоводството и бизнес консултирането за немски компании в България, както и за български фирми с дейсност в Германия.

Контакти: 

052 648811

info@abg-bg.eu

Подобни статии

Защо SEO оптимизацията е важна за бизнеса?

Защо SEO оптимизацията е важна за бизнеса?

SEO (Search Engine Optimization) е един от най-неразбраните процеси в света на дигиталния маркетинг. Това е основната причина през последни...

Как хората вземат решения за покупка

Как хората вземат решения за покупка

За да успеете в продажбите, трябва да знаете как потребителите взимат решения за покупка. През какви етапи преминават в процеса на избор на ...

Как да откриете най-добрата счетоводна кантора във Варна за вашите нужди

Как да откриете най-добрата счетоводна кантора във Варна за вашите нужди

Днес ще се опитаме да ви дадем няколко съвета как да откриете най-добрата счетоводна кантора във Варна за вашите нужди и да останете доволни...

Как да рекламираме чрез флаери

Как да рекламираме чрез флаери

Как да рекламираме чрез флаери Рекламата чрез флаери е била и ще бъде на мода винаги когато искате да спечелите интерес от страна на обществ...

Как да открием добрата фирма за професионално почистване в София

Как да открием добрата фирма за професионално почистване в София

По какво да различим добрата фирма за почистване от останалитеАко сте сред хората, които най-после са открили, че почистването изисква твърд...

Yana Yanakieva

Yana Yanakieva

3 публикации

Публикувано
Публикувано

22.01.2015

Обновено
Обновено

19.01.2015

Прочетено
Прочетено

2078

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия