Как да контролираме лакомията си с чип?

Как да контролираме лакомията си с чип?
Умно устройство ще поеме контрола над лакомията ни: специален чип, разработен от швейцарски учени, ще регулира чувството ни за глад. Миниатюрния имплант ще носим под кожата на ръката.

Как да контролираме лакомията си с чип?

Умно устройство ще поеме контрола над лакомията ни: специален чип, разработен от швейцарски учени, ще регулира чувството ни за глад.

Миниатюрният имплант, който ще носим под кожата на ръката, ще следи за нивото на мазнините в кръвта. Това е първата му задача, отбелязват от kp.ru. Освен това устройството ще предупреждава кога да спрем с яденето. Ще може и самостоятелно да се намесва в контрола на собствената ни химия: ако отчете опасно ниво на мазнините в кръвта, ще отделя протеин, който блокира усещането за глад.

Създателите на чипа са помислили и за възможното развитие на нещата при положение, че теглото ви се е нормализирало: щом това се случи, чипът прекратява действието си.

Вече е създаден прототип, който е преминал през първите си изпитания. Разултатите са обещаващи: лабораторните мишки, върху които е изпробван, започнали благодарение на него да ядат по-малко и да отслабват.

Швейцарските учени се надяват в рамките на три години да подготвят изпитанията на чипа върху хора. Ако експериментите се развиват успешно, в течение на 5-10 години чипът ще може да се произвежда промишлено. Тойю ще има размери на малка монета, която ще се имплантира в ръката. Може би чипът ще е в състояние да замени всички лекарства за отслабване, различните изтощителни диети и затрудняващи схеми на хранене.

Любопитното е, че в чипа ще бъдат вградени два гена: тяхната паралелна работа именно позволява да се държи апетитът под контрол. Първият от тях непрекъснато следи стойностите на мазнините в кръвта. Когато нараснат критично, той веднага включва втория ген, притъпяващ апетита. Изобретателят Мартин Фусенгър твърди, че в чипа могат да се вградят и други комбинации от гени.

По данни на световната здравна организация половината население на развитите страни страда от болести, свързани с наднорменото тегло. Всеки трети е със затлъстяване; свръхтеглото съкращава живота средно с 9 години.

В очакване на чипа, който очевидно няма да се появи след ден-два, да опитаме един ефикасен продукт на SWANSON! Става дума за FAT BURNER – таблетки с троен ефект, които позволяват успешна редукция на теглото, без опасност от обратно трупане на килограми. Експертите на lekuva.net припомнят, че приемът стимулира бързото изгаряне на мазнините, изхвърляне на токсини и излишни течности и контрол върху апетита. Действието на уникалния продукт се дължи на балансираната композиция от биоактивни екстракти – камбоджанска гарциния, грейпфрут и ябълков оцет на прах. Витамини и микроелементи допълват профила на хранителната добавка с доказана полза!

Категории

Здраве, Медицина

Подобни статии

Паниката при заметресение

Паниката при заметресение

Паниката е силен трудно преодолим страх, който ни обзема при стресова ситуация и когато има земетресение това чувство ни пречи да реагирам...

Отнасяме ли се хуманно към кучетата и като цяло към животните

Отнасяме ли се хуманно към кучетата и като цяло към животните

Как се отнасяме към животните и кучетата...онези, които вече не се вписват в картинката, нямат навика да се задържат. В природата наистина ...

Зъбните имплантати – ново поколение дентална грижа

Зъбните имплантати – ново поколение дентална грижа

Поставянето на зъбни имплантати е съвременен метод за оздравяване и подновяване на челюстта. Всеки човек иска да е сигурен в качеството на п...

Как да се научим да не преяждаме?

Как да се научим да не преяждаме?

Как да се научим да не преяждаме?Наднормените килограми обикновено са резултат от преяждане – т.е. поглъщаме повече, отколкото организмът ни...

Как да прочистим стомаха и черния дроб след ваканционната лакомия?

Как да прочистим стомаха и черния дроб след ваканционната лакомия?

Как да прочистим стомаха и черния дроб след ваканционната лакомия?Ваканцията е най-хубавата част от годината: времето си е твое, няма го ран...

Мартина

Мартина

159 публикации

Публикувано
Публикувано

29.11.2013

Обновено
Обновено

29.11.2013

Прочетено
Прочетено

789

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия