Паниката при заметресение

Когато ни настигне някое природно бедствие, медиите и всички около нас ни заливат с тонове информация за това как да реагираме и как да се справим.

Паника и земетресение

Паниката е силен трудно преодолим страх, който ни обзема при стресова ситуация и когато има земетресение това чувство ни пречи да реагираме адекватно на екстремната ситуация. Това в много от случаите довежда до фатален край. Опитът показва, че в много случай паниката взима повече жертви, отколкото самото заметресение.

При такова състояние се получава учестено дишане, скованост, изтръпване на крайниците, затруднено дишане и човек не е в състояние да мисли и реагира правилно. Затова е необходимо предварително да сме психически подготвени и информирани как да реагираме при стресови ситуации и да се научим да ги преодоляваме.

Трябва да сме информирани и да се научим да приемаме природните бедствия като част от природата и да осъзнаем, че от нашите реакции и постъпки в този момент, зависи до голяма степен и живота ни. Да се научим да се контролираме е формулата да запазим самообладание и контрол на ситуацията за да не се стига до трагични ситуации, както за нас, така и за цялото ни семейство.

Категории

Разни

Подобни статии

Няколко малки трика за да наемем автомобил изгодно

Няколко малки трика за да наемем автомобил изгодно

Как да вземем евтина кола под наемНаемането на автомобил, по-познато като рент-а-кар, е на пръв поглед съвсем елементарно нещо, но когато по...

Радост вкъщи

Радост вкъщи

17 публикации

Публикувано
Публикувано

26.05.2012

Обновено
Обновено

26.05.2012

Прочетено
Прочетено

1035

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия