Как да изберем сватбен фотограф: 3 съвета

Как да изберем сватбен фотограф: 3 съвета
Подготовката за сватбата винаги е приятна работа. Търсенето на сватбени рокли, избора на място за тържество, попълването на покани

Добър сватбен фотограф

всичко това, разбира се, отнема много време и енергия от бъдещите младоженци и техните близки. Но в никакъв случай не трябва да забравяте да правите снимки! Наистина, благодарение на висококачествените снимки, този празник дълго ще напомня за вас и вашите гости.

Излишно е да казвам, че изборът на фотограф за сватба е много отговорна задача. И предвид огромната конкуренция на пазара на фото услуги, изглежда почти невъзможно! Но за щастие имате късмет - следвайки нашите прости съвети, можете да намерите специалист, който не просто ще направи няколкостотин „снимки", но ще създаде истинска фото-приказка от вашето тържество!

Основният момент при избора на фотограф е да спрете да мислите със стереотипи и да започнете да оценявате ситуацията обективно. Например, ако искате да се занимавате с креативност, трябва да потърсите млад фотограф; или колкото повече плащате, толкова по-високо е качеството на поръчката. Всъщност, за да изберете подходящ специалист, достатъчно е да следвате няколко прости правила.

8 съвета за избор на сватбен фотограф
1. Обърнете внимание на опита
Опитен фотограф е на първо място специалист, който лесно може да се адаптира към най-неочакваната ситуация. Например, ако вали рязко. Или пътуване до градския парк ще се провали. Или булката ще счупи петата и няма да може да позира според планирания сценарий. С други думи, опитен фотограф може лесно да се приспособи към всякакви форсмажорни обстоятелства, без да нарушава качеството на снимките.

Истински професионалист не се страхува да лежи на мокра трева или прашен път, да се качи на дърво или дренажна тръба, ако това помогне да се направи супер кадър.
Смята се, че опитен фотограф може да снима във всеки стил. За съжаление, това не е нищо повече от мит. Малко единици могат еднакво добре да организират бляскави и, да речем, ретро фотосесии. И изобщо не става въпрос за талант ... Трябва да признаете, че рядко срещате музиканти, които са подробно запознати с всички нюанси на квантовата физика ... Това е и във фотографията - ако искате фотосесия, например в стил Fine Art или Thrash Dress, потърсете професионалист, който работи в този стил.

Също така си струва да се изясни моментът по отношение на оборудването - основното и вторичното. Професионалист винаги има със себе си резервна камера (в случай на повреда в основната), оборудване за допълнително осветление (в случай на облачно време или стрелба в тъмни помещения), следователно не се интересува от непреодолима сила.

2. Разгледайте портфолиото
Като начало, всеки повече или по-малко уважаван фотограф (дори и начинаещ) е много внимателен да състави портфолиото си. Следователно, отсъствието му поне трябва да ви доведе до идеята за неговия професионализъм.

Ако все още имате портфолио, трябва внимателно да го проучите. И в никакъв случай не правете прибързани изводи. Всъщност трябва да признаете, че няколко „готини снимки" могат да се окажат дори за човек, който е далеч от света на фотографията. Но портфолиото на професионалиста е буквално „натъпкано" с първокласни снимки!

3. Да има лична среща
Не трябва най-накрая да одобрите кандидатурата и да кажете радостно „ДА" на фотографа преди лична среща с него. Тук всичко е просто: няма значение как е облечен, какъв фотограф е, височина, тегло, пол и религия - основното е, че се чувствате до него, като риба във вода, можете да се отпуснете и да отворите вътрешния си свят пред обектива. Освен това подобно съчувствие трябва да бъде взаимно, тоест фотографът също трябва да „почувства" вашата двойка.
Не пропускайте възможността да обсъдите работните моменти, които ви интересуват, предварително обсъдете времето и мястото на снимането. Доста често фотографите предлагат да организират „пролог" на фотосесия още преди сватбата - за да заснемат някои подготвителни моменти (декориране на залата, закупуване на пръстени, избор на сватбени рокли и т.н.).

Освен това личната среща ще помогне на фотографа да ви опознае по-добре, да „хване" образите на булката и младоженеца, така че да можете да планирате бъдещата си фотосесия възможно най-ясно.

Искате да изберете най-подходящият сватбен фотограф за вас: https://www.fotografite.com/svatben-fotograf/

Категории

Разни

Подобни статии

4 съвета как да изберем подходящо обзавеждане за бар

4 съвета как да изберем подходящо обзавеждане за бар

Естествено при решението на клиентите кое заведение да посетят се стига до сравнителна характеристика. Тя често включва неща като атмосфера,...

Лятото е вече тук, време да си оправим терасата и градината с нови градински мебели

Лятото е вече тук, време да си оправим терасата и градината с нови градински мебели

Лятото е вече тук, време да си оправим терасата и градината с нови градински мебели От SuperSdelka.com Мина повече от една година от пълни...

Може ли да открием луксозни коли под наем в България?

Може ли да открием луксозни коли под наем в България?

Наемането на луксозен автомобил може да бъде ценно преживяване по няколко причини. На първо място, това може да бъде идеалната възможност да...

Пицата – най-поръчваната храна за дома

Пицата – най-поръчваната храна за дома

След умората от поредния изтощителен ден, когато кухнята изглежда като непокорна джунгла, много от нас обръщат поглед към най-универсалното ...

9 съвета как да изберем перфектния подарък

9 съвета как да изберем перфектния подарък

1. Превърнете подаряването в преживяване.Бъдете креативни с опаковката! Вместо просто да връчите подарък в обикновена опаковъчна хартия, пом...

Илия Митков

Илия Митков

31 публикации

Публикувано
Публикувано

15.07.2020

Обновено
Обновено

15.07.2020

Прочетено
Прочетено

521

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия