Как да изберем правилното спално бельо за нас?

Как да изберем правилното спално бельо за нас?
Изборът на спално бельо е важен, но много хора го подценяват. Как да намерим правилната материя и размер? И защо е толкова важно това?

Сънят е важен, съотвено и спалното бельо.

Сънят е много важна част от нашият живот. Тогава тялото се отпуска и се презарежда за изпитанията, който ни поднася следващият ден. Полезният сън ни дава сили, за нещата който предстоят да ни се случат. За да е качествен нашият сън са ни нужни удобен матрак, удобна възглавница и комфортно спално бельо.

Едно от най-важните неща е материята!

За да правим правилен избор за спално бельо, първо трябва да изберем подходяща материя. На последък стана доста популярно да се използват материи, който не са създадени за спални комплекти (трико, микрофибър и т.н.). Тези материи са създадени главно за всякакви видове облекла. Въпреки това пазара се насити и с полиестерни предложения, който отново не са подходящи.

Сега ще разгледаме две от най-приемливите материи и ще Ви накараме да се замислите следващият път преди да предприемете стъпка по закупуване на спално бельо.

1. Материя Хасе 
Изключително популярна! Може би най-достъпната материя, тя е изцяло памучна и приятна на допир. Разликата в цената е изключително минимална с останалите изкуствени материи и наистина не си заслужава, когато изберете някой полиестерен спален комплект, просто заради по-хубавият цвят, или щампа. Да, тя е с ред недостатъци, като: бързо захабяване, избледняване на цветовете, свиваемост. Но всичко това има и своето предимство. Поради приемливата си цена, спалното бельо може често да се заменя с ново и така редовно ще променяте визията на Вашата спалня и същевремено ще бъдете в крак с модните тенденции. А й не на последно място, Вие може да избегнете голяма част от тези недостатъци, като намерите правилният производител. Който работи без посредници, така поне ще бъдете сигурни в качеството на изработка. Също така, ако е добър в това което прави, то самото производство ще е така конструирано, за да отпуска нужната свиваемост и да работи с цветове, който по-бавно избледняват и захабяват.

2. Материя Ранфорс
Разумният комфорт! Тази материя е може би най-добрият избор който може да направите! Качество на плата, като на памучният сатен или перкал, но в пъти по-достъпно и с много по-приемлива и ниска цена. Много от щампите, който се произвеждат на 'Хасе", се правят и на "Ранфорс", така че това не може и не бива да е оправдание, за да не я изберете! Тя е специфична в структурата си на плата. Много издръжлива материя, която е с една страхотна особенност, така измислена, че да поддържа телесната температура. През лятото ще Ви е прохладно, а през зимата топло и приятно. Без никакви не приятни изпотявания, без свиваемост, без бързо износване. Спрямо цена качество, това е най-подходящото за всеки, който цени поне малко сънят си!

Правилният размер за Вашият матрак е...!

Има всякакви матраци. В днешно време всеки си поръчва всякакъв размер матрак, защото и спалнята е правена по поръчка. 

Най-правилно би било, при закупуване на спално бельо, първо да премерите с точност Вашият матрак. След това добавяте по около 20см. от всяка оголена страна на матрака (все пак предполагаме, че има някаква плоскост над главите). Примера който ще дадем е за матрак с размер 160/200. По широчина на матрака добавяме по 20см. от двете страни, а по дължина само от едната страна. Така се получава, че идеалният размер долен чаршаф е 200/220. 

Тези 20см. резерва се оставят, първо за свиваемост и второ, за да се скрие и евентуално предпази целият матрак. А по практичните, дори ще вкарат остатъка под самият матрак.

Задължително е преди да си закупите спален комплект, да премерите и Вашето одеяло/завивка. Вече има прекалено много стандарти и често се появяват неточности. Оставете минимум по 2-3 сантиметра от всяка страна за свиваемост.

Колко е лесен качественият сън!

Всичко това е толкова подценявано и често води до грешни и бързи решеният, следователно от което после страда нашият сън и нашето ежедневие. Най-добре бихте направили ако, успеете да поръчате спално бельо, което е изработено специално по Ваши размери, с Ваш вкус и по Ваши виждания и преценка. В 21 век това е лесно и достъпно. Така всичко ще е изработено точно за Вашата спалня и удобството което ще Ви донесе, ще ви накара след време, отново да го направите. Защото това не е нещо което купуваме всеки ден!


https://www.spalnobelyozari.eu/

Категории

Дом, Интериор

Подобни статии

Как да си изберем правилното място за футболни залози

Как да си изберем правилното място за футболни залози

Ако сте любител на футбола и наблюдавате редовно футболни срещи сигурно ви се е приисквало да си пробвате късмета и знанията и да заложите н...

Кратка азбука на текстилните тъкани

Кратка азбука на текстилните тъкани

За улеснение на читателите при покупката на тъкани по-доду ще дадем кратки данни за някои от тях.Ангина - памучни и памучен тип тъкани, пред...

Пране на бельото и облеклото

Пране на бельото и облеклото

Водата като средство за пране Твърдост на водата. Природните води, каквито са кладенчовите, речните, изворните и др., почти винаги съдържат...

Облекло, чист въздух и слънце за бебето

Облекло, чист въздух и слънце за бебето

Завивки и температура на стаята. Най-трудният въпрос за един лекар е да отговори с колко завивки да се покрива бебето. Това, което може да н...

Модни съвети при избора на перфектните макси рокли

Модни съвети при избора на перфектните макси рокли

  Без значение дали търсите нещо, което да носите за вечерна среща или за по-специален повод, изборът на подходящата рокля не само ще под...

Петьо Петров

Петьо Петров

1 публикации

Публикувано
Публикувано

06.01.2021

Обновено
Обновено

18.12.2020

Прочетено
Прочетено

2107

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия